به گزارش دانشگاه خبرگزاری دانشجو، این تفاهم نامه که به امضای مهدی قلعهنوی رییس مرکز تعاملات بینالمللی علم و فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و هومن رازدار، مدیرعامل شرکت سهامی نمایشگاه بینالمللی رسید؛ ایجاد زنجیره تامین برای توسعه کسب و کارهای دانشبنیان و خلاق و صنایع خلاق، از طریق شبکه گسترده صنایع مختلف کشور با شرکت سهامی، توسعه تجارت بینالمللی به منظور افزایش صادرات و کاهش واردات و ایجاد کانونی برای جمع شدن کسب و کارهای دانشبنیان و خلاق، رشد و تداوم توسعه اقتصادی آنها، ایجاد بازارهای داخلی و خارجی و مزیت رقابتی برای دانشبنیانها و خلاقها را هدف قرار داده است.
در مراسم امضای این تفاهمنامه، قلعهنوی با ابراز امیدواری برای فراهم شدن هر چه سریعتر زیرساختهای ایجاد این ناحیه نوآوری، گفت: با این کار، توسعه بازار محصولات فناورانه ایرانی در بازارهای داخلی و خارجی، رفع مشکلات فناوریهای نوپا ایرانی، ایجاد سکویی جهت شتابدهی به صادرات غیرنفتی کشور میسر خواهد شد.
وی افزود: در سالی که به نام تولید، دانشبنیان، اشتغالآفرین نام گرفته است؛ چنین اقداماتی میتواند مفید و فرصتی برای تحقق این شعار و کمک به توسعه زیست بوم فناوری نوآوری باشد. معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری هم که یکی از مهمترین وظایف و رسالتهای خود را تبدیل اقتصاد نفتی به اقتصاد دانش بنیان قرار داده است تلاش میکند با استفاده از ظرفیت شرکتهای دانش بنیان و خلاق به این مهم شتاب دهد.
به گفته قلعهنوی، در حال حاضر ۶ کشور به واسطه خانههای نوآوری و صادرات ایرانساخت میزبان محصولات فناورانه شرکتهای دانش بنیان هستند. معاونت علمی و فناوری در بخش بینالملل تلاش میکند تا شرکتهای دانشبنیان و خلاق را به بازارهای جهانی برساند و محصولات ایران ساخت باکیفت را به دنیا معرفی کند.
در ادامه این جلسه، پیمان پاک رئیس سازمان توسعه تجارت ایران هم با اشاره به حضور مستمر این سازمان در موضوع توسعه بازار شرکتهای دانشبنیان و خلاق بیان کرد: ما از تمامی ابزار خود برای محقق شدن این موضوع استفاده میکنیم و سعی داریم تا توسعه تجارت و صادرات دانشبنیانها محقق شود.
وی همچنین بیان کرد: ایجاد iHiT به عنوان مجموعهای که هیاتهای خارجی و داخل کشور از آن بازدید فراوان داشتهاند؛ دو مزیت بزرگ برای کشورمان داشته است. اولا این بازدیدها کمکی برای توسعه بازار شرکتهای دانشبنیان و خلاق میشود. دوما مسئولان دولتی و خصوصی کشورهای خارجی با دستاوردهای علمی و فناوری کشورمان هرچه بیشتر آشنا شدهاند.
به گفته پاک، امضا این تفاهمنامه با توجه به شعار امسال مختص دانشبنیان شدن حوزه تجارت و حمایت از استارتاپهایی است که امکان بینالمللی شدن و ارزآوری برای کشور را دارند.