به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سمینار تخصصی کرسی یونسکو با هدف «بررسی آینده آموزش دیجیتال» با مشارکت و حضور دکتر علی اصغر کیا، رئیس دانشکده علوم ارتباطات و کرسی ارتباطات علم و فناوری یونسکو در دانشگاه علامهطباطبائی، مسئولان و کارشناسان یونسکو، جمعی از استادان کشورهای عضو یونسکو همچون ایران، ایتالیا، آلمان، فرانسه، فنلاند، دانمارک، چین، هند، برزیل و کارشناسان آموزش همگانی بصورت آنلاین برگزار شد.
در این نشست کارشناسان با تأکید بر سرعت شتابان نوآوری دیجیتال و تأثیر همه جانبه آن بر تغییر زندگی، یاد آور شدند: آموزش و پرورش نه تنها باید خود را با این تغییرات تطبیق دهد، بلکه باید به ما کمک کند آینده دیجیتالی عادلانهتر، فراگیرتر و پایدارتری را تضمین کنیم. دگرگونیهای دیجیتالی جوامع ما نیازمند بازنگری رویکردها و مدل آموزشی ما است.
همچنین چگونه یاد میدهیم و یاد میگیریم، از مهمترین نکات مورد اشاره در این نشست بود و در ادامه بیان شد: ما باید نه تنها هدف آموزش، بلکه سازمان یادگیری را نیز بازنگری کنیم. فنآوریهای دیجیتال نه تنها به نوآوریهای آموزشی از طریق یادگیری ترکیبی، بلکه برای مدلهای آموزشی بازتر اجازه میدهند که فضاهای آموزشی متنوع را بهتر به هم متصل کنند.
سمینار تخصصی کرسی یونسکو با هدف «بررسی آینده آموزش دیجیتال» تاکید شد: این مدل از آموزش ترکیبی به عنوان مرکز اصلی شبکهای از فضاهای یادگیری است که آینده دیجیتالی آموزش را تعریف میکند. این شکلدهی به آیندههای دیجیتالی آموزش باید به شیوهای انسانمحور هدایت شود؛ روشی که شمول و برابری در استفاده از فناوری را برای حمایت از یادگیری ریشهدار در تماس انسانی و تعامل اجتماعی در اولویت قرار میدهد.
نقش هوش مصنوعی در آموزش، راهکارها و مشکلات آموزش دیجیتال، تأثیر فنآوری عمومی بهویژه هوش مصنوعی در آموزشهای همگانی، نابرابریهای دیجیتال، خطرات و ریسکپذیری هوش مصنوعی در آموزش بهویژه در کشورهای اروپایی، ضرورت تدوین قوانین در خصوص آموزش دیجیتال، سواد دیجیتال و مهارتهای استفاده از هوش مصنوعی و سیاستهای استفاده از هوش مصنوعی مولد و راهنمای آن، مهمترین محورهای این سمینار بود.