کد خبر:۱۱۸۶۰۵۲

برخورد سنگ آسمانی عامل احتمالی شکوفایی حیات روی زمین

کارشناسان می‌گویند شرایط ایجاد شده بروی زمین بر اثر اصابت سنگ آسمانی S۲ در ۳.۲۶ میلیارد سال پیش ممکن است موجب شکوفا شدن انواع و اشکال خاصی از حیات شده باشد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، از «ایندیپندنت»، تحقیقات حاکی است که حیات بر روی زمین پس از اصابت یک سنگ آسمانی چهار برابر اندازه قله اورست، ممکن است شکوفا شده باشد. میلیارد‌ها سال پیش سنگ‌های آسمانی مکررا به زمین اصابت می‌کردند و یک چنین سنگی در ۳.۲۶ میلیارد سال پیش به زمین برخورد کرد.

این رویداد‌ها که می‌توانند عامل گرم شدن آب دریا‌ها و ایجاد غبار و جلوگیری از رسیدن نور خورشید به زمین شوند، اغلب برای حیات بر روی زمین فاجعه بار در نظر گرفته شده‌اند. اما کارشناسان می‌گویند که اصابت سنگ آسمانی S ۲ با قطر حدود ۳۷ تا ۵۸ کیلومتر ممکن است واقعا موجب شکوفایی حیات بر روی زمین شده باشد.

این سنگ آسمانی طبق برآورد‌ها ۲۰۰ برابر بزرگتر از سنگی بوده که موجب کشته شدن دایناسور‌ها شده است. تحلیل‌ها حاکی از آن است که برخورد این سنگ آسمانی موجب یک سونامی شده که اقیانوس را به هم زده و تکه‌هایی از اقیانوس را از خشکی به مناطق ساحلی برده است. اما بر اساس تحقیقات، زندگی باکتریایی پس از این رویداد به سرعت بازگشت و جمعیت ارگانیسم‌های تک سلولی افزایش یافت.

دانشمندان می‌گویند آهن احتمالا از اعماق اقیانوس به آب‌های کم‌عمق از طریق سونامی منتقل شده و فسفر هم توسط خود سنگ آسمانی به زمین آورده شد و از این رو باکتری‌های متابولیسم‌کننده با آهن شکوفا شده‌اند.

کارشناسان می‌گویند این تغییر به سمت باکتری‌های متکی به آهن یک قطعه مهم از پازل درباره حیات اولیه بر روی زمین است. شواهدی از این اصابت در کمربند «باربرتون گرین‌استون» در آفریقای جنوبی پیدا شده است.

منبع: ایرنا
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار