به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از بندرعباس، عیسی کشاورز شامگاه امروز، چهارشنبه در مراسم نخستین جشنواره تولیدات مراکز علمی - کاربردی فرهنگ و هنر با اشاره به اینکه عجین بودن فرهنگ و هنر قابلیت انتقال به نسل های بعد نیز خواهد داشت پس موجودیت فرهنگ در جامعه با ظرف هنر ممکن است، اظهار داشت: اصلی ترین سرمایه حوزه فرهنگ و هنر نیروی انسانی است.
وی در ادامه بیان داشت: ترکیب فرهنگ و هنر دو ترکیب ماندگار و باهم یک همنشینی ارگانیکی خاص دارند لذا فرهنگ باید توانایی هنجارها و ارزش ها و قابلیت ماندگاری در نسل های آینده را داشته باشد.
رئیس دفتر آموزش و توسعه فعالیت های هنری وزارت ارشاد با اشاره به این سخن رهبر معظم انقلاب که «هیچ اندیشه ای، هیچ ایده ای ماندگار نخواهد شد مگر به زیور هنر آراسته باشد»، گفت: عجین بودن فرهنگ و هنر قابلیت انتقال به نسل های بعد نیز خواهد داشت پس موجودیت فرهنگ در جامعه با ظرف هنر ممکن است.
کشاورز ادامه داد: پس اینجاست که بین فرهنگ و هنر یک همنشینی در هم تنیده شاهد هستیم؛ اگرچه قطعا فرهنگ دارای روابط متفاوتی با عرصه های اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و غیره دارد.
وی در ادامه به نقش مراکز دانشگاهی در حوزه فرهنگ و هنر اشاره و با طرح این سوال که چه شیوه هایی لازم است تا استانداردها و الگوهایی برای تولید محصول شایسته فرهنگی به کار بگیریم، بیان کرد: اینجاست که آموزش، اصلاح و پرورش نیروی انسانی که در عرصه فرهنگ و هنر نیازمند یک بصیرت است، به کار می آید.
رئیس دفتر آموزش و توسعه فعالیت های هنری وزارت ارشاد با بیان اینکه سهم نیروی انسانی در تولید ناخالص ملی سهم ناچیزی است و احصا شده نیست، یادآور شد: اصلی ترین سرمایه حوزه فرهنگ و هنر نیروی انسانی است لذا توجه به مراکز آموزشی اهمیت می یابد.
کشاورز همچنین مشتری مداری را به دلیل اصلاح و آموزش جزو اولویت های فرهنگی هر جامعه برشمرد و افزود: عرصه فرهنگ و هنر قبل از هر چیزی به سرمایه انسانی وابسته است همانطور که دانشگاه های بزرگ دنیا را به اساتید و مدیران آن می شناسند.
طرح ملی استعداد سنجی هنر تا سال 92 محقق شود
وی در بخش پایانی سخنان خود اظهار امیدواری کرد تا طرح ملی استعدادسنجی هنر به عنوان یک طرح مهم در کشور تا سال 92 محقق شود.
رئیس دفتر آموزش و توسعه فعالیت های هنری وزارت ارشاد گفت: همانطور که فرزندان ما به شناسنامه سلامت نیازمندند شناسنامه هنری افراد بین سنین 12- 6 سال نیز به عنوان طرح ملی استعدادسنجی هنری نیز باید دنبال شود.
کشاورز افزود: این طرح یکی از طرح های بزرگ و جدی است که در سه کشور دنیا دنبال می شود و ایران اسلامی نیز چهارمین کشور دنیا خواهد بود که این طرح را آغاز نموده است.
وی در پایان با تاکید براینکه تا سال 92 المپاد هنر همانند سایر المپیادهای علمی شکل بگیرد، خاطرنشان کرد: برای شکل گیری این طرح ملی از برگزیدگان همین جشنواره استفاده شود و طی یک دوره آموزشی در یک رقابت ملی برای سال 92 و بعد از آن باید تلاش کرد.