مدیر کل امور بانوان استانداری هرمزگان گفت: حوزه فرهنگی و اجتماعی زنان امروز یکی از دغدغههای اصلی ماست، و نقش زنان حوزه رسانه در کاهش این دغدغه های فرهنگی جامعه بسیار موثر است.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از بندرعباس، پری صیادی امروز در جلسه هم اندیشی بانوان اصحاب رسانه در مسائل فرهنگی و اجتماعی که در سالن خانه مطبوعات هرمزگان برگزار شد، حضور زنان حوزه رسانه در کاهش دغدغه های فرهنگی جامعه را موثر دانست و تصریح کرد: در کشور ما مسئله زنان و خانواده، یکی از مهم ترین مسائل جامعه در سه سطح اقتصاد، سیاست و اجتماع محسوب می شود که باید جایگاه آنها به خوبی معرفی و تبیین گردد.
وی بیان داشت: بخشی از آسیب های موجود در خانواده به دلیل کاهش کارآمدی های خانواده در عصر جدید است و تغییر در سبک زندگی موجب شده که بسیاری از کارکردهای خانواده تضعیف و یا به نهادهای دیگر سپرده شود.
مدیر کل امور بانوان استانداری هرمزگان با اشاره به نقش دین در جامعه زنان گفت: در کشور ما وضعیت زنان و خانواده با گفتمان اسلامی حاکمیت پیوند دارد و ویژگی گفتمان اسلامی آن است که در موارد فراوانی تحقق آرمان های آن ـ به غلط یا درست ـ با مسئله زنان سنجیده می شود.
صیادی ضمن یادآوری تاکید رهبر انقلاب بر تبیین جایگاه زن در جامعه افزود: تاثیری که زن در همسرداری و سپس با حضور موثر در اجتماع برای پیشبرد جامعه دارد، در کلام امام راحل و مقام معظم رهبری به خوبی تحلیل شده است.
وی گفت: نگاه به زن نباید صرفا یک نگاه منشی گری باشد، بلکه باید قابلیت ها، اندیشه و ایده های این قشر که عنصر اصلی در تربیت خانواده محسوب می شود، را دید.
مشاور استاندار هرمزگان در امور بانوان به بررسی چگونگی استفاده از ظرفیت بانوان و پاسداری از حقوق آنها در اجتماع پرداخت و بیان کرد: در چگونگی تبیین این دو موضوع و تقویت آن در اجتماع، شناخت ظرفیت های بانوان بسیار مهم است و با توجه به اطلس خاص استان هرمزگان که برگرفته از قومیت ها و خرده فرهنگ ها و نگاه های متعدد است، اهمیت این موضوع دو چندان خواهد بود.
شناخت مدیریت تنوع فرهنگی ضروری است
صیادی ادامه داد: در راستای این مهم، مدیریت تنوع فرهنگی که شامل قابلیت ها و تفاوت های موجود در این عرصه است را باید خوب بشناسیم که در غیر این صورت با مشکلات فراوانی مواجه خواهیم بود.
وی در این خصوص شیوه کمک به این دغدغه ها توسط زنان اصحاب رسانه را یادآور شد و ادامه داد: زنان اصحاب رسانه بهترین قلم را در اختیار دارند و می توانند دغدغه های فرهنگی خود و جامعه را با نگاه دینی، علمی و دیدگاه های کارشناسانه منعکس کنند.
مدیر کل امور بانوان استانداری هرمزگان تاثیر زنان حوزه رسانه در کاهش دغدغه های فرهنگی جامعه را در جهت آگاهی به پرورش استعدادهای موجود در جامعه ضروری خواند و تصریح کرد: در برخی موارد آنچه در خبرگزاری ها و نشریات بعضا از سوی خود خبرنگاران و مدیران دستگاه ها به عنوان یک مسئله برجسته منعکس می شود، اصلا نوع نیاز خاص این جامعه روز ما نیست؛ بلکه با برجسته کردن موارد کم اهمیت و حاشیه ای جامعه را صرفا دچار تشنج می کنیم.
صیادی با بیان اینکه هر جامعه ای ارزش ها و هنجارهای خاص خود را دارد، گفت: نقش خبرنگاران در حوزه آموزش، اشاعه فرهنگی، اطلاع رسانی و هدایت و رهبری در جامعه مهم است و اگر می خواهیم قلم ما در جهت این باشد که دنیای دینی شده- آنچه شهدا خواسته اند-داشته باشیم، با یک کار فرهنگی موثر قابل انجام است.
وی ادامه داد: شهدا رفتند که نگاه های ما به ارزش های جامعه به یک نگاه برگرفته از دین و ارزش ها تبدیل شود، اگر می خواهید ادامه دهنده راه شهدا باشید قلم شما نیز باید در جهت ارزش های این جامعه حرکت کند.
مدیر کل امور بانوان استانداری هرمزگان پایبندی به قانون اساسی را متذکر شد و بیان کرد: در حوزه رسانه به دلیل تعامل گسترده با مردم و افراد مختلف، مدیران دستگاه ها باید خود را مکلف به قانون و احترام به جایگاه و شان افراد و از جمله خبرنگاران به خصوص خبرنگاران زن بدانند.
صیادی اضافه کرد: ما در یک کشور اسلامی زندگی می کنیم؛ سال ها تلاش شد تا انقلاب اسلامی به بار نشست و اگر امروز دغدغه های دینی ما این بود که هر کس خودش تفسیر کند، اجرای مبانی آن ممکن نبود، درحالی که ما در جمهوری اسلامی زندگی می کنیم که دغدغه های دینی ما در قانون اساسی اسلامی مشخص شده است.
فرصت سازی به جای فرصت سوزی
وی گفت: بعضا عدم اطلاع از قانون حقوق شهروندی و اجتماعی باعث می شود حقوق شهروندی خود را ندانیم، درحالی که می توانیم با اطلاع کامل از این حقوق، از سوء استفاده ها و قانون گریزی ها جلوگیری کنیم.
مدیر کل امور بانوان استانداری هرمزگان فرصت سازی به جای فرصت سوزی را از دیگر محورهای استفاده از ظرفیت بانوان حوزه رسانه برشمرد و افزود: برای اینکه به موضوعات اجتماعی زنان و رعایت حقوق بانوان در اجتماع و قبل از آن در خانواده خوب بپردازیم باید نگاهمان ما منجر به شکوفایی بیشتر در این حوزه باشد.
صیادی بر ارتقای جایگاه خبرنگاران زن در جامعه چه به لحاظ امنیت شغلی و چه حفظ شان و شخصیت آنها تاکید کرد و گفت: حفظ این جایگاه در بین خود اصحاب رسانه و مدیران و مسئولان کمتر از جایگاه یک معلم و قاضی نیست.
وی در پایان از حضور نماینده ویژه خانه مطبوعات هرمزگان در کارگروه بانوان و خانواده استانداری به صورت دائم خبر داد و بر پیگیری مسائل و مشکلات زنان اصحاب رسانه از جمله ارتقای جایگاه خبرنگاران استان در تعامل با مدیران از طریق استانداری، پیگیری خلاها و مشکلات حوزه بانوان رسانه استان در مباحث مالی، بیمه و غیره، رایزنی برای امکان استفاده از فضاهای ورزشی و بهداشتی و درمانی، راه اندازی دفتر مشاوره خانواده برای خبرنگاران و شرکت در کلاس های آموزشی چه در سطح استانی و چه از طریق مرکز زنان ریاست جمهوری قول مساعد داد.