دبیر کل جمعیت رهپویان در خصوص دلایلی که باعث شده است تاکنون در انتخابات اعلام حضور نکند، گفت: به چهار دلیل تاخیر داشتهام که عبارتند از اینکه ...
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، علیرضا زاکانی امروز در همایش سراسری «شعور انقلابی حماسه سیاسی» در جمع اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان کشور در دانشگاه فردوسی مشهد با بیان اینکه 34 سال از انقلاب می گذرد و شرایطی فعلی مطلوب انقلاب ما نیست، گفت: این امر نادیده گرفتن خدمات انقلاب نیست، بلکه انقلاب جایگاه ممتازی دارد.
دبیرکل جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی گفت: چنانچه بخواهیم در این 34 سال دو مقام شاخص را نام ببریم آن دو مقام امام و رهبری و مردم هستند، بنابراین ما به دستاوردهای انقلاب اعتراضی نداریم، اما از باب اینکه در طی این 34 سال باید می بودیم و نبودیم، اعتراض داریم.
وی افزود: امام خمینی(ره) در وصیت نامه خود اجتماع مردم را برای رسیدن به انگیزه حکومت اسلامی شرط می دانستند، انقلاب سال 42 شروع و سال 57 به پیروزی رسید، اما به غایت نرسید، بنابراین ما هنوز در پله اول انقلاب بسر میبریم و غایت انقلاب همان تمدن اسلامی است که هنوز برای رسیدن به این غایت راه چندانی طی نکرده و در میانه راه هستیم؛ نه اینکه دولت اسلامی تشکیل نشده، بلکه با آن رنگ و بویی که باید می داشت، فاصله دارد.
الگوی غربی، توسعه همهجانبه را ممکن نمیکند
زاکانی با بیان اینکه در کشور یک نقشه راهبردی به صورت تخصصی وجود ندارد، به افرادی مانند هاشمی رفسنجانی و خاتمی که الگوی غربی را وارد کشور کردند، اشاره و تصریح کرد: آنها الگویی جهت ارائه نداشتند و نمی دانستند الگوی غربی باعث توسعه جامعه اسلامی نمیشود، بنابراین اولین اشکالی که وجود دارد این است که جامعه یک خلا اساسی دارد که در واقع نقطه آغاز حرکت جامعه باید از اسلام باشد.
دبیرکل جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی ادامه داد: اسلام بعد معنوی برای انسان قائل است، بنابراین نمیتوانیم با دستورالعمل غرب جامعه را پیش ببریم اولین مشکل ما مشکل الگویی است که مقام معظم رهبری بر آن بسیار تاکید کرده اند.
فرهنگ زیربنای ساخت جامعه اسلامی است
وی با اشاره به اینکه از ابتدای سال قبل تلاش شده که آسیب های کشور را مشخص کنیم تا بتوانیم هم نقشه راه را بدست آوریم و هم فرهنگ سازی کنیم، بیان داشت: اولین اشکالی که در کشور وجود دارد این است که شعارهای انقلاب در دستور کار قرار نگرفتهاند، هاشمی توسعه اقتصادی، خاتمی آزادی سیاسی و احمدی نژاد عدالت خواهی را مطرح کرد، اما به این نکته توجه نکردند که همه شعارهای انقلاب یک پیکره مناسب را میسازند که با جمع آنها توسعه اتفاق میافتد.
زاکانی ادامه داد: بنابراین همه شعارهای انقلاب باید دستور کار قرار گیرد، اما چنانچه بنا به ساخت جامعه اسلامی داریم، باید فرهنگ زیربنا قرار گیرد نه اینکه مانند کشورهای غربی اقتصاد را زیربنا قرار دهیم.
یکی از مشکلات اساسی عدم ولایتپذیری است
دبیرکل جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی یکی از معضلات جامعه را نگاه نکردن به قدرت به عنوان امانت الهی دانست و بیان داشت: چنانچه قدرت و اخلاق با همراه شوند مشکلات کشور سهلتر حل می شود، منتها این اقدام باید از مسئولان کشوری آغاز شود.
وی ادامه داد: عدم ولایت پذیری از دیگر معضلات مهم کشور است، خاتمی، هاشمی و احمدی نژاد به این امر توجه نکردند و نسبتی که در آن برهه تاریخی با امام داشتند در این سه رئیس جمهور وجود نداشت و چنانچه این امر محقق نشود، مشکلات حل نخواهد شد.
از معضلات جامعه به حاشیه راندن نخبگان است
زاکانی در خصوص دیگر معضلات کشور گفت: در جامعه ما خرمندان جامعه را اداره نمیکنند، بلکه آنها حاشیه نشین هستند و از آنان در اداره جامعه بهره گیری نمیشود؛ همچنین برخی می خواهند تحول را به نام خود ثبت کنند که این امر کشور را دچار مخاطره می کند.
این کاندیدای ریاست جمهوری در خصوص دیگر مشکلات کشور ادامه داد: از دیگر مشکلات همراه نبودن مجلس و دولت است؛ چنانچه این همراهی اتفاق نیفتد مشکلات باقی خواهد ماند، همچنین قانون ناپذیری و بخصوص مغفول ماندن اصل 8 قانون اساسی که اصل امر به معروف و نهی از منکر است، از دیگر این مشکلات است.
علاج مشکلات پیش رو رجوع به قانون است
وی ادامه داد: عمل نکردن به قانون از دیگر مشکلاتی است که مسئولان به آن دچار شدهاند، دغدغه جدی مسئولین باید توجه به اصل قانون اساسی باشد تا دیگر افراد جامعه نیز همسو با مسئولان به قانون عمل کنند.
زاکانی با مهم دانستن تحول گفت: جامعهای که ایستا باشد به قهقرا میرود، جامعه باید تحول خواه و پیشرفت جو باشد، اما با یک نگاه مناسب و تکمیلی، تا در همه زمینهها شاهد پیشرفت باشیم؛ همچنین ایستادگی و عدم بازگشت به گذشته باید به عنوان یک اصل مورد توجه قرار گیرد و چنانچه خواهان پیشرفت هستیم نباید به عقب برگردیم.
دبیرکل جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی تصریح کرد: اینکه میگویند رسیدن به این شعارها نشدنی می باشد، اشتباهی بزرگ است؛ زیرا این افراد در زمان انقلاب نیز همین حرف را میزدند، اما مشاهده کردند که هم در انقلاب و هم در جنگ پیروز شدیم، بنابراین با تفکر بسیجی و جهادی که در جنگ و انقلاب جلوه کرد به این شعارها خواهیم رسید.
وی در خصوص دلایلی که باعث شده است تاکنون در انتخابات اعلام حضور نکند، گفت: به چهار دلیل تاخیر داشته ام که عبارتند از، تصور می کردم در جامعه کسی باید بیاید که از من مناسبتر باشد، همچنین فردی که می خواهد بیاید باید برنامه های خود را بازگو و اعلام کند که چه کسانی حامی این برنامهها هستند، صحنه سیاسی جامعه به فرد میگوید باید در انتخابات حضور داشته باشد یا نه و اینکه مقام معظم رهبری بر شفاف سازی مسئولان تاکید کرده اند که ما باید خود را با این گفته رهبر تنظیم کنیم.
در هیچ ائتلافی شرکت نخواهم کرد
زاکانی در ادامه بیان داشت: کسانی که می خواهند بیایند باید حرفی برای گفتن داشته باشند و فقط نگویند رفاه میآوریم و فساد و فقر را حذف می کنیم، باید بگویند چگونه میخواهند و این کارها را انجام دهند.
دبیرکل جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی ادامه داد: رفتن به ائتلاف نابودی این عوامل است؛ زیرا باید توضیح دهند که اعضای ائتلاف چه کسانی هستند و می خواهند چه بکنند، اقتضای ما موضوعاتی است که باید آنها را به طور شفاف توضیح دهیم.
برخی سیاستها، سیاستهای این دولت نیست
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به اینکه برخی سیاست های پیش رو سیاست های این دولت نیست، گفت: ارائه پیشنهاد در خصوص سهمیه بندی بنزین از آن این دولت نبوده، بلکه این موضوع در زمان خاتمی مطرح شد که به دلایلی در آن زمان انجام نشد و در حال حاضر پای دولت کنونی نوشته شد.
وی بیان داشت: هدفمندی یارانه یک سیاست اصلاحی دقیق است، اما روش اجرای آن اشتباه بود؛ زیرا قانون را در این راستا مدنظر قرار ندادند، طبق قانون تصمیم بر این بود که 50 درصد یارانه سهم مردم، 30 سهم تولید و 20 درصد سهم زیرساخت های کشور باشد، اما در حال حاضر 100 درصد به مردم داده می شود و همین افزایش نقدینگی سیلابی شده است که همه جا را تخریب می کند.
زاکانی ادامه داد: این روند ظلم به جامعه است، هدفمندی یارانه ها باید ادامه دار باشد، اما تزریق پول به این شکل بیعدالتی به جامعه محسوب می شود.
کاندیدای ریاست جمهوری با اشاره به اینکه سوءمدیریت و عدم تدبیر عامل ایجاد مشکلات پیش رو است، تصریح کرد: سال گذشته خودروهای لوکس وارد کشور شد که در شرایط کنونی کشور، هیچ نیازی به این تجمل گرایی نیست؛ همچنین امسال 270 میلیون ارز مبنا بابت خودرو در نظر گرفته شده که در این شرایط این سوال مطرح می شود، آیا جامعه کنونی به این خودروها نیاز دارد یا خیر؟
دبیرکل جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی در پایان با اشاره به اینکه زیرساخت ها مناسب نیستند، خاطرنشان کرد: سال گذشته بر اساس برنامه ریزی، درآمد گمرکی کشور باید بیش از 20 هزار میلیارد تومان افزایش می یافت، اما به دلیل سوءمدیریت و عدم مناسب سازی زیرساخت ها این اتفاق نیفتاد.