دومین روز از ماه اردیبهشت یادآور دو مناسبت مهم است که نخستین آن مربوط به سالروز فرمان امام (ره) مبنی بر تاسیس سپاه در سال 58 می باشد.
گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»،سید محمد مهدی موسوی؛ دو مناسبت مهم و انقلابی در کنار ماه هایی چون خرداد و بهمن، اردیبهشت ماه نیز از دیگر ماه های خاطره انگیزی است که به ویژه یادآور مناسبت های انقلابی برای ماست.
دومین روز از این ماه یادآور دو مناسبت مهم است که نخستین آن مربوط به سالروز فرمان امام (ره) مبنی بر تاسیس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در سال 58 است.
سروقامتانی در خدمت انقلاب و مردم
البته سپاه از همان روزهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی تشکیل شد، اما در این روز، حضرت امام (ره) با صدور پیامی به شورای انقلاب، رسما تاسیس این نهال نوپای نظام اسلامی را اعلام کردند.
سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در ابتدا جزو نیروهای شهری محسوب می شد؛ امّا با توجه به شرایط خاص جامعه و پراکندگی قوای انتظامی، مأموریت حفظ نظم و امنیت عمومی را عهده دار شد تا اینکه جنگ تحمیلی آغاز شد و این نهاد مقدس با بسیج نیروهای مردمی به دفع حملات دشمنان پرداخت و برای حفظ و استمرار نظام مقدس جمهوری اسلامی به صحنه های مبارزه علیه استکبار جهانی پا گذاشت.
به راستی که سپاه در راستای تحقق آرمان های والای انقلاب اسلامی، از هیچ کوششی مضایقه نکرده و در این راه بسیاری از بهترین فرزندان خویش را تقدیم انقلاب و اسلام نموده است.
رهروی از راه مقدس سیدالشهدا (ع)
از سویی نامگذاری سالروز ولادت حضرت امام حسین (ع) به نام روز پاسدار از این رو بوده که سپاه، آرمانی بزرگ و مقدس دارد و آن حفاظت و نگهبانی از نظام و حکومتی است که بر اساس اسلام ناب محمّدی (ص) برپا شده؛ در حقیقت ایثار و فداکاری برای حفظ نظام اسلامی و دستاوردها و اصول آن، آرمانی است که سپاه پاسداران با درس آموزی از حماسه حسینی، آن را خط مشی خود قرار داده و اینک پاسداران انقلاب اسلامی با الگوگیری از حضرت اباعبدالله (ع)، می کوشند از دستاوردهای انقلاب اسلامی ایران پاسداری کنند.
سپاه در کلام امام و رهبری
بی جهت نبود که بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام (ره) درباره سپاه فرمودند: «نهاد مقدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به حق از بزرگ ترین سنگرهای دفاع از ارزش های الهی نظام ما بوده و خواهد بود».
یا اینکه مقام معظم رهبری فرمودند: «سپاه پاسداران نور چشم و عضو اصلی انقلاب اسلامی است، چراکه از بطن انقلاب روییده، رشد کرده و رو به کمال است».
آغازی بر یک انقلاب فرهنگی
تقویم ها را اگر خوب نگاه کنیم در چنین روزی مناسبت دیگری را هم مشاهده می کنیم؛ «سالروز اعلام انقلاب فرهنگی در سال 59»
انقلاب اسلامی ایران بیش از هر چیز مرهون فرهنگ اسلامی است، کما اینکه تداوم و گسترش چنین انقلابی در گروی بقا و رشد فرهنگ اسلامی در نسل های موجود و آینده است.
طبعا این وظیفه بیش از همه، بر عهده نهادهای آموزشی و پرورشی به خصوص دانشگاه هاست؛ اما واقعیت آن است که وضعیت دانشگاهی کشور در دوران قبل از انقلاب اسلامی از آن جا که غرب زده بود و به وسیله خارجیان هدایت می شد، نمی توانست به پیشرفت و تعالی ایران با ماهیت اسلامی کمک کند.
چرا انقلاب فرهنگی شکل گرفت؟!
پس از پیروزی انقلاب، دانشجویان و استادان متعهد دانشگاه ها تصمیم گرفتند انقلابی فرهنگی به وجود بیاورند تا در سایه آن بتوانند ضمانتی برای بقا و تداوم انقلاب اسلامی و همچنین عامل نیرومندی برای صدور و گسترش فرهنگ انقلاب ایجاد کنند.
در خصوص اهداف اعلام انقلاب فرهنگی که منجر به تعطیلی چند ساله دانشگاه ها در سال های آغازین انقلاب شد، می توان به موارد مهمی چون تصفیه و پاکسازی دانشگاه ها از عناصر وابسته به استعمارگران و ابرقدرت ها و به طور کلی از عناصر ضد انقلاب و تجدید نظر در نظام آموزشی و ساختاری دانشگاه ها و متحول کردن آنها به گونه ای که متناسب با نیازهای کشور و تأمین استقلال سیاسی ـ اقتصادی جمهوری اسلامی ایران باشد و کشور را از وابستگی فرهنگی و دیگر وابستگی ها به غرب و شرق نجات دهد، اشاره کرد.
مجاهدتی تمام نشدنی در جبهه علمی و فرهنگی
امام خمینی (ره) درباره ضرورت انقلاب فرهنگی نکات بسیار مهمی را بیان فرمودند که امروز هم می تواند راهگشای ما در رسیدن به اهداف والای انقلاب اسلامی به ویژه در جبهه فرهنگ و علم باشد. ایشان معتقد بودند: «باید انقلابی اساسی در تمام دانشگاه های سراسر ایران به وجود آید تا استادانی که در ارتباط با شرق و غربند تصفیه شوند و دانشگاه محیط سالمی شود برای تدریس علوم عالی اسلامی. باید از بد آموزی های رژیم سابق در دانشگاه های سراسر ایران شدیدا جلوگیری کرد؛ زیرا تمام بدبختی های جامعه ایران در طول سلطنت این پدر و پسر از این بدآموزیها به وجود آمده است.
اگر ما در دانشگاه ها تربیتی اصولی داشتیم هرگز طبقه روشنفکر دانشگاهی ما در بحرانی ترین اوضاع ایران در نزاع و چند دستگی با خودشان نبودند و از آنچه که بر مردم می گذشت چنان آسان عبور نمی کردند به نحوی که گویی در ایران نیستند. تمام عقب ماندگی های ما به لحاظ فقدان شناخت صحیح اکثر روشنفکران دانشگاهی از جامعه اسلامی ایران بود؛ و متأسفانه هم اکنون هم هست. اکثر ضربات مهلکی که به این اجتماع خورده است از دست اکثر همین روشنفکران دانشگاه رفته است که همیشه خود را بزرگ می دیدند و می بینند و تنها حرف هایی می زدند و می زنند که دوستان روشنفکر خودشان قادر به درک آنها هستند ولا غیر.
روشنفکران متعهد و مسئول بیایید و تفرقه و تشتت را کنار گذارید و به مردم فکر کنید و برای نجات این قهرمانان شهید داده، خود را از شر «ایسم» و «ایست» شرق و غرب نجات دهید. روی پای خود بایستید و از تکیه به اجانب بپرهیزید.»
سالروز اعلام انقلاب فرهنگی موتور محرکه انقلاب ماست
در حقیقت سالروز اعلام انقلاب فرهنگی، موتور محرکه انقلاب ماست، چه آنکه اساسا هدف از انقلاب فرهنگی، دستیابی به دانشگاه اسلامی بوده است؛ دانشگاهی که در آن کسب علم، فریضه دینی تلقی میشود نه مایه افتخار و پُز دادن به دیگران؛ دانشگاهی که محل پرورش شخصیتهای متعهد و متخصص است که همه تلاش خود را در خدمت به مردم و اسلام و انقلاب به کار می گیرند.
دو بستر مهم تحقق اقتصاد مقاومتی
با توجه به اهمیت دو مناسبت یاد شده و ارتباط آنها با موضوع مهمی به نام اقتصاد مقاومتی می توان چنین نتیجه گرفت که فعالیت نیروهای پاسدار مومن و معتقد در کشور و از سویی پالایش فرهنگی و تلاش در مسیر ایجاد دانشگاه اسلامی، بسترساز تحقق اهداف مورد نظر در مقوله اقتصاد مقاومتی است.
از آنجا که محوریت اقتصاد مقاومتی توجه به تولید داخلی است و بی شک یکی از ابزارهای تحقق اقتصاد مقاومتی تکیه بر نیروی انسانی کار بلد و محققان و پژوهشگران ممتاز و تراز اول است، لذا با اسلامی شدن دانشگاه ها و تربیت نیروهای متعهد و متخصص از این طریق، می توان گام های جدی و اساسی در این باره برداشت.
نقش سپاه و دانشگاه اسلامی در شکوفایی اقتصادی کشور
از سویی شکوفایی اقتصادی کشور و غلبه بر مشکلات و محدودیت ها در بستر امنیت و اقتدار پایدار محقق می شود که این مهم نیز با وجود پاسداران غیور و نیروهای مسلح جان بر کف تحقق می یابد؛ به ویژه با وجود نیروی مقتدر و به روزی به نام سپاه که هم در عرصه های نظامی و فرهنگی رشادت ها و افتخارات بسیاری از خود بر جای گذاشته و هم اینکه با داشتن قرارگاه های مختلف سازندگی در راستای توسعه و پیشرفت کشور، بیشترین حرکت ها را داشته است.
اساسا یکی از مهم ترین پیش نیازهای توسعه، امنیت فراگیر در کشور است که به لطف الهی و با وجود نیروهای مسلح این مهم محقق شده است.
به تعبیر زیبای یکی از مسئولان، سادهزیستی، نتراشیدن هزینه و کم خرج بودن مدیران از جمله اصول مهم در اقتصاد مقاومتی است که به راستی نیروهای خدوم سپاه در این باره الگو بوده اند.
ساده زیستی مسئولان؛ لازمه اقتصاد مقاومتی
در واقع سادهزیستی علاوه بر آنکه بر روحیه همکاری و مقاومت در برابر مشکلات و ناملایمات مردم می افزاید، باعث می شود تا روحیه صرفه جویی و قناعت نهادینه گردد و در نتیجه سبب میشود بهره وری در کشور بالا رود.
از سویی نهادینه کردن حمایت از تولید ملی و استفاده از همه ظرفیتهای کشور از دیگر بایسته ها در این باره است.
تاکید ویژه بر خوداتکایی و خودکفایی در کشور که از جمله اهداف مهم اقتصاد مقاومتی است در سایه میدان دادن به نیروهای جوان و مستعدی میسر می شود که اتفاقا در این باره هم دانشگاه ها و نهادهای نظامی همچون سپاه پاسداران نقش جدی در تربیت و آموزش چنین نیروهایی دارند.