به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، دکتر کامران دانشجو در اولین نشست روسای دانشگاهها در سال 92، با بیان اینکه «BBC» و «VOA» طرفدار علم در ایران شدهاند، اظهار کرد: این افراد همانهایی هستند که دانشمندان ما را ترور میکنند؛ ذرهای عقل و درایت در این زمینه کافی است تا بفهمیم کسانی که علناً اعلام میکنند مبارزه با پیشرفت علم در ایران جزو برنامههایشان است، حالا میگویند اگر یک هفته امتحانات جابهجا شود علم در ایران لطمه میخورد.
وی افزود: آیا دلتان به حال ایران سوخته است و آیا در این چهار سال یک بار از جهش علمی ایران صحبت کرده اید؟ جالب اینجا است که برخی از خبرگزاریهای داخلی هم به این مسئله دامن میزنند، در این صورت انتظار از دشمن جز این نیست، اما انتظار از دوست چیز دیگری است که در زمین دشمن بازی نکند.
وزیر علوم با بیان اینکه این توطئهها به تضاد نظام جمهوری اسلامی با نظام طاغوت و سلطه برمیگردد، تصریح کرد: مسئله انتخابات، انرژی هستهای و دیگر مواردی که مطرح میشود، بهانهای بیش نیست؛ چرا که نظام سلطه نمیتواند ماهیت نظام جمهوری اسلامی را تحمل کند، در نتیجه دشمنی خود را در زمانهای متفاوت به گونههای مختلف نشان میدهد که از تحریم و جلوگیری از انتشارات گرفته تا زندانی کردن اساتید دانشگاههای ما به دلایل واهی.
دانشجو با اشاره به راهاندازی بحث انتخابات آزاد توسط دشمن و دنبالههای آنان در کشور تصریح کرد: در این زمینه مقام معظم رهبری با صراحت گفتند که دنبالههای دشمنان جوری میگویند انتخابات آزاد که انگار خودشان به نحوه دیگری بر سر کار آمدهاند، در گذشته هم انتخابات به همین شکل برگزار میشده است، بنابراین در فضای انتخابات نیز دشمن برنامههای خود را دارد و باید بدانیم که این برنامهها همیشه به یک شکل نیست.
وی با تاکید بر اینکه اجازه نخواهیم داد فردی نظام را با بهانههای واهی مخدوش کند، گفت: نمیتوان نسبت به چارچوب نظام بیطرف بود؛ درست است که ما طرف کاندیدایی را نمیگیریم، اما حتماً طرفدار چارچوب نظام هستیم.
وزیر علوم درباره تغییر زمان امتحانات پایانترم دانشگاهها گفت: اکثر مسئولان در دانشگاهها تغییرات را با مشورت دانشجوها انجام دادهاند، اما طبیعی است هر تصمیمی که گرفته میشود موافق و مخالف دارد، برای مثال برخی از دانشگاههای جنوب همه ساله قبل از رسیدن تابستان به دلیل گرمای هوا امتحانات خود را به پایان میرسانند.
دانشجو با بیان اینکه ما هر تصمیمی بگیریم عدهای قلیل، اما پرسر و صدا، حرف خودشان را میزنند، تصریح کرد: اگر در اینباره هیچ تصمیمی هم نمیگرفتیم، میگفتند امتحانات نباید در زمان انتخابات برگزار شود تا دانشجوها فکرشان آزاد باشد و بتوانند فعالیت کنند.
وی افزود: شبکههای «BBC» و «VOA» در حالی طرفدار علم در ایران شدهاند که علناً اعلام می کنند مبارزه با پیشرفت علم جزو برنامههایشان است.
وزیر علوم همچنین با بیان اینکه بحث دانشجویان و دغدغههایشان کاملاً جدا از این مبحث است، اظهار کرد: دانشگاههای ما هوشیارانه عمل کردند و دانشجویان نیز با درایت کافی در این زمینه برخورد نمودند.
دانشجو خطاب به روسای دانشگاهها گفت: سعی کنید حضور کاندیداهای احتمالی را تا حد ممکن در دانشگاهها تسهیل کنید تا بتوانند برنامههای خود را ارائه دهند، اما با رعایت چارچوب مقررات.
وی اظهار کرد: برخی از روزنامهها که آفتابشان از جایی دیگر درمیآید و یا شرقی یا آرمانهایشان فرق میکنند و یا به جای همشهری دنبال فرد دیگری هستند، در این فضا تنها به دنبال رقابت هستند.
وزیر علوم تاکید کرد: برخیها به جای ابراز خوشحالی، از پیشرفت علم در ایران ناراحت میشوند و میگویند که اگر علم رشد کند تبدیل به فناوری نمیشود و زمانی که میگوییم فناوری ما رشد کرده است میگویند چه فایدهای دارد. حداقل فایدهاش این است که در مذاکرات میتوانیم با قدرت حرف بزنیم.
دانشجو با بیان اینکه در گذشته شور و نشاط سیاسی در دانشگاهها به شکل دیگری بود، اظهار کرد: در گذشته شور و نشاط سیاسی و ایجاد هیجان کاذب، حمله و توهین به رقیب، سیاهنمایی در بحث نظام، شبهه وارد کردن به ارکان نظام، مخدوش کردن فاصله با دشمن، شبهه وارد کردن به آموزههای دینی و به سخره گرفتن قوانین و مقررات کشور و دانشگاهها را مطرح میکردند.
وی افزود: عدهای هستند که هنوز هم فاصله خود را با فتنه شفاف اعلام نکرده و یک بار کلمه فتنه را به کار نبرده اند و حتی میگویند اصولگراها هم باید عذرخواهی کنند، در حالی که هدف فتنه براندازی نظام بود.
وزیر علوم با بیان اینکه ما این حرکات را هرج و مرج میدانیم و اجازه هرج و مرج در دانشگاهها را نمیدهیم، تصریح کرد: از نظر ما شور و نشاط سیاسی شاخصههایی دارد که آنها حاکمیت عقلانیت و فعالیتهای سیاسی، حفظ آرامش در سخنرانیها به جای کف و سوت و هو کردن، احترام به عقاید دیگران، نقد منصفانه، رفتار در چارچوب نظام به جای زیر سوال بردن ارکان نظام، شفافسازی فاصله با دشمن، رعایت هنجارها و آموزههای دینی و احترام به اعتقادات و رعایت مقررات و ضوابط دانشگاههاست.
دانشجو تاکید کرد: رعایت هنجارها و آموزههای دینی باید هم در ظاهر و هم در عمل باشد؛ چون سیاست عین دیانت است و ما در عمل این را میخواهیم نه فقط در شعار.
وی با اشاره به برگزاری بیش از 200 جلسه در زمینه انتخابات و حضور کاندیداها در دانشگاههای مختلف گفت: تا به حال در هیچ موردی اجازه داده نشده که شور و نشاط غلط در دانشگاهها به وقوع بپیوندد؛ چرا که اینها دانشجویانی هستند که تربیت شدهاند تا سیاست خود را توام با دینمداری نشان دهند و ما به این موضوع افتخار میکنیم.
وزیر علوم بار دیگر درباره احتمال کاندیداتوریاش در انتخابات تصریح کرد: بارها گفتهام در زمانی که خدمت میکنم، نمیخواهم خدمتم با مسیر دیگری مخدوش شود؛ دشمن و دنبالههای آن در کشور هر کاری میخواستند - از ترور فیزیکی تا شخصیتی - با وزارت علوم کردهاند تا چهره این مجموعه خدوم که پای دین ایستاده را مخدوش کنند؛ البته نمیگویم این وزارتخانه دین را میتواند اجرا کند یا کرده، اما پای اجرای آموزههای دینی ایستاده است.
دانشجو با انتقاد از حاشیهسازی برخی از رفتارهای خارجی در بحث نامه رئیسجمهور به وزیر علوم مبنی بر برکناری روسای دو دانشگاه تهران اظهار کرد: عدهای تحلیل کردند که اینها با هم زد و بند کردهاند، اما باید بگویم که ذهن مریض، تحلیل مریض بیرون میدهد، زمانی که ما میخواستیم مسائل را ساماندهی کنیم، گفتند این بحثها را میکند برای انتخابات، اما حداقل حالا که مشخص شده که به این دلیل نبوده است، پس بیایید و عذرخواهی کنید.