به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، کامران دانشجو وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در چهارمین سفر استانی هیات دولت به استان آذربایجان غربی در جلسه با روسای دانشگاه های آذربایجان غربی و شورای دانشگاه ارومیه در این دانشگاه گفت: روسای دانشگاه ها به هیچ عنوان حق ندارند از کاندیدای خاصی در انتخابات ریاست جمهوری جانبداری کنند، زیرا دانشگاه ها ستاد انتخاباتی هیچکس نیست.
در این نشست که روسای دانشگاه های ارومیه ، صنعتی ارومیه، پیام نور ، جامع علمی کاربردی و آزاد اسلامی ارومیه و همچنین اعضای شورای دانشگاه ارومیه نیز حضور داشتند، دانشجو وظیفه دانشگاهیان را در ایام انتخابات هوشیاری و گفتمان سازی ذکر کرد و اظهار داشت در این خصوص رؤسای دانشگاه ها علی القاعده نباید نسبت به کاندیدای خاصی جهت گیری داشته با شند ولی سایر اقشار دانشگاهی اعم از اعضای هیات علمی و دانشجویان و کارکنان می توانند در ستادهای کاندیداهایی که صلاحیت آنها توسط شورای نگهبان احراز گردیده و در معرض رای مردم قرار می گیرند فعالیت انتخاباتی داشته باشند و وزارت علوم و مسئولین مجموعه آموزش عالی از این موضوع استقبال می کنند.
وی افزود: برای فعالیت بهتر و پرشور دانشجویان در انتخابات مقرر گردید در یک دوره زمانی مشخص امتحانی برگزارنشود تا این عزیزان بدون مشغولیت ذهنی برای امتحانات، بتوانند در این ایام فعالیت انتخاباتی داشته باشند ،ضمن اینکه بارها اعلام شده است که در این دوره 12روزه دانشگاه ها و خوابگاه ها به هیج وجه تعطیل نیست و دانشجویان می توانند آزادانه فعالیت انتخاباتی داشته باشند و معلوم نیست که پافشاری برخی بر القای تعطیلی دانشگاه ها و خوابگاه ها با چه هدفی دنبال می شود، برخی می گویند چون امتحانات دراین چند روز برگزار نمی شود شور و حال انتخاباتی در دانشگاه ها کم می شود اگر این طوراست و برگزاری امتحانات شور و نشاط انتخاباتی را افزایش می دهد ، می شود همه امتحانات را در همین مدت برنامه ریزی کرد. البته واضح است که دانشجویان اگر دغدغه امتحانات را در این مدت نداشته باشند و دانشگاهها و خوابگاهها هم کاملا فعال باشند حتما فعالیتهای انتخاباتی موثرتر خواهد بود.هرچند که اگر ما بخشنامه هم نمی دادیم و اجازه داده می شد که امتحانات در این 12روز برگزار شود بازهم اینها می گفتند که چرا ذهن دانشجویان را با دغدغه برگزاری امتحانات مشغول کرده اید.
دانشجو در بخش دیگری از سخنان خود توسعه دانشگاه ارومیه را مناسب خواند و گفت دانشگاه ارومیه درمقایسه با سال 84 رشد و توسعه خوبی داشته به طوری که در سال 84 اعضای هیات علمی 200 نفر و اکنون 409 نفر هستند رشته های دوره دکترای آن نیز از 11 رشته به 65 رشته افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه این رشد کمی و کیفی مرهون زحمات مسئولان و اعضای هیات علمی و دانشجویان این دانشگاه است، گفت : ما همیشه باید به گذشته بیاندیشیم که در چه شرایطی بودیم و اکنون به کجا رسیده ایم زیرا این نوع تفکر امکان آرمان خواهی با توجه به شرایط موجود را فراهم می کند.
دکتر دانشجو در خصوص کمبود برخی تجهیزات در آزمایشگاه های دانشگاه ها گفت : برای حل این مسئله با عضویت در شبکه شاعا از امکانات سایر دانشگاه ها استفاده می شود تا به این ترتیب امکانات آزمایشگاهی دانشگاه ها در اختیار تمام دانشگاههای عضو این شبکه قرار گرفته و در واقع ازامکانات موجود بهره برداری بهینه ای صورت گیرد چرا که از برخی امکانات آزمایشگاهی استفاده کامل نمی شود.
وی همچنین فعالیت مرکز مطالعات دریاچه ارومیه را مثبت ارزیابی کرد و گفت: این موضوع جز مسائل این منطقه محسوب می شود و در طرح آمایش هم هدف همین است که در هرجایی هر رشته یا امکاناتی را ایجاد نکنیم و اگر قراراست دانشکده یا رشته جدیدی درمنطقه ای از کشور ایجاد شود ابتدا استعداد بالقوه آن وجود داشته و با ایجاد امکانات آموزش عالی، آن را بالفعل کرد.
دکتر دانشجو با تاکید بر ضرورت فعالیت پردیس های دانشگاهی گفت: در آمد این پردیس ها به هزینه های داخلی آموزش عالی کشور کمک می کند و دانشگاه های همه دنیا اینگونه رشد می کنند که البته مسائل آن باید به دقت بررسی شود .
دانشجو در پایان با اشاره به برخی شنیده های خبری در خصوص اعلام کاندیداتوری وی در زمان ثبت نام نامزدها برای انتخابات ریاست جمهوری گفت : من چندین بار گفته ام که به این موضوع فکر نمی کنم و برایم تفاوتی نمی کند که چه کسی بیاید یا نیاید ، چون مطمئنم شورای محترم نگهبان با نگاه تیزبین و آینده نگر خود و براساس موازین شرعی و قانونی افرادی را احراز صلاحیت خواهد کرد که بتوانند گفتمان انقلاب و آرمانهای امام و رهبری را دنبال نمایند .
وی افزود : در حال حاضر هم با توجه به اینکه اکثر عزیزانی که اعلام کاندیداتوری کرده اند شخصیت های موجه و توانمندی هستند فکر می کنم نیامدن هم می تواند احساس تکلیف باشد البته امید وارم که اصولگرایان از تعددکاندیدا پرهیز نمایند .
گفتنی است در این نشست اعضای جلسه دیدگاهها و نقطه نظرات خود درخصوص مسائل مختلف دانشگاه ها را با وزیر علوم در میان گذاشتند.