یوسف امینی در گفتوگو با خبرنگار«خبرگزاری دانشجو» در مشهد، بیان داشت: بر اساس منشور توسعه کشور، سه بخش در زمینه قرآنی تالیف شده است که آموزش و پرورش بخش آموزش عمومی آن را بر عهده گرفته و بقیه دستگاهها نیز به این بخش کمک میکنند.
وی ادامه داد: بخش پژوهشهای قرآنی به وزارت علوم سپرده شده و بخش ترویج و تبلیغ قرآن در دست وزارت فرهنگ و ارشاد است.
مسئول پژوهشهای قرآنی ارشاد استان در زمینه فعالیتهایی که اداره ارشاد استان در زمینه ترویج مفاهیم قرآنی انجام میدهد، تصریح کرد: برگزاری جشنوارها و نمایشگاههای قرآنی، برنامههایی در خصوص حفظ و تدبر در قرآن و آشنایی مردم با مفاهیم آن از جمله فعالیتهای ارشاد در این راستا است.
امینی با اشاره به این که ارشاد اقدامات پژوهشی نیز انجام میدهد، ادامه داد: یک اتاق فرمان تحت عنوان شورای عالی توسعه فرهنگ عمومی قرآن که زیر مجموعه شورای عالی انقلاب فرهنگی است، دایر شده که وظیفه این اتاق فرمان انطباق بین تصمیم گیریهای قبل از اجرا و هماهنگی بعد از اجرا میباشد.
وی با اشاره به اینکه به صورت استانی نیز این امر اطلاع رسانی شده است، خاطرنشان کرد: جهت ارتباط هر چه بیشتر بین بخشها، نمایندگان دانشگاهها نیز در جلسات حضور دارند و به ارائه موضوعات و پیشنهادات خود میپردازند.
پژوهش عاملی درجهت توسعه است
مسئول پژوهشهای اداره کل ارشاد استان با تاکید بر این که کار بدون پژوهش ابتر و ناقص است، یادآور شد: چنانچه بخواهیم اقدامی انجام دهیم که تاثیرگذار باشد باید پژوهش و تبلیغ انجام دهیم، بنابراین پژوهش عاملی در جهت توسعه است.
امینی افزود: جهت ارائه هر چه بیشتر پژهشهای قرآنی، اداره ارشاد با نهاد رهبری دانشگاهها، کمیته قرآن و عترت دانشگاهها و محافل انس با قرآن دانشگاهها ارتباط دارد.
وی تاکید کرد: چنانچه بخواهیم پروژهای 10 ساله در زمینه قرآن انجام شود باید هفت سال آن پژوهش و سه سال آن کار اجرایی باشد که این امر نشان دهنده اهمیت پژوهش است.
مسئول پژوهشهای اداره کل ارشاد استان با تاکید بر این که هر میزان کفه پژوهش سنگینتر باشد تاتیرگذارتر خواهد بود، خاطرنشان کرد: با توجه به افق 1404، کشور باید در این سال رتبه یک منطقه باشد که یکی از این معیارهای اول بودن مربوط به بحثهای قرآنی است که مقام معظم رهبری برای آن شاخص تعیین کردهاند.
امینی در ادامه با اشاره به این که در نمایشگاه پیش رو برای نخستین بار نمایش قهرمانان قرآنی را داشتهایم، بیان کرد: با توجه به تاکیدات رهبری در ارتباط با معرفی قهرمانان قرآنی، بر آن شدیم تا با این معرفی هم فضا را بیش از پیش قرآنی کنیم وهم مردم را با آنان آشنا کنیم.
وی در ادامه با اشاره به این که در نمایشگاه قرآن و عترت مشهد 700 غرفه در 30 بخش شرکت دارند گفت: روزانه به طور متوسط پنج هزار نفر از نمایشگاه بازدید میکنند.
مسئول پژوهشهای اداره کل ارشاد استان تصریح کرد: همچنین در این نمایشگاه بخش بین الملل با 27 کشور به همکاری جامعه المصطفی حضور دارند.
برگزاری جشنواره علوم و هنرهای قرآنی در آینده نزدیک در مشهد
وی در خصوص دیگر اقدامات ارشاد در زمینه ترویج مباحث قرآنی بیان داشت: غیر از این نمایشگاه در مشهد در سایر شهرستانهای استان نیز چنین نمایشگاههایی برگزار خواهیم کرد، همچنین دوازدهمین جشنواره علوم و هنرهای قرآنی در آینده نزدیک در مشهد برگزار خواهد شد.
مسئول پژوهشهای اداره ارشاد استان با اشاره به این که فراخوان این جشنواره در ماه مبارک سال جاری داده شده است گفت: این جشنواره در 10 موضوع از جمله پیامکهای ادبی، یک آیه یک حدیث برای بخش کودک زیر 12 سال، اذان، محافل انس با قرآن و تلاوت با قرآن برگزار میشود و اختتامیه آن در دهه فجر برگزار خواهد شد.