قربان خسروی در گفتوگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در رشت، با اشاره به منویات مقام معظم رهبری مبنی بر برپایی کرسی های آزاد اندیشی در سطح دانشگاه ها گفت: متاسفانه فرمایشات رهبر معظم انقلاب که همانند دری کمیاب و فرصتی بی بدیل است در جامعه ما بدرستی یا برداشت نمی شود و یا از کنار آن بسان یک گزارش می گذریم.
وی افزود: من این مشکل را فقط برای دانشگاه ها نمی دانم، بلکه کلیتی است که باید توسط همه دست اندرکاران ، چه حوزه های علمیه که جایگاه دینی رفیع داشته و می توانند پشتیبان این بحث ها شوند و چه دولتمردان دست اندر کار و وزارتخا نه های مرتبط و حتی استانداران و سایرین می دانم.
رئیس دانشگاه پیام نور گالیکش با بیان اینکه تا کنون درک درستی از این موضوع پدید نیامده است، خاطرنشان کرد: شاید پاک کردن صورت مسئله در هنگام بروز سوال مشکل این ایده را اینطور جلوه داده است، لازم است قبل از اینکه به فکر راه اندازی کمٌی این جلسات باشیم اول کیفیت آنرا بررسی کرده و ببینیم باید چطور برنامه ریزی کنیم تا بهترین کرسی را حتی در دانشگاه های کوچک به راه اندازیم .
خسروی تصریح کرد: اصولا شعارهای سال مقام معظم رهبری نیز با برخورد کمی روبرو می شوند که این مسئله جای بحث و نظر بیشتری دارد.
وی در خصوص تعدا کرسی های برگزار شده در این دانشگاه متذکر شد: در هر ترم معمولا یک مورد از این کرسی ها با محوریت مسائل مذهبی و بعضا سیاسی برگزار می شود که بنده با نوع برپایی آن به لحاظ نداشتن نیروهای برگزار کننده و هدایتگران موضوع مشکل دارم .
رئیس دانشگاه پیام نور گالیکش افزود: آمادگی داریم با هر موضوعی که قابلیت بررسی داشته باشد کرسی برگزار کنبم.
خسروی با اشاره به ایجاد برخی تنش ها در این کرسی ها تأکید کرد: تنها راه برون رفت از تنش ها آمادگی علمی هدایتگران و پاسخ دهندگان هستند؛ چرا که هنگامی که پاسخ قانع کننده نباشد چالش ها افزایش می یابد.
وی اشاره ای به داوران کرسی های آزاداندیشی کرد و گفت: داوران بسیار مهم هستند و باید افراد خبره در دو حوزه سیاسی و مذهبی وجود داشته باشند وگرنه امکان کنترل مشکل است.
رئیس دانشگاه پیام نور گالیکش در ادامه گفت: کرسی های آزاداندیشی یکی از بهترین متعادل کننده های محیط اجتماعی از جمله دانشگاه ها هستند.
دانشگاه؛ مهم ترین رکن عقلانیت ساز جامعه
خسروی گفت: ما اکنون در جامعه به یک فهم و عقلانیت جمعی خوبی رسیده ایم و می توانیم مدارا کنیم و مشکلات را با عقلانیت همراه کرده و پاسخ گوییم.
وی افزود: این باید در محیط دانشگاهی که مهمترین رکن عقلانیت ساز جامعه است رواج بیشتری داشته باشد، جامعه دانشگاهی نیاز به برخورد و تضارب آراء دارد تا بتواند از بین آرای گوناگون بهترین را که به منافع ملی نزدیکتر است را انتخاب کند.
رئیس دانشگاه پیام نور گالیکش در پایان بیان داشت: شاید علت اینکه مقام معظم رهبری هم تاکید بسیاری بر این تضارب اندیشه ها دارند همین است که دانشگاه محل تمرین درست اندیشیدن و تمرین جامعه پذیری است و این امکان می تواند به جامعه نیز تسری یابد.