به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از ایلام، شام غریبان به شب پریشانی، تنهایی، درد و غم تعبیر می شود.
این شب را از جهات دیگر شب ظلمات و تاریکی نیز می نامند، خاندان نبوت را دست بسته و در تاریکی شب با پای پیاده در صحرای مملو از خزندگان به سوی کوفه گسیل داشتند.
در این شب، وظیفه صیانت و ابلاغ پیام عاشورا بر عهده حضرت زینب (س) و امام سجاد (ع) نهاده شد و این بزرگواران در پی حماسه کربلا در راستای انعکاس اخبار عاشورا و براندازی بنی امیه حماسه ای نو آفریدند و با تلاش های بی شائبه شان از هدر رفتن خون های پاک ذریه پیامبر از هیچ جانفشانی دریغ ننمودند.
در این شب پر از کابوس، کودکان وحشتزده از دژخیمان در بین اجساد نینوا خود را مخفی نمودند، کودکانی که پدران و برادرانشان طعمه دنیا پرستی لشکر ملحد گشتند.
بانو زینب! برایت شمع روشن نموده ام، قدم هایت را بر روی چشمان من بگذار، دستهایم فرش تو می شوند و زخم های پاهایت را در این صحرای ماتم زده بوسه باران می کنند.
صدای زنجیرهای دژخیمان سکوت این صحرا را می شکند، کودکان گریانند، زن ها سر در گریبان و لب ها خشک شده اند.
دخت بانوی دو عالم! تاریخ شهادت می دهد که قیام حسین هیچگاه به فراموشی سپرده نخواهد شد، چشم ها به یاد برادرتان باران ارادت می ریزند و لبها از ذکر نام حسین می لرزند.
در شب شام غریبان سراسر ایران اسلامی در غربت فرزندان خاندان نبوت غرق در ماتم و عزا شد.
در دهه اول محرم هیئت علی اکبر (ع)، بسیج دانشجویی، کانون قرآن و عترت و کانون مهدویت دانشگاه ایلام در سوگ مولای شهدا، امام حسین (ع) 11 شب مراسم سینه زنی و عزاداری برگزار نمودند.
بعد از گذران یک قرن از ندای امام حسین مبنی بر هل من ناصر ینصرنی از دانشگاه ایلام در جوار شهدای گمنام فریاد لبیک یا حسین به گوش می رسد.
کلاس های رفع شبهه، ساخت کلیپ، برگزاری دعای ندبه در روزهای جمعه، انتشار بروشورهای معرفتی محرم، تلاوت و تفسیر قرآن، ابلاغ پیام های عاشورا در مراسمات عزاداری، برگزاری کلاس های انس با قرآن در ایام محرم و برگزاری کارگاه های معرفتی با حضور حجت الاسلام فراهانی و حجت الاسلام عزیزی از قم از برنامه های دانشگاه ایلام در دهه اول محرم بود.