برادر شهید چمران گفت: روزی به شهید چمران گفتم آمریکا رسماً ما را تحریم کرده است و ما در تنگنای بیشتری قرار خواهیم گرفت، او در پاسخم دستهایش را ...
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، مهدی چمران امروز در همایش بزرگداشت روز مهندسی و بسیج مهندسین که در تالار ابن هیثم مجموعه تربیت معلم شهید بهشتی مشهد برگزار شد، بیان داشت: مهندس بودن ایجاد تکلیف میکند و ما باید در هر رشتهای که هستیم تلاش کنیم تا موفقیت را برای کشور خود رقم بزنیم.
وی افزود: آنچه که به صورت فرآوردههای شیمیایی در کشور به مصرف میرسد دسترنج و دستمایه کار مهندسین است؛ لذا مهندسین بسیجی فرآیند و تکلیفی بیش از این دارند.
برادر شهید چمران با بیان اینکه در دوران دفاع مقدس عمده جانفشانیها و تلاشها توسط بسیجیان و همچنین مهندسان بسیجی صورت میگرفت، بیان داشت: لشکرهایی را که در طول دفاع مقدس به وجود آوردیم در ابتدای جنگ وجود نداشت و فرماندهان لشکری در سنین زیر سی سال در اواسط جنگ تقدیم دفاع مقدس شدند که در ابتدای جنگ هیچ چیز از نبرد نمیدانستند.
وی با بیان اینکه در سال 1339 باید نفت ایران ملی میشد، گفت: من آن زمان را به خاطر میآورم آن روز را که رزمآرا گفت: ما یک لوله نمیتوانیم بسازیم؛ اما میخواهیم نفت را ملی کنیم و روزی که انگلیسیها کشور را ترک میکردند و میگفتند که آبادان در تاریکی فرو خواهد رفت، این مهندسان انقلاب بودند که اجازه ندادند حتی در شب حرکت انگلیسیها به سمت کشور خود، آبادان لحظهای خاموشی را احساس کند.
چمران با بیان اینکه در برخی از رشتههای مهندسی جزو 10کشور برتر جهان محسوب می شویم، بیان کرد: محدودیتها برای ما ایجاد ظرفیت میکند؛ به نحوی که شهید چمران به عنوان یک فیزیسین و مهندس بزرگ جهانی در دوران فارغالتحصیلی خود که در جهان حتی 10نفر همطراز او در دانش نبودند توانست بسیاری ازمحدودیتهای جنگ را به فرصتی برای دیده شدن ایران تبدیل کند.
برادر شهید چمران با بیان تواناییهای دوران دفاع مقدس ایران در بخش مهندسی گفت: ما در آن زمان توانستیم خودروی شنی پل متحرک به وسیله طناب تیوپ و توپ و همچنین موشک پرتابی در اهواز و در جبهه دوب حردان را بسازیم.
وی ادامه داد: اولین موشک زیرآبی سه متر و سپس به شش متر و در انتها 9 متر را در دوران دفاع مقدس ساختیم و اولین زیردریایی خود را در سال 57 به آب انداخته و اکنون این زیردریایی در موزه خرمشهر قابل مشاهده است.
این مهندس و مبتکر ایرانی با بیان اینکه اینها واقعیتهای دوره دفاع مقدس هستند و باید ما را به خود باوری برسانند، افزود: روزی شهید چمران را در ساختمان نخست وزیری دیدم به او گفتم، آمریکا رسما ما را تحریم کرده است و ما در تنگنای بیشتری قرار خواهیم گرفت او در پاسخ من دستهایش را به نشانه شکرگزاری به سمت آسمان بلند کرد و گفت خدا را شکر که از این به بعد باید مهندسان ما خودشان بسازند آنچه را که احتیاج دارند؛ به او گفتم در این شرایط این رفتار شما برایم تعجبآور است و ایشان به من گفتند که در هر قسمت از کار که به مهندسین میگویند باید این قطعه را بسازیم آنها در جواب میگویند، چرا بسازیم یا در انبارها وجود دارد و یا از غرب می گیریم، اما امروز با این تحریم مجبور میشویم بسازیم و این ما را خوداتکا خواهد کرد.
چمران با بیان اینکه یکی از بزرگترین نارساییها در محیط شهری بخش حاشیهنشین آن میباشد، تصریح کرد: اگر ما میخواهیم رشد در شهرها را داشته باشیم باید ابتدا تولید در روستا و رشد روستاهای خود را امکانپذیر کنیم.
وی ادامه داد: منظور من این نیست که به آنها مدام یارانه بدهید، بلکه اگر تولید آنها را بالا ببریم و باعث درآمدزایی روستاها شویم هیچ روستایی به حاشیه شهر پناه نمیآورد و موجب ایجاد نابهنجاری رفتارهای اخلاقی نامناسب و در نتیجه ایجاد نابهنجاری در شهرها نمیشود.
برادر شهید چمران در پایان با بیان اینکه چرا گندمی را که تنها با همت چند استان کشور می توانیم به خودکفایی برسانیم از خارج وارد میکنیم، گفت: کشور ما دارای منابع بسیار زیاد و توانمندیهای فوقالعاده میباشد تنها مشکل بزرگ ما عدم مدیریت در بعضی بخشها و عدم باورمندی در میان بعضی از خواصمان است.