آخرین اخبار:
کد خبر:۳۱۱۰۵۲
استاد علوم سیاسی دانشگاه شیراز خطاب به دیبر کل یونسکو:

تحریف نام خلیج فارس قطع پیوند نسل‌های گوناگون است

استاد علوم سیاسی دانشگاه شیراز در نامه‌ای خطاب به دبیرکل یونسکو نوشته است:خلیج فارس نقطه اشتراکی است که هزاران سال را با هم پیوند می‌زند و تحریف نام‌های تاریخی، قطع پیوند نسل‌های گوناگون و ایجاد بیگانگی آنان از یکدیگر است.

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از شیراز، ابراهیم عباسی، مدیر گروه علوم سیاسی دانشگاه شیراز در نامه ای خطاب به مدیر کل یونسکو به مناسبت حضور وی در دانشگاه شیراز، خلیج فارس را میراث مشترک بشری یاد کرد و خواستار حفاظت این سازمان از این میراث جهانی شد.


متن این نامه بدین شرح است:


خلیج فارس تنها یک نام بر یک مکان و موقعیت جغرافیایی نیست، بلکه میراث جاودانه ای از نسلهای پیشین جهان انسانی است.


از همین رو این میراث انسانی نه متعلق به قومی خاص که برای همه جهانیان است. در این باره یک میراث انسانی همچون خلیج فارس فراتر از میراثهای تمدنی است. چرا که میراثهای تمدنی تحت تأثیر عقاید انسانی است، در حالی که میراثهای انسانی- جغرافیایی برآمده از سرگذشت انسان است. چنین میراثهایی همچون آینه ای آنچه بر انسانها در گذر زمان رفته است، می نمایانند.


خانم دبیر کل


خلیج فارس، آینه تلاش انسان برای مدنیت است. آبراهی بین المللی که انسان متمدن در کناره های آن سکنی و مأوا گرفت تا تجارت و آبادانی را در این نقطه از جهان پایه گذاری کند.بندر سیراف و جاده ابریشم نمونه ای از این تلاش انسانی است. اگر چه آدمیان در ایجاد خلیج فارس دخالتی نداشته اند، اما آنان در برجستگی این مکان جغرافیایی کوشیده اند.

 

 بر این اساس خلیج فارس همچون شاهدی بر رنج و شادی انسانهایی است که در طول قرنها در این نقطه از عالم یا زیسته اند یا گذر کرده اند. این پیشینه با نام خلیج فارس هویت یافته است. این نام در گذشته مشترک ساکنان و مسافران این سرزمین یکسان و مشترک است. نسلهای گوناگون در زمانهای مختلف با این نام آشنایی زایی کرده و احساس هویت مشترکی کرده اند.

 

خلیج فارس نقطه اشتراکی است که هزاران سال را با هم پیوند میزند. تغییر و تحریف نامهای تاریخی قطع پیوند نسلهای گوناگون و ایجاد بیگانگی آنان از یکدیگر است. نسلهایی که بخشی از خاطرات مشترکشان در نامهای مشترک است. از لحاظ ثبت این نامها، نخبگان جوامع انسانی سهم بسزایی داشته اند و تحریفگران بر تلاش این افراد خط بطلان کشیده اند. از این منظر نیز تحریف در مقابله با میراث تمدنی انسانی است.

 

بر این اساس مقابله با تحریف نام خلیج فارس تنها یک امر ملی و قومی نیست، بلکه تلاشی انسانی برای حفظ دستاوردهای انسانی است.

 

خانم دبیر کل

 

مگر نه این است که یکی از وظایف یونسکو حفاظت از چنین دستاوردهایی است؟ چرا که جهان انسانی یک کل به هم پیوسته است که تفکیک پذیر نیست. انسان امروز در حال بهره برداری از میراث گذشتگان در امور گوناگون است. نامهای تاریخی جزیی از این میراث است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار