به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از ایلام، تریبون آزاد «راهکار اقتصادی من؟» امروز توسط جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه ایلام و با حضور دانشجویان این مرکز آموزش عالی برگزار شد.
فرید اخوان، عضو کمیسیون اقتصادی شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی کشور گفت: آمریکا از طلیعه انقلاب اسلامی و انتشار گفتمان دینی در دنیا که مغایر با نظام سرمایه داری است، بیم دارد.
وی ادامه داد: استکبار نمی تواند بر ریشه های مستحکم اعتقادی، دینی و اجتماعی جمهوری اسلامی نفوذ یابد اما اقتصاد ایران مهمترین و آسیب پذیرترین بخش آن است.
عضو کمیسیون اقتصادی شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی کشور با مطرح کردن قاعده نفی سبیل تصریح کرد: خداوند متعال با توصیه به مسلمین در مورد رابطه با کفار آنان را از تسلط مشرکین برحذر می دارد.
اخوان تاکید کرد: اتکا به پتانسیل های داخلی و اعتماد به تولید ملی تنها راه مبارزه با وضعیت موجود است.
مدیریت جهادی برگ برنده اقتصاد مقاومتی می باشد
سجاد یاری، دانشجوی دانشگاه ایلام نیز اذعان داشت: یکی از نقاط ضعف اقتصاد ایران وابستگی به صنعت نفت است، این موضوع به دستمایه ای برای اعمال فشار غرب بر ایران تبدیل شده است.
وی یکی از راهکارهای مقابله با تحریم ها را توجه به اقتصاد مقاومتی دانست و گفت: این هدف در راستای افزایش تولید داخلی، کاهش واردات خارجی و صدور اقلام تولیدی به کشورهای منطقه و جهان حاصل می شود.
این دانشجوی دانشگاه ایلام با تاکید بر این موضوع که اقتصاد مقاومتی با اقتصاد ریاضتی متفاوت است، ادامه داد: تکیه بر علم و استفاده از ظرفیت های بالقوه، یکی از اصول مبارزه با اقتصاد ضعیف کنونی ایران است.
یاری مدیریت جهادی را برگ برنده اقتصاد مقاومتی دانست و ابراز کرد: تقویت اقتصاد بومی و توجه به صنعت در راستای کوتاه کردن دست چپاولگران باید در راس فعالیت مدیران این نظام قرار گیرد.
جیب ما پر گشته از خالی و پوچ، اما هیچ مسئولی در جریان نیست
یونس گجرنیا به سرودن ابیاتی پرداخت:
شرح بازار از کسی پنهان نیست، سفره ای داریم و لیکن نان نیست
حال مردم بس خراب است و خراب، در سر ما اندکی سامان نیست
در نبود آب و نان در خانه ها، هیچ جا زیستن به از زندان نیست
مردیم از بس گوجه خوردیم ای فلک، چون که مرغ ما گوشت بریان نیست
سقف خوابگاه می کند چکه ز آب، چون که رویش یک کمی سیمان نیست
من همه جا گشتم از عمر خود سیر، قیمت هیچ جا چو این ایلام نیست
من یقین دارم همه خواهیم مرد، ای عزیزم جد بگیر گمان نیست
در میان این جوانان وطن، گل بسی داریم ولی گلدان نیست
جیب ما پر گشته از خالی و پوچ، اما هیچ مسئولی در جریان نیست
اقتصاد ما معمایست که، سردرآوردن از آن آسان نیست
اگر معضل بیکاری حل نشود جامعه دچار رکود فکری خواهد شد
زهرا چایان، دانشچوی دانشگاه ایلام تصریح کرد: برای هم وطنانی که اقتصاد را در سیر کردن شکم خود می پندارند متاسفم.
وی ادامه داد: هر فرد صرفا به فکر خودش است، دانشجو به یک وعده نهار فکر می کند، کارمند به عوض کردن مدل ماشینش و مسئولین به فعالیت های متفرقه مشغول هستند، در جامعه ما عرق ملی و پیشرفت جمعی معنا و مفهومی ندارد.
چایان با اشاره به فعالیت های کشور آلمان ادامه داد: پس از شکست آلمان در جنگ جهانی دوم مردم آن دچار شکست غرور ملی شدند. این سرخوردگی آن ها را به مدت 10 سال منزوی کرد اما این کشور با اتحاد و انسجام مردم و مسئولینش به بزرگترین قطب صنعتی اروپا و یکی از مهمترین کشورهای جهان تبدیل شده است.
این دانشجو اذعان داشت: 35 میلیون جوان تحصیل کرده در ایران زندگی می کنند، اگر این تعداد با یکدیگر متحد شوند می توانند با توجه به قابلیت هایی که در ایران وجود دارد کشورمان را به سوی تبدیل شدن به قطب قدرت منطقه و آسیا مبدل کنند.
وی به یکی از معضلات جامعه اشاره کرد و گفت: بیکاری جوانان مشکلی است که اگر حل نشود جامعه دچار رکود فکری خواهد شد.
چایان گفت: به تعبیر شهید بهشتی، دانشجویان موذن جامعه هستند، چگونه می توان از کشوری مانند آمریکا که در مشکلات اقتصادی غوطه ور است توقع داشت که نقش ناجی را برای ایران بازی کند؟
این دانشجو با اشاره به توافقنامه ژنو تاکید کرد: 27 صفحه از این توافقنامه چاپ شده است و 9 صفحه آن محرمانه می باشد، با توجه به ساعت ها کار مضاعف و ریخته شدن خون شهیدان برای پیشرفت علوم و فنون هسته ای ملی، بر خود لازم می دانیم که بدانیم نقش آمریکا در 7 صفحه محرمانه چیست؟
چرا با درخواست نمایندگان مبنی بر نقد توافقنامه ژنو مخالفت شد؟
علی روخان ، یک دانشجو با انتقاد از سیاست دولت یازدهم گفت: منظور رئیس جمهور از گفتن این که ما بر افراطیون پیروز خواهیم شد چیست؟ آیا این سخن دراز کردن انگشت اشاره به سوی منتقدین نیست؟
وی تاکید کرد: چرا با درخواست نمایندگان مجلس مبنی بر نقد توافقنامه ژنو در تلویزیون مخالفت شد؟
استفاده از نیروی جوان، جمله ای زیبا اما میان تهی می باشد
هادی محمدیان، دانشجو دانشگاه ایلام گفت: این موضوع که تمام فکر و ذکر مردم ایران به اقتصاد، بی پولی و تورم معطوف شده از برکات دولت احمدی نژاد است.
وی با اشاره به اختلاس های صورت گرفته افزود: اگر من 3 هزار میلیارد پول دولت را بالا می کشیدم هر روز در 3 وعده مجازات می شدم، چرا با مفاسد اقتصادی مقابله نمی شود؟
محمدیان انصراف از یارانه را منوط بر بازگشت شرایط فعلی به سال 1386 دانست و تصریح کرد: اگر قیمت ها به نرخ 7 سال گذشته مصوب شوند ما نه تنها از یارانه انصراف می دهیم بلکه هر ماه مبلغ 40 هزار تومان به خزانه دولت واریز خواهیم کرد.
این دانشجوی دانشگاه ایلام استفاده از نیروی جوان را جمله ای زیبا اما میان تهی دانست و ادامه داد: در بحران انفجار جمعیت که در ایران از سال 1360 آغاز شد افزایش معضلی به نام بیکاری امری طبیعی است.
محمدیان گفت: رابطه میان ایران و آمریکا صرفا اقتصادی است و ربطی به بعد سیاسی یا فرهنگی نخواهد داشت.
تعادل در مصرف کالا و مدیریت آن یکی از راهکارهای بهبود اقتصاد است
فاطمه اولا خاطرنشان کرد: یکی از راه های اجرای مدیریت صحیح، پرهیز از اسراف گرایی می باشد به عنوان مثال؛ در کشوری که اقتصاد آن زیر فشارهای خارجی کمر خم کرده است گرفتن جشن در کاخ و اعطای سکه به شرکت کنندگان مصداق اسراف گرایی است.
وی تعادل در مصرف کالا و مدیریت مصرف را یکی از راهکارهای بهبود اقتصاد دانست و تصریح کرد: با افزایش کیفیت محصولات داخلی و گرایش به خرید کالاهای ملی به این موفقیت نائل خواهیم آمد.
این دانشجوی دانشگاه ایلام یکی از شاخص های اجرای اقتصاد مقاومتی را سهمیه بندی بنزین عنوان کرد و افزود: پس از اعمال این سیاست الگوی مصرف مردم ایران تصحیح شد.
دلالان اقتصاد سدی برای جلوگیری از پیشرفت ایران هستند
محمد براتی، دانشجوی دیگر این دانشگاه گفت: یکی از مزایای اجرای هدفمندی یارانه ها اجرای عدالت اجتماعی و کاهش فاصله میان دهک های اجتماعی است.
وی دلالان اقتصادی را سدی برای جلوگیری از پیشرفت ایران دانست و اذعان داشت: واسطه هایی که میان تولید کننده و مصرف کننده قرار دارند سود و سرمایه حاصل از پروسه بهره برداری و بهره مندی را در جیب خود واریز می کنند.
براتی اقتصاد دانش بنیان را راهکار اساسی برای مقابله با ضعف اقتصادی ایران دانست و ادامه داد: نظام اقتصادی ایران نیازمند تحولی شگرف است، ما اقتصادی که در آن مهدی هاشمی و بابک زنجانی پرورش یابند را نمی خواهیم.
ریشه های اقتصاد مقاومتی در استیلای علم مستحکم می شوند
احمد رضا یزدانی با تشریح مزایای اقتصاد مقاومتی گفت: در این اقتصاد از تمام منابع موجود به شیوه صحیح استفاده می شود و تمام پتانسیل های یک کشور فعال سازی می گردند، در این نوع اقتصاد بیکاری معنا و مفهوم ندارد.
وی ادامه داد: اقتصاد مقاومتی به نفت وابسته نیست و ریشه های آن در استیلای علم و افزایش مهارت های دانش بنیان مستحکم می شوند.
دبیر سیاسی جامعه اسلامی دانشگاه ایلام بنیان اقتصاد مقاومتی را شفاف سازی دانست و تصریح کرد: در این شیوه مدیریتی هیچ فردی به خود اجازه اختلاس کردن به مبلغ3000 میلیارد را نخواهد داد.
یزدانی پور گفت: این نوع اقتصاد درون گرا است وقتی که ما با آمریکا ارتباط داشته باشیم این کشور با بلعیدن اقتصاد تولیدی ایران مانع از پیشرفت جمهوری اسلامی خواهد شد.
وی ادامه داد: مشارکت دادن بخش خصوصی در فروش و افزایش صادرات گاز، برق و پتروشیمی نمونه هایی از فعالیت اقتصاد مقاومتی می باشند.
مهمترین مولفه اقتصاد مقاومتی در برابر اقتصاد تک بعدی افزایش اشتغال زایی است
علی کرملا چعب با انتقاد از دانشجویانی که آمریکا را بزرگترین و مهمترین کشور جهان می دانند، گفت: ایالات متحده به مدت 35 سال برای امحای جمهوری اسلامی از هیچ کوششی دریغ نکرد، هدف قرار دادن ناو مسافربری ایران تنها یکی از نمونه های جنایت های این کشور در برابر جمهوری اسلامی است.
وی ضعف اقتصاد را تک بعدی بودن آن دانست و تصریح کرد: بهره مندی از نعمتی مانند نفت به جای آن که ابزاری برای قدرتمندی ایران باشد به دلیل استفاده نادرست به نقطه ضعف جمهوری اسلامی تبدیل شده است.
عضو جامعه اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه ایلام اجرای طرح هدفمندی یارانه ها در سایر کشورهای جهان را موفق دانست و ادامه داد: مدیریت معیوب سبب اجرای طرح ناقص و پر از اشکال هدفمندی یارانه ها در ایران شد.
چعب با بیان این که بهره مندی از نفت باعث شده است که از سایر قابلیت های موجود در کشور غافل شویم، تاکید کرد: مهمترین مولفه اقتصاد مقاومتی در برابر اقتصاد تک بعدی افزایش اشتغال زایی است.
وی اذعان داشت: یکی از راه های کسب قدرت در جهان ایجاد ارتباط با کشورهای مختلف می باشد.