به گزارش خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، روش صحیح تغذیه در ماه رمضان از موارد مهمی است که لازم است مورد توجه قرار گیرد تا از عوارض جسمی یا عصبی جلوگیری شود.
به هنگام افطار بهتر است با آب جوشیده ولرم و بعد شیر گرم با مقداری عسل یا خرما و نان پنیر و گردو افطار کنید و بعد از حدود ۱ تا ۲ ساعت غذای سبک میل نمایید.
از نوشیدن آب یخ و یا نوشابه های خیلی سرد در شروع افطار جداً خودداری کنید.
از آشامیدن آب فراوان در وسط غذا خودداری کنید؛ چرا که سبب رقیق شدن شیره گوارشی و اختلال در هضم می شود.
لازم است در فاصله بین افطار و سحری به مقدار کافی - یعنی حدود 2.5-۲ لیتر - آب مصرف شود، البته با فاصله مناسب با غذا، آب کافی بیاشامید.
مصرف میوه و سبزی در وعده سحری و افطار برای پیشگیری از یبوست و تأمین ویتامین ها و مواد معدنی مفید و ضروری است.
بهتر است حبوبات در برنامه غذایی روزهداران گنجانده شده و از نانهای سبوسدار استفاده شود.
در هنگام افطار از خوردن غذاهای سنگین مثل سرخکردنیها و کلاً غذاهای دیرهضم خودداری شود و بیشتر با غذاهای سبک و نرم و مواد قندی طبیعی مانند خرما، کشمش و عسل که قند آنها از انواع ساده میباشد آغاز کنید، به این ترتیب اشتها کنترل میشود و زیادهخوری کمتر پیش میآید.
خوردن چای شیرین کمرنگ، شیر گرم، فرنی و حلیم بدون روغن در آغاز افطار مناسب است.
سالاد (بدون پیاز) مکمل خوبی برای غذاها در ماه مبارک است.
کله و پاچه، سیرابی و شیردان موجب تشنگی زیاد می شود، لذا بهتر است میل نکنید و اگر مایلید به صورت کم آب، کم نمک و آن هم در وعده افطار میل کنید.
خوردن آش رشته همراه با نعنا سرخ کرده و پیاز داغ و روغن فراوان و خوردن پشمک، بامیه و زولبیا به مقدار زیاد توصیه نمیشود. اگر خوردن آش را لازم میدانید به خوردن آش با مقدار کم، آن هم بدون روغن و نعنا داغ اکتفا کنید.
اگر تخم مرغ میل می کنید بهتر است به طور آب پز سفت مصرف کنید.
حتماً وعده سحری را مصرف کنید؛ چرا که مصرف نکردن سحری منجر به افت قند خون و عوارض ناشی از آن می شود.
از کربوهیدراتهای پیچیده مانند نان، برنج و سیبزمینی در وعده سحر استفاده کنید؛ این مواد باعث کاهش حس گرسنگی در طول روز میشود.
مصرف سبزی در وعده سحری، گاهی منجر به تشنگی در طول روز میشود. سبزی را در زمان افطار میل کنید.
در هنگام سحری میوهجات مصرف کنید، بویژه انگور و مرکبات؛ همچنین از خیسانده برگه، آلو و انجیر میتوان به عنوان میوه استفاده کرد. گوجه فرنگی نیز میتواند نقش میوه را داشته باشد.
در این ایام به نوجوانان توصیه میشود که بیشتر مواد پروتئینی (گوشتی) و قندی هنگام افطار و سحری مصرف نمایند و همچنین مصرف شیر، لبنیات، میوه و سبزی و مقدار کافی آب و مایعات (مثل آب میوه) را فراموش نکنند و از انجام فعالیتهای سنگین ورزشی که موجب تشنگی آنها میشود و نیازهای غذایی آنها را بشدت افزایش میدهد خودداری ورزند.