فرید اخوان در گفتگو با خبرنگار " خبرگزاری دانشجو" در ایلام، آتشافروزیهای منطقه خاورمیانه را در نتیجه سیاستگذاریهای دولت انگلستان در جنگ جهانی اول و مرزبندی کشورهای منطقه توسط این دولت استعمارگر دانست و گفت: مرزهایی که توسط بریتانیا تعریف شدهاند زمینه دو و چند پارگی در قومیتهای مختلف را به وجود آورده است، این که یک قومیت پرچم اتحاد را بردارد و با جنگافروزی میان چند کشور ادعای اقلیم یا ایجاد یک کشور جدید کند، حاصل نقشهبندی غلط انگلستان است.
وی سخنان کامرون را سخیف، از جانب خود و نه از سوی مردم انگلیس و مملو از خودخواهی عنوان کرد و ادامه داد: انگلستان در حالی ایران را به سرکوب کردن مردمش و زیرپا نهادن حقوق بشر محکوم میکند که مردم اسکاتلند سالیان متمادی است که خفقان بسیار شدیدی را در زیر یوغ این کشور تحمل میکنند، حکومت سلطنتی ملکه الیزابت و لردهایی که انگلستان را زمین خود و مردم را دارای جایگاه اجتماعی پست میدانند، چگونه خویش را منادی و مدافع حقوق بشر معرفی میکنند؟
عضو شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی ایلام یکی از پیش نیازهای رعایت حقوق بشر را مشارکت مردم در صحنههای سیاسی به ویژه انتخابات دانست و تصریح کرد: قیاس مشارکت بیش از 70 درصدی مردم در تاریخ سیاسی ایران و حضور 40 درصدی مردم انگلستان در صحنه، حکایت از گزافهگوییهای کامرون دارد، سوال من از نخست وزیر انگلستان این است که با ارقام اعلام شده آیا مردم ایران به حکومت و نظام خود اعتماد دارند یا مردم انگلیس؟ یکی از دلایل نارضایتی مردم بریتانیا از حکومت فعلی، تسلط لردهای اشرافزاده بر اکثریت عوام است، در این سرزمین تنها اشراف زادگان میتوانند به درجات عالی حکومتی دست یابند، این در حالیست که در جمهوری اسلامی ایران تمام اقشار و اصناف میتوانند برای کاندیداتوری انتخابات ریاست جمهوری نامنویسی کنند.
اخوان یکی از دلایل سخنان کامرون در پیش کشیدن بحث دموکراسی را مختومه شدن قائله فتنه 88 اعلام کرد و افزود: از سوی دیگر محدود شدن فعالیت بهائیت به عنوان فرقه ضاله و زاییده انگلیس از یک سو و عدم مقبولیت آن در بین مردم ایران یکی دیگر از عواملی است که اسباب ناراحتی نخست وزیر این کشور را فراهم آورده است.
وی گفت: انگلیس ایفاگر نقش پلیس بد در مقابل آمریکا به عنوان پلیس خوب است، این سناریو را پیش از این اسرائیل و فرانسه بازی کرده بودند، اما با بیانات قاطعانه مقام معظم رهبری بازی کودکانه شان را جمع کردند، ولی این که روحانی دست کشوری را میفشارند که مورد لعن مردم ایران است و بانگ مرگ بر انگلیس این مردم گوش فلک را پر کرده است، بسی جای تعجب دارد. هنگامی که رئیس جمهور کشورمان درخواست ملاقات اوباما را به راحتی رد میکنند، نباید بنا به درخواست کشوری که تاریخ معاصر ایران مملو از خیانتها و خباثتهای این استکبارگر است، همنشین شوند.
این دانشجوی دانشگاه ایلام دیدار روحانی با کامرون را اشتباه و ضعف استراتژیک این شیخ دیپلمات کشورمان اعلام کرد و ابراز داشت: انگلستان در طول تاریخ با عناوین مختلف نشان داده است که هرگز قابل اعتماد نبوده و نیست. سکوت در برابر تحقیرها، تهدیدات و تحریمهایی که علیه ایران اعمال میشود اصلا در شان کشور و ملت ایران نیست، بیش از 70 میلیون نفر از مردم ایران به رئیس جمهورشان اعتماد دارند و از ایشان انتظار دارند که مدافع حقوقشان باشد.