آخرین اخبار:
کد خبر:۳۶۱۱۷۶
زکایی در چهارمین همایش هیئت‌های استانی نظارت و ارزیابی آموزش عالی:

شتاب در آموزش عالي در زمینه کمیت بوده / نیازمند ارائه راهکارهایی درخصوص رشد کیفیت هستیم

چهارمین همایش هیئت‌های استانی نظارت و ارزیابی آموزش عالی با حضور رئیس مرکز دفتر نظارت و ارزیابی آموزش عالی وزارت علوم، رئيس دانشگاه شهید بهشتی و نمایندگان هیئت‌های استانی در مرکز همایش‌های بین المللی دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد.

به گزارش گروه دانشگاه "خبرگزاری دانشجو" چهارمین همایش هیئت های استانی نظارت و ارزیابی آموزش عالی با حضور رئیس مرکز دفتر نظارت و ارزیابی آموزش عالی وزارت علوم، رئيس دانشگاه شهید بهشتی و نمایندگان هیئت های استانی در مرکز همایش های بین المللی دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد.

 

در این همایش سعدان زکایی رئیس مرکز نظارت و ارزیابی آموزش عالی وزارت علوم در سخنانی به ضعف در توسعه نیاز محور در بدنه آموزش عالی کشور اشاره کرد و گفت: از ابتدای تاسیس دانشگاه تهران تا پیروزی انقلاب اسلامی 40 دانشگاه در سطح کشور داشتیم که امروزه این تعداد به 180 دانشگاه و موسسه آموزش عالی رسیده و شتاب بسیاری داشته ، ولی این شتاب بیشتر در زمینه کمیت بوده و ما نیازمند ارائه راهکار هایی درخصوص رشد کیفیت در آموزش عالي  هستیم.


وی همچنين جایگاه نظارت در آموزش عالی را از لحاظ اسناد بالا دستی به چند بخش تقسیم کرد و افزود: بخش اول این جایگاه نقشه جامع علمی کشور است که سند راهبردی توسعه علمی محسوب می شود و برای رسیدن به این هدف مواردي از قبيل بومی کردن و استاندارد سازی ، طراحی نظام کارآمد، لحاظ كردن میزان رفع نیازها در شاخص های رتبه بندی ، حمایت از جوایز ملی ، تعالی و ارتقاي عملکرد، ایجاد سازوکارهای رتبه بندی داوران از شاخص های اصلی محسوب می شوند.


وی در ادامه گفت: بخش بعدی جایگاه نظارت شامل قانون برنامه پنجم توسعه کشور است که تدوین و ارتقا ي شاخص های کیفی، استقرار نظام جامع نظارت ، برنامه ریزی و حمایت لازم برای تامین هیئت علمی ، ارتقا کمی و کیفی دانشگاه ها، اصلاح هرم هیئت علمی تمام وقت و استقرار نظام یکپارچه پایش را شامل می شود.


زکایی بخش سوم این جایگاه را قانون اهداف و وظایف و تشکیلات وزارت علوم برشمرد و اظهار داشت: در این بخش ارزیابی جامع عملکرد نظام ملی ، تعیین ضوابط و معیارها  و همچنين نظارت بر فعالیت دانشگاه ها از اهم برنامه های دفاتر نظارت و ارزیابی آموزش عالی می باشد.


وی در ادامه سخنان خود به وظایف وزارت علوم اشاره کرد و گفت: وظایف وزارت علوم در این حوزه شامل سیاست گذاری و برنامه ریزی ، حمایت و پشتیبانی و نظارت و ارزیابی است که این نظارت حکم ستون فقرات بدنه وزارت علوم را دارد.


زكايي در بخش دیگری از سخنان خود به وظایف مراکز نظارت وارزیابی استانی اشاره کرد و افزود: تدوین سیاست ها و برنامه ها و تعیین اصول و عوامل نظارت، تعیین رویه های نظارت و انجام امور تحقیقاتی ، آموزشي دانشگاه ها و برنامه ریزی و هماهنگی با هیئت های نظارت ،تدوین معیارها و شاخص ها ، ارزیابی فعالیت های مراکز آموزشی و ایجاد پایگاه اطلاع رسانی در زمینه عملکرد امور آموزشی ،از جمله وظایف مهم این بخش محسوب می شود.
وی همچنین سیاست های کلان وزارت علوم را تفویض اختیار و اعمال نظارت و ارتقاي کیفیت دانست و گفت: اهداف هیئت های نظارت استانی طبق ماده 4 آئین نامه تشکیل و نحوه فعالیت های شوراي نظارت تعریف شده است ودر این میان ما نیز از این هیئت ها انتظاراتی داریم که امیدواریم بر آورده شود.


وی در بخش پایانی سخنان خود به این انتظارات اشاره کرد و گفت: نظارت یک مقوله فرهنگی است و اخلاق مداری از پایه های آن به شمار می آید. نهادینه سازی فرهنگ نظارت و ارزیابی و نظارت به منظور حمایت و توانمند سازی موسسات و توجه ویژه به دوره های تحصیلات تکمیلی و مقولات فرهنگی و نظارت همه جانبه بر فعالیت های این موسسات و به خصوص مدرسان دروس معارف اسلامی از جمله مواردی به شمار می آید که ما از هیئت های نظارت استانی انتظار داریم به آن بپردازند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار