به گزارش خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" از خرمآباد، کرسی آزاداندیشی از دیپلماسی تا دلواپسی با موضوع بررسی عملکرد دستگاه سیاست خارجی و مذاکرات هستهای روز گذشته توسط بسیج دانشجویی دانشگاه لرستان برگزار شد.
عضو شورای مرکزی بسیج دانشجویی دانشگاه لرستان در این کرسی از باند نیویورکیها به عنوان گروهی که ماموریت آنها ایجاد روابط صلح آمیز میان ایران و آمریکا و بعضا متحدان این کشور بوده یاد کرد و گفت: این باند با حمایت میرحسین موسوی شکل گرفت و اعضای آن افرادی همچون محمد جعفر محلاتی، حسین موسویان، محمد جواد ظریف، فرهاد عطایی بودهاند؛ اما آنچه که در این رابطه جالب توجه است، این است که که برخی اعضای بلندپایه این باند اکنون در کشورهای اروپایی پناهنده و مشغول خوشخدمتی علنی به طرف غربی هستند.
زارع افزود: اعضای باند مشهور به باند نیویورکیها که اکنون در راس مدیریت مجموعه وزارت امور خارجه قرار گرفتهاند فکر و ایدههای باند نیویورکیها را در مذاکرات هستهای پیاده میکنند.
وی با بیان اینکه عقبنشینی و وادادگی در مقابل مستکبرین جز تحمیل هزینه بر عزت و آبروی ملت ایران هیچ منفعت دیگری ندارد، ادامه داد: سوالی که وجود دارد این است که کدام یک از مذاکرات صورت گرفته بر اساس عزت، مصلحت و حکمت بوده و آیا تیم مذاکره کننده عزت ملت ایران را حفظ کرده است؟
عضو شورای مرکزی بسیج دانشجویی دانشگاه لرستان بر ضرورت رعایت عزت اسلامی و عزت توحیدی در مذاکرات هستهای تاکید کرد و گفت: آمریکاییها بارها اثبات کردهاند که به اصول و حقوق بین الملل اعتقادی ندارند.
دولت منتظر شوالیههای آمریکایی برای رفع مشکلات اقتصادی ایران نباشد
یکی دیکر از دانشجویان عضو شورای مرکزی بسیج دانشجویی دانشگاه لرستان نیز در این کرسی آزاداندیشی با بیان اینکه تیم مذاکره کننده هستهای کشورمان باید طرف مذاکره را به خوبی بشناسد و بداند با چه کسانی در حال مذاکره است، گفت: آمریکا در اوایل پیروزی انقلاب و در زمانی که کشور ایران نیاز به منابع مالی داشت 13 میلیارد دلار از سرمایه کشورمان را بلوکه کرد، هواپیمای مسافربری کشورمان را سرنگون ساخت، با تحریک عراق برای حمله به ایران 300 هزار نفر از مردم کشورمان را به خاک و خون کشید و با حمایت از منافقین هزاران نفر از مردم بی گناه کشورمان را به کام مرگ کشاند.
امرایی با تاکید بر اینکه کشوری که در زیر پرچم اسرائیل است برای مذاکره قابل اعتماد نیست، افزود: ناکام گذاشتن ایران از دستیابی از انرژی هستهای تنها هدف آمریکا نیست؛ بلکه آنها با اتهاماتی از قبیل حمایت ایران از تروریسم و مسلما پس از آن تضعیف جایگاه ولایت فقیه به مقابله با انقلاب اسلامی خواهند پرداخت.
وی با بیان اینکه دولت نباید منتظر بماند که با مذاکره با آمریکا و لغو تحریمها شوالیههای آمریکایی مشکلات جامعه ما را حل کنند، تصریح کرد: راه حل رفع مشکلات اقتصادی کشور در گرو پرداختن به اقتصاد مقاومتی و حمایت از تولید داخل است.
عضو شورای مرکزی بسیج دانشجویی دانشگاه لرستان با اشاره به مشکلات اقتصادی آمریکا گفت: جنبش وال استریت و اعلام ورشکستگی 41 شهر صنعتی آمریکا بیانگیر این است که اقتصاد این کشور رو به افول است.
دامنهدار شدن مذاکرات به عزت ملی خسارت وارد می کند
دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه لرستان نیز در این کرسی آزاداندیشی با تاکید بر اینکه ما به تیم مذاکره کننده هستهای کشورمان ایمان داریم؛ اما مسئلهای که موجب دلواپسی ما شده، این است که دولت آمریکا را تنها جامعه جهانی تصور میکند، گفت: تعامل سازنده با جهان با کداخدا دانستن آمریکا شکل نمیگیرد.
بهمئی تصریح کرد: دولت به جای اینکه توان خود را صرف رفت و آمد برای مذاکره کند، باید به با ارائه طرحهای کلان اقتصادی به مسئله ساخت درونی نظام و اقتصاد مقاومتی بپردازد و مسئولان به جای تکریم و تعظیم دشمنان نظام و انقلاب بهتر است که عزت ملت ایران را حفظ کنند.
وی با بیان اینکه تکریم و احترام دشمنان نظام ثمرهای جز تهدید، تهمت و توهین به ملت ایران را ندارد، ادامه داد: معتقدیم که دامنهدار شدن مذاکرات هستهای به غزت ملی خسارت وارد میکند.
دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه لرستان گفت: اگر قرار است که توافق هستهای بین ایران و کشورهای طرف مذاکره شکل بگیرد، باید در آن منافع نظام و انقلاب لحاظ شوند.
شکست مذاکرات هستهای به منزله شکست سیاست خارجی دولت است
استاد داور کرسی آزاداندیشی نیز با تاکید بر اینکه در کنار بیان نقاط ضعف دولتها باید نقاط قوت آنها نیز مطرح شوند، گفت: یکی از اقدامات موثر دولت یازدهم کاهش تنشهای اقتصادی و ایجاد آرامش در جامعه بوده که نباید از آن غافل شویم.
صدیقی توجه به دیپلماسی به شیوه غربی و از طریق فضای مجازی را یکی دیگر از نقاط قوت دولت عنوان کرد و افزود: آمریکای لاتین یکی از حوزههای نفوذ ایران است و کشورمان هم از لحاظ اقتصادی و هم از لحاظ امنیتی در این منطقه سرمایه گذاری کرده است؛ اما متاسفانه دولت یازدهم از اهمیت این منطقه غافل بوده و این ظرفیت را نادیده گرفته است.
وی با بیان اینکه روسیه و چین از جمله کشورهایی هستند که به شدن بدنبال تقویت روابط اقتصادی با کشورمان هستند، تصریح کرد: بیتوجهی به ظرفیت این کشورها از دیگر نقاط ضعفی است که در این دولت در حوزه سیاست خارجی شاهد آن بودهایم.
استاد داور کرسی آزاداندیشی به مواضع منفعلانه دستگاه سیاست خارجی کشورمان در قبال تایید حکم اعدام شیخ النمر روحانی برجسته شیعه عربستانی گفت: شیخ النمر از روحانیون شیعهای است که با حمایت و با اراده ایران در عربستان فعالیت میکرده است؛ حال که با حکم اعدام مواجه شده است، دولت نباید در قبال این حکم منفعلانه عمل کند.
صدیقی با تاکید بر اینکه دولت باید با هوشیاری عمل کند و به واسطه برقراری ارتباط با آمریکا آرای دیگر کشورها در سازمان ملل را از دست ندهد، تصریح کرد: متاسفانه دولت تمام تخم مرغها را در سبد مذاکرات هستهای گذاشته است؛ با این حال اگر این مذاکرات با شکست مواجه شوند، این شکست به منزله شکست سیاست خارجی دولت خواهد بود.