به گزارش خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" از مشهد، بهادرخان، کارشناس مسائل خانواده در سلسله همایشهای "در مسیر خوشبختی" که در دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد، بیان داشت: یکی از ویژگیهای خانواده سالم این است که زوجین حرف گفتنی برای هم داشته باشند. کسانی که حرف گفتنی نداشته باشند با هم همدل نیستند، خانوادهای سالم است که زوجین برای هم وقت بگذارند.
وی در رابطه با اصول حاکم بر انتخاب همسر گفت: دقت و آگاهی یکی از اصول حاکم بر انتخاب همسر است به این معنا که باید بتوانیم اطلاعات کامل را از طرف مقابل بدست آوریم.
بهادرخان با اشاره به اینکه طرز نگاه کردن، راه رفتن، حجاب، رنگ رخساره و غیره عواملی هستند که باعث شناخت شما از دیدگاه طرف مقابل میشود، خاطرنشان کرد: در زمان ازدواج باید دقت کرد که احساسات یکدیگر با هم خوان باشد. خانمی که روحیه حساس دارد، نخواهد توانست پذیرای مردی با روحیه خشن و زمخت باشد
خانوادهای سالم است که نقشها در آن مشخص باشد/ مرد باید رفتاری نافذ داشته باشد
وی ضمن تاکید بر اینکه خانوادهای سالم است که نقشها در آن مشخص باشد، ادامه داد: در خانوادههای سالم مرد مقتدر، تکیهگاه و رهبر است؛ البته رهبری به معنایی غیر از ریاست است. مرد باید رفتاری نافذ داشته و مرتب خود را بالا بکشاند.
این کارشناس خانواده با تاکید بر اینکه جوانان نباید تصور کنند که یک نفر باید تمام ملاکهای مورد نظر فرد را داشته باشد تا با او ازدواج کند، تصریح کرد: مردانی که به دنبال پدر زن پولدار هستند؛ چنانچه عزت نفس کامل نداشته باشند خرد خواهند شد؛ بنابراین مردان هنگام ازدواج به این مسئله توجه کنند.
بهادرخان افزود: زمانی که به خواستگاری میروید به دقت اتاق و خانه دختر خانم را بنگرید در این شرایط اطلاعات خوبی بدست خواهید آورد و حتی از بهداشت و سلامت خانواده اطلاع کسب میکنید همچنین خانواده دختر نیز به محل زندگی و اتاق خواستگار برود و بررسی کند.
وی با اشاره به اینکه اصل حاکم بر تحقیق یکی دیگر از اصول حاکم بر انتخاب همسر است، گفت: متاسفانه یک باور نادرستی که در جامعه ما وجود دارد، این است که خانوادهها فکر میکنند چنانچه فامیل به خواستگاری آنان آمد یا به خواستگاری فامیل رفتند، تحقیق نیاز نیست؛ این در حالی است که تحقیق در هر شرایطی باید از دوستان، محل کار، محل زندگی، تحصیل دو طرف صورت گیرد.
این کارشناس خانواده با بیان اینکه توجه به مشاوره یکی دیگر از اصول حاکم بر انتخاب همسر است، خاطرنشان کرد: متاسفانه یکی دیگر از باورهای نادرست جامعه ایرانی است که تصور میکنند احتیاج به مشورت ندارند و خود همه چیز را میفهمند.
ازدواج نه باید سنتی و نه مدرن باشد؛ ازدواج باید عالمانه باشد
بهاردرخان با اشاره به اینکه شجاع، بیطرفی، باتجربه، خیرخواه و عالم بودن از ویژگیهای مشاور مناسب است، بیان داشت: ازدواج نه باید سنتی باشد و نه مدرن بلکه باید عالمانه باشد به این معنا که تصمیم گیرنده فرزندان باشند اما؛ والدین از قبل این دو را توانمند کنند و به آنان آموزش دهند.
وی ضمن تاکید بر اینکه چنانچه در خواستگاری به شناخت نرسیدید ازدواج نکنید، تصریح کرد: دختر و پسری که در دانشگاه با یکدیگر آشنا میشوند، باید خانوادههای خود را در جریان این آشنایی بگذارند، زیرا چنانچه بدون در نظر گرفتن رای و نظر خانواده بخواهند ازدواج کنند، یقین بدانند که در آینده با مشکلات بسیاری روبرو خواهند شد و ممکن است زندگی آنان منجر به جدایی شود.
جوانان باید بدانند در ازدواج دو خانواده با هم ازدواج میکنند نه دو فرد
این مشاوره خانواده با اشاره به اینکه یک انسان عاقل نباید تصور کند این تنها انتخاب اوست، ادامه داد: دوستیهای قبل از ازدواج منجر به شکست خواهد شد جوانان باید بدانند در ازدواج دو خانواده با هم ازدواج میکنند نه دو فرد.
بهادرخان تاکید کرد: عشقی خوب است که مبتنی بر شناخت باشد. زمانی عشق در طول زندگی افزایش خواهد یافت که زوجین برای یکدیگر زمان بگذارند.
وی اصل اختیار و آزادی را یکی دیگر از اصول حاکم بر انتخاب همسر دانست و بیان داشت: هیچ دختر و پسری حق ندارند بگویند خانواده مرا مجبور به این ازدواج کرد، خود باید تصمیم گیرنده نهایی باشند. قیافه باید به دل بنشیند چنانچه قیافه به دل ننشست جواب مثبت ندهد.
این کارشناس اصل تناسب و علاقه را دیگر اصول حاکم بر انتخاب همسر برشمرد و خاطرنشان کرد: این باور که عنوان میکنند چنانچه در حال حاضر به هم هیچ علاقهای ندارید، بعد از ازدواج و پس فرزنددار شدن علاقه بوجود خواهد آمد، اشتباه است.
بهادرخان در پایان تاکید کرد: اصل مهم دیگر توکل است. ما نخواهیم توانست همه چیز را بشناسیم، خداوند عالم و توانمند است چنانچه خود را به او بسپاریم کمکمان خواهد کرد؛ البته اصول دیگر را نیز باید مد نظر قرار داد نه اینکه تنها بگوییم به خدا توکل میکنیم.