به گزارش خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" از مشهد، سید حسن علمالهدایی، رئیس پارک علم و فناوری خراسان رضوی امروز در جمع خبرنگاران در مشهد در رابطه با نقش پارکهای علم و فناوری در تحقق اقتصاد مقاومتی گفت: یکی از حربههایی که دشمنان ملت ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی در راه رسیدن به اهداف خود از آن استفاده کردند، تحریمهای علمی بود که این شیوه تا امروز هم ادامه یافته و حتی تشدید شده است.
وی افزود: بر همین اساس پس از پیروزی انقلاب اسلامی، سیستم آموزشی کشور موظف شد تا ارتباط مشخصی میان دانشگاه و بازار تدوین کند که در همین امتداد پارکهای علم و فناوری به عنوان یکی از نهادهای اجتماعی و حلقهای از زنجیره توسعه اقتصادی مبتنی بر فناوری تاسیس شدند.
رئیس پارک علم و فناوری خراسان با بیان اینکه مشکل اشتغال جوانان، تنها با توسعه کارآفرینی و فعالیت شرکتهای دانش بنیان حل میشود، گفت: مردم، کارآفرینان، دانشگاهها و پارکهای علم و فناوری همه بازیگران اصلی تحقق اقتصاد مقاومتی هستند و البته صنعتی که دانش و تکنولوژی را مصرف میکند باید به صنعت دانش بنیان تبدیل شود.
علم الهدایی ادامه داد: پارکهای علم و فناوری علاوه بر امکان فعالیت شرکتهای کوچک و متوسط دانش محور و کارآفرین در یک محیط اقتصادی، بستر لازم را برای انتقال و توسعه فناوری، تولید با ارزش افزوده بالا، جذب سرمایهگذاری خارجی و ورود کارآفرینان و واحدهای صنعتی به بازارهای جهانی را فراهم میکنند.
وی توجه به مقوله فناوری را زمینه ساز رفع بسیاری از مشکلات جوامع امروزی دانست و خاطرنشان کرد: یکی از بزرگترین مشکلات کنونی کشور، نبود توجه کافی به مقوله اشتغال مولد مورد نیاز جامعه است که سبب جایگاه نامناسب ایران در رقابت با بازارهای جهانی میشود.
رئیس پارک علم و فناوری خراسان تصریح کرد: شرکتهای دانشبنیان نقش محوری در ساختار اقتصاد دانشبنیان بازی میکنند؛ این شرکتها با توجه به ویژگیهای خود و پویایی و تطبیق با شرایط محیط پیرامونی و انعطافپذیری بالا، نقش محوری در شکلگیری و توسعه اقتصاد مقاومتی دارند.
علمالهدایی با اشاره به توانمندی شرکتهای دانشبنیان در تبدیل مواد خام به محصولات نهایی و با ارزش افزودهی بالا، بیان داشت: دولت با اعتماد و توجه به چنین شرکتهایی میتواند تهدید بهوجودآمده در این حوزه را به فرصتی جهت شکوفایی صنایع نفت و پتروشیمی تبدیل کند.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به ویژگی شرکتهای دانشبنیان در استفاده از دانش برای بهینه کردن کیفیت محصولات داخلی، به همراه اقدامات فرهنگی، میتوان موجب ترغیب مردم به مصرف کالاهای داخلی شد.
رئیس پارک علم و فناوری خراسان با بیان اینکه رهبری از اقتصاد دانشبنیان به عنوان یکی از لوازم اقتصاد مقاومتی نام بردهاند، گفت: همانطور که رهبری اشاره کردهاند، علم و استفاده صحیح از علم، معنای دقیق اقتصاد دانشبنیان است.
علمالهدایی افزود: در دنیای امروزی، R&D و کیفیت کالا از اهمیت بالایی برای صادرات فناوری و رقابت با محصولات خارجی برخوردار است؛ بنابراین ما باید هم بازار خارجی را شناخته و هم رصد فناوری در عرصه جهانی را مورد توجه بیشتری قرار دهیم.
وی با اشاره به منویات مقام معظم رهبری درباره لزوم توسعه پارکهای علم وفناوری و شرکتهای دانش بنیان، گفت: پارکهای علم و فناوری میتوانند در شرایط مختلف به مثابه گلوگاه امنیتی، سیاسی، اقتصادی و همچنین یک موتور محرک کارآفرینی و اشتغال فعالیت کنند.
رئیس پارک علم و فناوری خراسان تصریح کرد: در حقیقت، یکی از راهکارهای اساسی خودکفایی پایدار در محصولات استراتژیک، ارتقای فناوری و افزایش بهرهوری عوامل تولید از طریق دانشبنیان کردن اقتصاد و توسعه شرکتهای دانشبنیان است.
علمالهدایی با بیان اینکه پارکهای علم و فناوری در عرصههای مختلفی فعالیت می کنند، تاکید کرد: برای بهبود روند این فعالیتها باید نگاهی تخصصیتر و تعریفشده تر به عرصههای مختلف داشت و به مانند برخی از کشورهای خارجی برای هر یک از صنایع، پارک مجزایی را ایجاد کرد.