کد خبر:۳۷۳۹۴۳
به مدت سه روز؛

کارگاه کشوری سلامت کودکان در یزد آغاز به کار کرد

کارگاه کشوری سلامت کودکان با حضور مدیر کل سلامت خانواده وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در یزد آغاز به کار کرد.

به گزارش خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" از یزد، کارگاه کشوری "سلامت کودکان" از روز گذشته به مدت سه روز با حضور مدیرکل سلامت خانواده وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در محل هتل مشیرالممالک یزد آغاز به کار کرد.

 

سردرد و گیجی مهمترین علامت مسمومیت با گاز ‌منواکسید کربن

 

الهام شریف، کار‌شناس امور دارویی مرکز اطلاع‎‎رسانی دارو‌ها و سموم معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یزد گفت: علایم تماس طولانی با منوکسید کربن، سردرد، گیجی و خواب آلودگی می‌باشد، در تماس با مقادیر بالای CO فرد مسموم دچار تهوع، استفراغ و تپش قلب می‌شود و ادامه تماس می‌تواند سبب کاهش هوشیاری و مرگ شود.

 

وی افزود: پیشگیری از مسمومیت ناشی از گاز‌ها و منوکسید کربن به نحوی است که مونوکسید کربن گازی بی‌رنگ، بی‌بو، بی‌مزه و غیر محرک است که در اثر سوختن ناقص سوخت‌های فسیلی مانند نفت، گاز، بنزین، گازوئیل و ذغال چوب حاصل می‌شود.

 

کار‌شناس امور دارویی دانشگاه علوم پزشکی یزد با بیان اینکه مسمومیت با مونوکسید کربن یکی از مرگبار‌ترین انواع مسمومیت‌ها است، افزود: برای پیشگیری از بروز آن توصیه‌های ایمنی در مورد استفاده از وسایل حرارتی را رعایت شود.

 

الهام شریف با بیان اینکه علایم و نشانه‌های مسمومیت با گاز مونوکسید کربن می‌تواند به صورت بسیار متفاوت در افراد ظاهر شود، تصریح کرد: در برخی موارد علایم و نشانه‌های مسمومیت با گاز منوکسید کربن به صورت اختلالات گوارشی مانند تهوع و استفراغ است.

 

وی تصریح کرد: مواردی از مسمومیت‌های کشنده با مونوکسید کربن در رانندگانی گزارش شده است که برای گرم کردن خودروی خود در فصول سرد سال از گاز پیک نیکی استفاده کرده‌اند.

 

الهام شریف خاطرنشان کرد: استفاده از بخاری‌های بدون دودکش تنها در محیط‌هایی که دارای تهویه و جریان مناسب هوا هستند، مجاز است؛ بنابراین از بکار بردن این وسایل در محیط‌های بسته و فاقد جریان هوا خودداری شود.

 

 لزوم توجه مادران به سلامت معنوی کودک در کنار توصیه‌های تغذیه‌ای

 

لطفی، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد نیز در این مراسم با اشاره به لزوم توجه مادران به سلامت معنوی کودک گفت: مرگ‌های فاجعه آمیز کودکان با نظام مراقبت اولیه کاهش قابل توجه داشته که خوشبختانه در این خصوص در کشور در حد اقبل قبولی هستیم.

 

وی با بیان اینکه گذار سلامت چالش‌هایی برای مراقبت کودکان به وجود آورده است، ادامه داد: از آنجایی که بیماری‌های غیرواگیر به قطع یقین ریشه در کودکی دارند؛ بنابراین اگر در مراقبت‌ها تجدید نظر شود شاهد کاهش ریسک فاکتور‌ها و بیماریهای غیرواگیر خواهیم بود؛ چرا که گذار سلامت کودکان را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهد.

 

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد تصریح کرد: در حال حاضر شکاف روابط بین فردی در افراد خانواده، وابستگی به تکنولوژی IT و شبکه‌های اجتماعی باعث شده است سلامت روانی و اجتماعی خانواده‌ها و باالطبع کودکان به مخاطره بیفتد.

 

لطفی با تاکید بر لزوم توجه مادران به سلامت معنوی کودک در کنار توصیه‌های تغذیه‌ای خاطرنشان کرد: با افزایش سلامت معنوی و ایدئولوژیک کودکان می‌تواند ابعاد دیگری از سلامت آن‌ها را شکل دهد و در آینده کمتر با مشکل موجه خواهیم شد.

 

وی گفت: با اجرای نظام نامه سلامت استان‌ها در این گونه موارد مطلع خیری شود؛ چرا که این برنامه با هدف جلب مشارکت‌های بین بخشی و ارتباط تنگاتنگ ادارات است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار