به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از گرگان؛ عیسی امامی عضو کمیسون بودجه مجلس شورای اسلامی ظهر امروز در مراسم روز مهندس که در تالار شهید مطهری دانشگاه گلستان برگزار شده بود گفت: جنگ امروز بر سر اقتصاد است؛ دشمن با تمام توان وارد میدان جنگ اقتصادی شده است در این وضعیت ما نیز باید در حالت فرماندهی قرار بگیریم.
وی افزود: ما تواناییهای لازم در بخش شهرکهای صنعتی داریم، منابع بی نظیر نفت و گاز نیز در استان وجود دارد اما کسی سراغ ما را نمیگیرد و از حیث محرومیت هم ردیف استان محروم سیستان و بلوچستان قرار داریم.
نماینده مردم گرگان و آق قلا در مجلس شورای اسلامی متذکر شد: متأسفانه این محرومیت ناشی از عدم تولید است ما تولید درون زا نداریم و بودجه ما کاملا وابسته به نفت است و این وضع مادامی که خودمان را باور نکنیم تغییر نخواهد کرد؛ زمانی اراده راه اندازی کارخانه یُد در استان مطرح شد اما عدم خورباوری خیلیها را به عقب راند ولی ما ماندیم و عمل کردیم و امروز شاهد صادرات یُد به کشورهای دیگر از استانمان هستیم.
امامی با بیان اینکه دولت و مجلس هر دو کوتاهی کردند، ابراز داشت: باید وضع ما خوب باشد تا وضع دولت خوب باشد نباید چشم ما به نفت باشد ولی متأسفانه اگر به آمار نگاه کنیم هم اکنون که در آخرین سال قانون پنجم توسعه قرار داریم پیشرفت چندانی نداشتهایم؛ باید با رویکرد گروهی پیش برویم باید اقتصاد خود را مردمی و مردم خود را اقتصادی کنیم.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با انتقاد از عدم مدیریت منابع مالی، عنوان داشت: کدام سرمایه داری ما مولد است که نرخ سودهای بالای ۴۰درصد بدهد؟! امروز سیستمهای بانکی ما با موسسات بانکی برای جذب مردم بدون در نظر گرفتن سرمایه داری مولد مسابقه گذاشتهاند که این نشان از عدم مدیریت منابع مالی دارد.
وی با اعتراض مجدد به وضعیت اقتصادی استان، گفت: با رایزنی و مشقت سرمایه گذاران را به استان جذب میکنیم اما متأسفانه عدم مدیریت صحیح آنان را فراری میدهد؛ رتبه استان گلستان ۳۰ با میانگین درآمد ۳.۹ یعنی هم ردیف با استان خشک و بی آب و علف سیستان و بلوچستان است و این در حالی است که استان گلستان از موهبتهای سرشار اللهی برخوردار است ولیکن وضعیت مناسبی از نظر اقتصادی ندارد.
امامی تصریح کرد: استان گلستان با آب و خاک و هوای مطبوع یکی از حاصلخیزترین استانهای کشور است که به فراخور آن انتظار میرود بازار کشاورزی در آن داغ باشد اما کشاورزی ما اقتصادی نیست و کشاورزان ما به شغلهای کاذب روی آوردند که این معضل زمینه ساز بسیاری از مخاطرات اجتماعی نیز است که آمار قاچاق، سرقت و طلاق به خوبی بر این گفته صحه میگذارد.
نماینده مردم گرگان و مجلس در شورای اسلامی در ادامه از جامعه مهندسین خواست تا سهم خود را در سیاستهای ابلاغی اقتصاد مقاومتی مشخص کنند و طبق آن برنامه ریزی داشته باشند.
امامی خاطرنشان کرد: در گفتار به این مهم پی بردهایم که باید نیروهای خلاق وارد بازار کار شوند اما در عمل ظرفیتهای انسانی ما در اتاقهای دربسته نشستهاند و دستاورد و بهره وری از آنان شاهد نیستیم؛ باید منابع مستقل را به هم پیوسته کنیم و به سمت ایجاد ظرفیتهای جدید با استفاده از علوم دانش بنیان پیش برویم.