به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از کردستان، سردار حاج حسن رستگارپناه از فرماندهان شمالغرب در دوران دفاع مقدس و جانشین امنیت پایدار ستادکل نیروهای مسلح در طرح راویان نور که با حضور دانشجویان دانشگاه های مختلف در سنندج در حال برگزاری است، گفت: به محض اینکه نوای دلنشین انقلاب اسلامی در سراسر ایران پیچید، افرادی که تحمل رایحه خوش انقلاب را نداشتند، سلاح به دست گرفتند و در مقابل نظام مقدس اسلامی به پا خواستند، ولی افرادی از همین خطه از آب و خاک کشورمان در مقابل این سرسپردگان ایستادند و اجازه خودنمایی به آن ها را ندادند.
وی افزود: یکی از نقاطی که دشمن در ابتدای انقلاب به صورت هدفمند دست روی آن گذاشت منطقه غربی کشور بود.
جانشین امنیت پایدار ستادکل نیروهای مسلح در طرح راویاننور تصریح کرد: گروهکهای ضدانقلاب تلاش زیادی میکردند تا بین مردم منطقه و انقلاب اسلامی شکاف ایجاد کنند؛ ولی مردم غیور منطقه زیر بار حرف این گروهکها نرفتند و آنها را عقب زدند و با انقلاب اسلامی هم جهت شدند.
رستگارپناه بیان داشت: وظیفه گروهکهای ضد انقلاب برجسته کردن کوچکترین اختلافات داخلی بود و با این شیوه موفق شده بودند، جمعی از مردم را نیز فریب دهند، ولی مردم ماهیت ضد دینی، قومیتی این گروهکها را تشخیص دادند و در این راه خون خود را نثار انقلاب کردند.
وی با بیان اینکه اگر جنگ کردستان موفق شده بود، شاید جنگ عراق و ایران تحقق پیدا نمیکرد، گفت: وقتی آمریکاییها نتوانستند اهداف خودشان را در کردستان محقق کنند، جنگ عراق را بهراه انداختند.
جانشین امنیت پایدار ستادکل نیروهای مسلح در طرح راویاننور افزود: در اين زمان به خاطر بيتدبيري دولت موقت اين آشفتگي به اوج خود رسيد و كردستان به دست ضدانقلاب افتاد؛ اما با حركت و تلاشي كه شهيد چمران در پاوه انجام داد و ايستادگي و مقاومتي كه نيروهاي باقيمانده ارتش و نيروهاي سپاه انجام دادند موفق شدند كه در كنار يكديگر شهرهاي كردستان را از دست ضد انقلاب خارج سازند؛ ليكن در ادامه سير حوادث اين منطقه به خاطر حوادثي كه در دولت موقت افتاد بار ديگر كردستان به دست ضد انقلاب گرفتار شد.
رستگارپناه تاکید کرد: بعد از آن حركت عظيمي كه شهيد بروجردي از محور كرمانشاه به سمت كامياران شروع كرد، نهايتاً توانست شهرها را يكي پس از ديگري از دست ضدانقلاب رها سازد و اين مديون پيوندي است كه آن زمان بين شهيد بزرگوار بروجردي و شهيد سلحشور ارتش شهيد صيادشيرازي و همچنين بزرگمرداني همچون سرلشكر رحيم صفوي، حاجاحمد متوسليان و شهداي گرانقدر بومي كردستان برقرار بود. همه دست به دست هم دادند و كردستان بار ديگر از دست ضد انقلاب رها شد؛ ولي به دليل آغاز درگيريهاي جنگ تحميلي فشار جديدي به كردستان وارد شد و نيروهاي توانمند سپاه و ارتش در اين منطقه با توجه به تحميل شرايط جنگي جديد در جنوب، مجبور شدند توان را به سمت جبهههاي جنوب براي مقابله با صدام ببرند و به اين ترتيب شرايط كردستان مجدداً پيچيدهتر شد.
وی ادامه داد: پيام امام خميني (ره) مبني بر آزادسازي سريع شهر سنندج از دست دموكراتها و ضدانقلاب، عدم همكاري مردم محلي با ضدانقلاب، اتحاد، انسجام، مقاومت و ايثار نيروهاي مسلح و مردمي و ولايتمداري رزمندگان منجر به شكست و ناكامي ضدانقلاب در شهر سنندج شد.
فرمانده سپاه استان کردستان در دوران دفاع مقدس، به فشارهای واردشده بر پیشمرگهای کرد اشاره کرد و افزود: این پیشمرگها زندگی خود و خانوادهشان را در دفاع از انقلاب و کشور گذاشتند و همه خانواده و زندگیشان را فدا کردند؛ در حالیکه رزمندگان ما در مناطق دیگر با این سطح از مشکلات مواجه نبودند.
رستگارپناه به چاپ کتاب های مختلفی در ارتباط با جنگ کردستان اشاره کرد و گفت: اميدواريم توانسته باشيم گامي مثبت در ثبت وقايع و تجربيات گرانبها و باعظمت رزمندگان اسلام در دفاع از انقلاب اسلامي در مناطق غرب و شمال غرب برداشته و راه براي رهجويان حق و عدالت تا حدودي گشوده باشد.
وی در پایان تاکید کرد: استمرار انقلاب اسلامي در گرو گراميداشت راه شهيدان است و امروز اگر كرامت، آزادي، سربلندي و عزت ميخواهيم بايد راه شهيدان را بشناسيم و در اين راه قدم برداريم.