به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از بجنورد، نیما ربیعیان، دانشجوی ارشد برق دانشگاه آزاد بجنورد و مسئول قرارگاه جهادی عمار دانشجویان خراسان شمالی در گفتگو با خبرنگار ما بیان داشت: بعد از بازه پنج ساله ای که اردوی جهادی را با حضور حدود ۱۰۰۰ نفر در منطقه کال ایمانی برگزار کردیم، سطح عمرانی و فرهنگی آنجا واقعا تغییر کرد.
وی افزود: لذا قرارگاه عمار تصمیم گرفت باید منطقه جدیدی را برای اردو انتخاب کند و یکی دو سال مردم کال ایمانی را به حال خود رها کنند تا روی پای خود ایستاده و مطالبه از مسئولان را خود انجام دهند.
این دانشجو تصریح کرد: از اواخر تیرماه بستر شناسی از فاروج و شیروان و جاجرم انجام شد و در نهایت پس از بازدید از منطقه صفی آباد اسفراین متوجه شدیم اینجا اولویت محرومیت زدایی اش بیشتر از همه جاست.
اکران مستند اردوی جهادی صفی آباد
ربیعیان با اشاره به اینکه روستای صفی آباد منطقه ای گرم و خشک است، ادامه داد: علاوه بر ساکنان خود عشایر زیادی نیز در دل دارد، از جمله روستاهای محروم این منطقه محمد آّباد الست است و مستندات تلوزیونی نیز از آنجا ساخته ایم.
وی بیان کرد: این مستند تلوزیونی شش قسمت است که تا کنون سه بخش آن تهیه شده است و بزودی لینک پخش آن را منتشر می کنیم.
آنقدر محرومیت زیاد بود که نیاز به 20 گروه جهادی احساس می شود
نیما ربیعیان گفت: ما از برخی محرومیت ها در کال ایمانی دچار تعجب می شدیم؛ اما از وقتی که اینجا آمده ایم آنقدر مشکلات زیاد است که اگر 20 گروه جهادی در آنِ واحد فعال باشند، باز هم کم است و کار زیاد.
این فعال اردوی جهادی تصریح کرد: مشخصه بارز مردم این منطقه غیور بودن و ایستادگی پای داشته ها و نداشته هایشان است و در مستندی که قرار است پخش شود، آن را نشان داده ایم؛به طوری که خانمی آنجا بود که 80 گلیم بافته بود تا خرج خانواده اش را تامین کند و مجبور به ترک سرزمین اجدادی شان نشوند.
مردم اینجا مظهر اقتصاد مقاومتی و ایستادگی هستند
ربیعیان تصریح کرد: شخص دیگری بود که نان همه روستا را می پخت و می گفت تا کنون نشده است از دولت درخواست آرد بکنیم و صفر تا صد تولید گندم و آرد و نان را از دل همین جا تامین می کنیم، درواقع این مردم مظهر اقتصاد مقاومتی و ایستادگی هستند.
مرحله اول اعزام جهت بستر شناسی و بستن برنامه سه ساله برای صفی آباد بود
دانشجوی ارشد برق گفت: در این اعزام حدود 45 نفر شرکت کردند و کاری که در این مرحله انجام شد، اعتمادسازی و رصد دقیق محرومیت ها و راهکارهای آن بود، به طوریکه برنامه سه ساله ای برای این منطقه ریختیم.
وی افزود: البته در حاشیه این رصد و بستر شناسی خوهران اعزامی ما اقدام به فعالیت های فرهنگی شایسته ای کردند از جمله کلاس های تقویتی درسی، بهداشتی، قرآنی و احکام و نیز ترویج بازی های بومی و محلی جهت کیفی سازی تعطیلات کودکان منطقه و اثر گذاری بر آنان.
وی ادامه داد: مشکل دیگری که با آن برخوردیم، برخی ضعف هایی بود که در گذشته از برخی گروه های جهادی که به این منطقه آمده بودند، در ذهن مردم و مسئولان شکل گرفته بود.
12 شهریور؛ اعزام پرقدرت تر با فعالیت های فرهنگی، عمرانی و پزشکی
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد بجنورد گفت: در اعزام بعد که امیواریم 12 شهریور خواهد بود 135 نفر شامل سه گروه عمرانی که عملیات آبرسانی، برق رسانی و ساخت مسجد را انجام می دهند و نیز سه گروه پزشکی شامل عمومی، دارو و اطفال می شود حضور خواهند یافت.
همچنین بچه های آموزش و فرهنگی نیز کار خود را ادامه می دهند.
اردوی امسال با حضور جهادگرانی از نقاط مختلف ایران
وی تصریح کرد: قرارگاه عمار اساسا با این هدف تاسیس شد که دانشگاهیان نخبه و آن هایی که مهارت خاصی دارند یا علاقه مند به کمک رسانی هستند؛ اما بخاطر اینکه هر سال یکبار اردوها برگزار می شود استعدادشان هدر می رود بتوانند در اوقات مختلف فعالیت جهادی کنند.
ربیعیان خاطرنشان کرد: امسال از استان های دیگر مانند تهران، خوزستان و مشهد و نیز از شهرستان های شیروان، قوچان و فاروج و از دانشگاه های مختلف بجنورد اعم از آزاد، پیام نور، اشراق و دولتی دانشجویان حضور فعال داشتند.
به بچه ها گفتم اگر می خواهید بدانید چقدر موثر بودید ببینید چقدر پشت سرتان اشک می ریزند
این دانشجوی فعال عنوان کرد: بنده همیشه به بچه های جهادی خصوصا آنها که کار فرهنگی انجام می دهند، می گویم اگر می خواهید ببینید چقدر روی منطقه تاثیر گذاشته اید و چقدر پشت سر شما گریه می کنند.
ربیعیان افزود: ما در الست دیدیم که بچه ها روز آخر اجازه نمی دادند که دانشجویان بروند و جلوی آنها را می گرفتند کلی گریه می کردند و وقتی هم که سرویس راه افتاد تا مسافت زیادی دنبال ماشین می دویدند و اشک می ریختند.
دانشجویان جهادگر؛ فراموشی فضای مجازی، درک محرومیت های حقیقی
وی ادامه داد: در مورد خود دانشجویان هم آنچه محرز است فاصله گرفتن از فضای مجازی که شاید روزی پنج ساعت پشت این صفحات که غالبا هم فایده ای ندارد وقت صرف می کنند و در مقابل درک زندگی واقعی و لمس محرومیت های حقیقی است.
این دانشجو گفت: تازه متوجه می شود برای آن امکانات و محصولاتی که آنها به سادگی در دسترس دارند، عده ای چقدر زحمت می کشند و برای امکانات اولیه زندگی خود دچار مشکلات جدی هستند.
ربیعیان تصریح کرد: بارها دیده ام که بچه ها در گوشه ای خلوت کرده اند و برای محرومیت ها و دردهایی که اینجا مشاهده کرده اند اشک می ریزند و برای رفع آن از خدا کمک می خواهند، همین چیزهاست که بچه ها را تکان می دهد و متحول می کند.
هر دانشجو حداقل یکبار اردوی جهادی را تجربه کند
وی با اشاره به اینکه نظر خوب سردار نقدی هم بر این است که هر دانشجویی حداقل یک بار این اردوهای جهادی را تجربه کند، ادامه داد: قطعا این تجربه روزی به کارش می آید و ذخیره دنیا و آخرتش می شود.
مسئول قرارگاه جهادی عمار افزود: در سیل عظیم دانشجویانی که به مناطق محروم اعزام می شوند هر مسئولی که تسهیل کرد مقدمات این حضور جهادی را به همان مقدار از ثواب محرومیت زدایی بهره مند می شود و آن کسی که سنگ اندازی کرد در گناه زجر محرومین شریک است.
تقدیر از پشتیبانی خوب و طرح جالبی که معاون فرماندار اسفراین داد
نیما ربیعیان در ادامه گفت: ما همین جا از آقای یحیی آبادی، معاون فرماندار اسفراین و آقایان نیازی و رحیم زاده از مسئولان بخشداری کمال تقدیر را دارم که جانانه از اردو پشتیبانی کردند.
وی خاطرنشان کرد: بعنوان نمونه یکی از تلاش های آقای یحیی آبادی این بود که با نامه رسمی خود خطاب به همه ادارات زیر مجموعه تصریح کرد همکاری تمام و کمال را با بنده برای تامین نیازهای جهادگران و فعالیت های آنان داشته باشند.
این فعال دانشجویی تصریح کرد: همچنین نظر خوب ایشان این بود که بخشی از کارمندهای اداره مربوط به پروژه ای که بچه های جهادی مشغول آن هستند را بسیج کند تا با همدیگر مشکل را حل کنند.
دانشجوی ارشد برق در پایان گفت: در ادامه از استانداری و معاونت آن آقای نوروزیان برای تشکیل ستاد پشتیبانی از اردوهای جهادی و نیز سپاه پاسداران و بسیج دانشجویی جهت حمایت های بی شائبه شان تقدیر و تشکر می کنیم.