کد خبر:۴۳۶۷۲۰
گزارش «خبرگزاری دانشجو» از فعالیت دانشجویان جهادگر؛

دانشجویان جهادگر امید را در دل دو یتیم سلم آبادی زنده کردند+ تصاویر

مسئول گروه جهادی سبط اکبر می‌گفت: یکی از دانشجویانی که باباش بزرگ‌ترین شرکت صوتی و تصویری خاورمیانه را داشت با ما اردوی جهادی آمده بود؛ او تا قبل از این اردو بیل به دست نگرفته بود، اما اینجا در کار عمرانی شرکت می‌کرد و با اینکه دستانش تاول زده بود اما با عشق و علاقه کار می‌کرد.

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از بیرجند، اردوهای جهادی یکی از فعالیت‌هایی است که بانی و باعث آن دانشجویان بودند و در حال حاضر هم دانشجویان پایه ثابت این اردو‌ها هستند و همه ساله در ایام مختلف سال به خصوص تابستان، عید نوروز و بین دو ترم تحصیلی تعدادی از دانشجویان در قالب گروه‌های ۱۰ تا ۲۰ نفره به مناطق محروم استان‌ها برای خدمت رسانی به محرومین اعزام می‌شوند.

 

خراسان جنوبی هم یکی از استان های محروم و کمتر توسعه یافته کشور است که بدلیل خشکسالی چندین ساله و قهر طبیعت و کم کاری و کم اهمیتی مسئولان نسبت به روستاهای این استان با مشکلاتی مواجه است که این مشکلات زمینه را برای مهاجرت مردمان این مناطق به شهر‌ها فراهم کرده است.

 

این استان همه ساله علاوه بر گروه‌های جهادی که از دانشگاه های استان عازم مناطق محروم می‌شوند، میزبان تعدادی گروه جهادی از دانشگاه های بزرگ تهران نیز است که بیشتر در مناطق محروم شهرستان های نهبندان، زیرکوه، سربیشه و درمیان مستقر می‌شوند و به انجام فعالیت‌های عمرانی، خدماتی، فرهنگی، آموزشی و پزشکی می‌پردازند.

 

امسال نیز گروه جهادی سبط اکبر متشکل از ۵۰ دانشجوی خواهر و برادر دانشگاه های شهید بهشتی، علم و صنعت، دانشگاه آزاد تهران غرب و سایر دانشگاه های تهران با محوریت دانشگاه شهید بهشتی به منظور انجام فعالیت‌های فرهنگی، عمرانی و درمانی به مناطق محروم شهرستان سربیشه آمدند تا علاوه بر خدمت رسانی به محرومین به نوعی به خودسازی نیز بپردازند.

 

 

 

پویان، دانشجوی رشته عمران دانشگاه آزاد تهران غرب که اولین مرتبه است اردوی جهادی آمده با بیان اینکه مناطق محروم سربیشه چون مرزی هستند محرومیت بیشتر است و کسی رسیدگی نمی‌کند، گفت: اینجا فقر زیاد است، وسائل رفاهی این‌ها حتی با حداقل سطح زندگی هم قابل مقایسه نیست. مردم این مناطق بسیار محروم هستند.

 

خوشحالی بچه‌های روستا بهترین لحظات برای گروه بود

 

وی با بیان اینکه زیبا‌ترین لحظه‌ای که در این اردو دیدم لبخند بچه یتیمی بود که وقتی خانه‌اش آماده شد، لبخند می‌زند، گفت: در روستای سلم آباد برای یک بچه یتیم خانه‌ای را ساختیم که باعث خنده و شادی و زنده شدن امید در دل این فرزند شد و این لبخند برای ما بسیار با ارزش بود.

 

این دانشجوی جهادگر با اشاره به اینکه یکی از صحنه‌های زیبا در روستا حضور بچه‌ها بود که اول صبح می‌آمدند و به ما عمو می‌گفتند و با هم سرکار و فعالیت می‌رفتیم، گفت: روز آخر که از روستا بیرون می‌رفتیم بچه‌ها خیلی ناراحت بودند.

 

پویان با اشاره به اینکه انسان تا جوان است باید برای همنوعان و کسانی که در کشور در کنار ما زندگی می‌کنند کار کند، گفت: کسانی که در مرزهای کشور زندگی می‌کنند باید حمایت شوند و برای آن‌ها کار شود؛ چراکه اگر نشود مرزهای کشور امنیت نخواهد داشت.

 

 

وی با بیان اینکه ما حدود ۹ روز در این مناطق حضور داشتیم و به انجام کار عمرانی و فرهنگی پرداختیم، بیان داشت: خداروشکر آنقدر فضا برای فعالیت در این روستا‌ها فراهم بود که اصلا برای خانواده دلمان نگرفت.

 

بچه‌های بالا شهر تهران هم اینجا دست در گج هم فرو  می‌کنند

 

این دانشجوی جهادگر با اشاره به اینکه در این اردو دانشجوهایی حضور دارند که تا قبل از این اردو کار یدی نداشتند و این افراد در تهران در بهترین دانشگاه درس می‌خوانند، گفت: این افراد اینجا دست در گج هم فرو کردند، در گرد و خاک هم کار می‌کردند به طوری که گاهی اوقات سیمان در چشم بچه‌ها می‌رفت؛ اما هیچ وقت نه تنها ناراحت نبودند؛ بلکه خیلی هم از وضعیت و کار راضی و خوشحال بودند، چراکه این‌ها صرفا برای رضای خدا در این مناطق حضور یافتند.

 

 

پویان با بیان اینکه حضور یک دانشجوی جهادگر در مناطق محروم باعث دل گرمی به مردم روستا است، گفت: وقتی مردم روستا می‌بینند که افرادی که در شهرهای بزرگ زندگی می‌کنند محرومین را فراموش نکردند، بسیار روحیه می‌گیرند.

 

وی به بیان خاطره‌ای از حضور در روستاهای محروم پرداخت و تصریح کرد: یکی از بچه‌های روستای سلم آباد بود می‌گفت من از درس خواندن بدم می‌آید، اما با او صحبت کردیم که تو می‌توانی با درس خواندن به خانواده و منطقه خود کمک کنی و این فرد از گفته‌های ما برای درس خواندن روحیه گرفت و علاقه زیادی به درس خواندن پیدا کرد، بچه‌های روستایی بچه‌های خوبی هستند.

 

این دانشجوی جهادگر با اشاره به اینکه اینجا اول صبح بیدار می‌شویم و بچه‌ها از اینکه روز آخر است و باید برگردند واقعا دلگیر هستند، بیان داشت: با اینکه شب ساعت ۱۲می خوابیم و صبح هم ساعت چهار برای نماز صبح بیدار می‌شویم، اما باز هم همه بچه‌ها ساعت شش صبح بیدار می‌شوند و این خیلی با ارزش است.

 

 

پویان با اشاره به اینکه حضور ما قوت قلبی برای مردم روستای محروم است، گفت: اردوی جهادی علاوه بر کاری که در مناطق محروم انجام می‌شود، تلنگری به مسئولان این منطقه است که می‌توان برای مردم مناطق محروم کار کرد و به زندگی مردم رسیدگی کرد.

 

وی با بیان اینکه اردوهای جهادی قوت قلب برای مردم روستا‌ها است، تصریح کرد: مسئولان باید به مردم منطقه محروم سربیشه توجه بیشتری کنند؛ چراکه نیاز دارند و واقعا محروم هستند.

 

خنده بچه‌های روستا به اندازه یک عالم می‌ارزد

 

حسین علی اکبری، دانشجوی کار‌شناسی ارشد مدیریت دانشگاه علم و صنعت هم با اشاره به اینکه حرکت‌های جهادی یک وظیفه برای هر جوان و دانشجوی انقلابی است، گفت: هر یک از جوانانی که اندکی نسبت به اسلام و انقلاب دغدغه‌مند باشند حداقل یک دفعه را باید اردوی جهادی بیاید.

 

وی با بیان اینکه بنده دفعه سوم است که در اردوی جهادی شرکت می‌کنم، گفت: خدمت به مردم برای بنده یک افتخار است، کار برای رضای خدا باشد، سخت نیست.

 

این دانشجوی جهادگر با بیان اینکه دانشجویانی که تا کنون اردوی جهادی نیامدند پیشنهاد می‌کنم حداقل یک دفعه این اردو را تجربه کنند، افزود: حدود هفت روز در روستای سلم آباد مشغول به کار عمرانی بودیم و دو منزل برای دو بچه یتیم ساختیم.

 

علی اکبری گفت: بهترین لحظه برای بنده در اردوی جهادی خنده بچه‌های روستا بود که به اندازه یک عالم می‌ارزد.

 

بهترین نوع ورود به جذب حداکثری ادبیات خدمت است

 

معصومی، مسئول گروه جهادی سبط اکبر هم با اشاره به اینکه در رشته مدیریت دانشگاه شهید بهشتی تحصیل کرده است، گفت: از سال ۸۴ شروع به کار جهادی کردم و ابتدا هم از دبیرستان شروع کردم و باعث این کار خیر هم معلم پرورشی ما بود.

 

وی با بیان اینکه تا کنون بیشتر نقاط کشور که محرومیت داشتند، رفته‌ایم، گفت: سال ۹۱ به خراسان جنوبی آمدیم و احساس کردیم که این منطقه محروم‌تر است و نیاز به کار کردن دارد.

 

مسئول گروه جهادی سبط اکبر با بیان اینکه این گروه جهادی با محوریت دانشجوهای دانشگاه شهید بهشتی در سال ۹۲ راه اندازی شد، تصریح کرد: ما در این گروه به این جمع بندی رسیدیم که یکی از مکان‌هایی که می‌توانیم کار کنیم و مفید واقع شویم سمت خراسان جنوبی است؛ چراکه مردم شرق کشور با وجود محرومیت زیادی که دارند مناعت طبع زیادی دارند و بنابراین ما به سمت توانمند کردن این مردم در برخی از حوزه‌ها ورود کردیم.

 

معصومی گفت: چون کار اردوی جهادی نیازمند داشتن انسجام گسترده است؛ به این نتیجه رسیدیم که آهسته آهسته حرکت کنیم و بتوانیم ظرفیت‌ها را هم افزا کنیم؛ تا از این به بعد کارهای خوبی انجام دهیم، در همین راستا معضلات شناسایی شدند و برای آن‌ها برنامه ریزی خواهد شد.

 

وی با بیان اینکه بخش دروی سربیشه نیازمند کار فرهنگی و پزشکی درمانی زیاد است که باید کار شود، بیان داشت: اشتغال یکی از مباحث مهمی است که نیاز این منطقه است، تا کنون در بسیج سازندگی اقداماتی هم در این زمینه انجام شده و ما به این نتیجه رسیدیم که ابتدا ظرفیت‌ها و مشکلات را شناسایی کنیم و بعد طرح را به تهران ببریم تا برای رفع آن‌ها در قالب یک برنامه جامع برنامه ریزی و چاره اندیشی شود.

 

مسئول گروه جهادی سبط اکبر با بیان اینکه ما رسالت خود را بر این گذاشتیم که افرادی را به اردوی جهادی بیاوریم که تا کنون با این حرکات آشنا نبودند، گفت: ما در حوزه اردوهای جهادی به این جمع بندی رسیدیم که افرادی را به اردوی جهادی بیاوریم که تا کنون با این فضا آشنا نبودند.

 

 

معصومی با اشاره به اینکه بهترین نوع ورود به جذب حداکثری ادبیات خدمت است، گفت: هر فردی با هر تفکر که به اردوی جهادی می‌آید اینجا زیر بیرق جهاد و اردوی جهادی قرار می‌گیرد و این خودش برکت اردوی ما است.

 

وی با بیان اینکه در تهران خیریه‌ها زیاد است که آن‌ها هم پخش ارزاق دارند و حجم کار آن‌ها بسیار بیشتر است؛ اما خیلی می‌لنگند، افزود: چه بهتر است افرادی که روحیه دارند و دوست دارند که اینجا کار کنند آن‌ها را به این سمت بکشانیم.

 

فعالیت50 دانشجوی خواهر و برادر در مناطق محروم سربیشه

 

مسئول گروه جهادی سبط اکبر با بیان اینکه گروه جهادی سبط اکبر که در این منطقه حضور پیدا کردند، ۵۰ نفر هستند که از این تعداد ۲۵ نفر خواهر و ۲۵ نفر برادر هستند، بیان داشت: چند گروه دیگر هم به جهت تشخیص ظرفیت‌های میدانی به این منطقه آمدند و در بحث‌های اشتغال و جامعه‌شناسی منطقه کار می‌کنند و معضلات را شناسایی می‌کنند.

 

 

معصومی با اشاره به اینکه خواهران گروه بحث فرهنگی را دنبال می‌کنند و برادران هم کار عمرانی را، گفت: خواهران در حوزه‌های مهارتی و روان‌شناختی برای کودک و نوجوان و موضوعاتی که در حوزه زنان است در شش روستا انجام فعالیت دارند.

 

وی با بیان اینکه مقاوم سازی دندان کودکان چهار تا ۱۲ سال یکی دیگر از فعالیت‌های گروه بود که در این چند روز انجام دادیم، افزود: در این طرح دندان ۳۰۰ کودک مقاوم سازی شد.

 

توزیع سبد اغذیه بین 100 خانوار محروم روستایی

 

مسئول گروه جهادی سبط اکبر با اشاره به اینکه توزیع بسته‌های غذایی و فرهنگی برای بچه‌های روستا یکی دیگر از فعالیت بچه‌ها بود، افزود: در این راستا تعداد ۱۰۰بسته غذایی بین اهالی چند روستای این مناطق توزیع کردیم.

 

 

معصومی با اشاره به اینکه همچنین دو باب منزل مسکونی برای دو زن سرپرست خانوار توسط بچه‌های گروه ساخته شد، گفت: از پی ریزی تا دیوار چینی این منازل را خودمان انجام دادیم و به امید خدا تا دو ماه آینده افتتاح خواهد شد.

 

وی گفت: بسته‌های ارزاق و فرهنگی توزیع کردیم که در آن کتاب، چادر و روسری بود و این‌ها بیشتر از محل کمک‌های مردمی و خیریه تهیه شده بود.

 

مسئول گروه جهادی سبط اکبر با بیان اینکه گروه جهادی سبط اکبر طی دو سال گذشته در سربیشه بالای دو میلیارد ریال بسته فرهنگی توزیع کرده است، گفت: بخشی از این کمک‌ها از طریق خیرین جمع آوری شده است.

 

 

معصومی گفت: دیروز یک نفر یک مبلغی را به حساب واریز کرد و بعد پیام داد که فلان مبلغ به اضافه هشت هزار تومان واریز شد، علت رو پرسیدم که چرا هشت هزار تومان جدای از آن پول واریز شد، گفتن این رو یه پسر بچه از اقوام ما داده و گفته این پول رو هم به نیت من برای کمک به محرومین بریزید.

 

وی با بیان اینکه حضور دانشجوهای دفعه اولی برای ما خاطره شد، گفت: در این اردو فرزندان برخی از مسئولان کشوری هم حضور دارند که نام آن‌ها را ذکر نمی‌کنم، بیشتر بچه‌های ما بالای شهر تهران هستند که حتی با اسم این منطقه هم غریبه‌اند و این‌ها با عشق و علاقه به اردوی جهادی امدند.

 

مسئول گروه جهادی سبط اکبر با اشاره به اینکه در گروه جهادی سبط اکبر تا کنون فرزندان بسیاری از افراد سرمایه دار منطقه بالای شهر تهران حضور داشتند، گفت: یکی از دانشجویانی که پدرش بزرگ‌ترین شرکت صوتی و تصویری خاورمیانه را داشت؛ با ما اردوی جهادی آمده بود؛ او تا قبل از این اردو بیل به دست نگرفته بود؛ اما اینجا در کار عمرانی شرکت می‌کرد و با اینکه دستانش تاول زده بود، اما با عشق و علاقه کار می‌کرد.

 

 

 

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
ناشناس
Germany
۰۸ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۸:۴۵
خدا بهشون قوت بده. اینا هر سال از تهران میان به استان ما و کلی رنج سفر تحمل می کنن به خاطر خدا و رفع محرومیت. ای کاش مسئولان کشوری حداقل مشاوران خود را از بین این افراد که تجربه بالایی دارن انتخاب کنند..................................
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار