کد خبر:۴۵۲۰۹۶
دستیار طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان: 

ورزش در پیشگیری از افسردگی کمک می‌کند/ گاهی ورزش می‌تواند به اندازه دارو‌های ضدافسردگی مؤثر باشد

دستیار طب سنتی دانشکده‌ طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: ورزش می‌تواند در پیشگیری از افسردگی کمک کند، گاهی ورزش به اندازه دارو‌های ضدافسردگی مؤثرتر است. 

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو از کرمان، علیرضا زاهدی، دستیار طب سنتی دانشکده‌ی طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان درباره فواید ورزش گفت: ورزش حرارت ملایم پدید می‌آورد و مواد دفعی را روز به روز می‌گدازد و به طور منظم و مرتب آن‌ها را از جای خود می‌لغزاند و به بیرون راندن آن‌ها کمک می‌کند و نمی‌گذارد هر روز قسمتی باقی بماند و جمع شود و تأثیر بدی بگذارد. 


 علیرضا زاهدی افزود: چنانچه گفتیم ورزش تولید حرارت می‌کند و بر اثر ورزش مفاصل، وتر‌ها، رباط‌ها و عضلات محکم می‌شوند. 


وی گفت: اندام‌ها بر اثر ورزش برای پذیرش غذا آمادگی بیشتری پیدا می‌کنند؛ زیرا مواد دفعی آن‌ها دفع شده و جای غذا خالی مانده است. 


این دستیار طب سنتی در مورد ویژگی‌ها و شرایط ورزش مناسب گفت: ورزش معتدل که اعضا و حرارت غریزی را تقویت می‌کند آن است که پوست سرخ و تنفس تند و باعث تعرق شود وهرگاه تندی نفس و تعریق افزایش باید ورزش را باید پایان داد زیرا سبب ضعف حرارت غریزی می‌شود. 


وی با بیان اینکه انجام فعالیت ورزشی بلافاصله پس از غذا مضر است و همچنین ورزش در زمان گرسنگی نیز توصیه نمی‌شود، ادامه داد: بهترین اوقات ورزش، پس از خروج غذا از معده و کامل شدن هضم معده است. 


زاهدی گفت: در افراد با مزاج گرم و خشک ورزش‌های سنگین مضر است و باعث بروز بیماری می‌شود. 


به گفته وی بهترین زمان ورزش، در فصل بهار نزدیک ظهر، در تابستان اول روز و در زمستان آخر روز است. 


این دستیار طب سنتی گفت: شروع ورزش باید با حرکات آهسته باشد و به‌تدریج حرکات سخت‌تر شوند و به حدی برسد که قوّت فرد ورزشکار می‌تواند تحمّل کند و سپس دوباره به تدریج آهسته‌تر شود تا فرد از ورزش باز ایستد. 


وی گفت: در طب سنتی نیز دوش گرفتن پس از انجام فعالیت ورزشی توصیه شده است. 


زاهدی فعالیت ورزشی را به دو نوع عام و خاص تقسیم بندی کرد و گفت: ورزش عام شامل تمام بدن و اعضای آن است و نفع آن به کل بدن می‌رسد مانند دویدن و کشتی‌گرفتن، ولی ورزش خاص مخصوص به عضو خاص است مانند وزنه‌برداری برای دست‌ها، آواز خواندن برای حنجره یا نگاه کردن به دور‌ها یا چیزهای ریز برای چشم‌ها. 


این دستیار طب سنتی، کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های کشنده مانند بیمارهای قلبی، سکته مغزی و سرطان، کنترل یا پیشگیری از ایجاد بسیاری از بیماری‌ها، افزایش توانایی روانی، بهبود وضعیت خواب و افزایش انرژی، از بین رفتن افسردگی و کنترل اضطراب، کنترل وزن، افزایش خودباوری، بهبود ظاهر و سلامت را از آثار ورزش عنوان کرد. 


وی در ادامه درباره رابطه ورزش با بیماری قلبی و عروقی عنوان کرد: ورزش باعث کاهش فشار خون می‌شود، همچنین از ایجاد پلاک‌های کلسترول را که باعث انسداد شریان‌ها و افزایش خطر بروز سکته قلبی و مغزی می‌شوند، کاهش می‌دهد. 


زاهدی رابطه ورزش و سرطان را این گونه بیان کرد: ورزش از چاقی که عامل مهمی در ابتلا به برخی انواع سرطان است، جلوگیری می‌کند و باعث افزایش سطح ایمنی بدن می‌شود. 


 به گفته وی ورزش آنزیم‌های آنتی‌اکسیدان را که سلول‌ها را از آسیب رادیکال‌های آزاد حفظ می‌کنند، فعال می‌کند. 


 زاهدی در مورد رابطه ورزش و دیابت گفت: انجام فعالیت ورزشی حساسیت به انسولین را افزایش می‌دهد، قند خون را کنترل می‌کند و چربی بدن را کاهش می‌دهد. 


 این دستیار طب سنتی با بیان این مسئله که ورزش و افسردگی با هم رابطه‌ای دارند، گفت: ورزش می‌تواند در پیشگیری از افسردگی کمک کند، گاهی ورزش می‌تواند به اندازه دارو‌های ضدافسردگی مؤثر باشد، اگرچه اثرش دیر‌تر ظاهر می‌شود. 


زاهدی با بیان این مسئله که ورزش اثرات ذهنی و روانی دارد، گفت: از فواید کوتاه‌مدت آن می‌توان به افزایش هوشیاری، بهبود حافظه، بهبود عملکرد هوشی، افزایش خلاقیّت اشاره کرد و فواید درازمدت آن شامل کاهش افت عملکرد روانی و حافظه کوتاه‌مدت ناشی از افزایش سن یا بازگشت آن‌ها به حد طبیعی است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار