کد خبر:۴۶۴۸۱۵
متخصص فیزیولوژی ورزش؛

سبک زندگی و عدم تحرک مهمترین دلیل افزایش بی رویه دیابت در جامعه است

متخصص فیزیولوژی ورزش با اشاره به افزایش بی رویه دیابت در کشور و بخصوص استان یزد گفت: سبک زندگی و عدم تحرک مهمترین دلیل افزایش بی رویه دیابت در جامعه است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از یزد، محمدرضا صادقیان‌شاهی، متخصص فیزیولوژی ورزش در همایش نقش ورزش در دیابت به مناسبت هفته دیابت در دانشگاه یزد گفت: دیابت یکی از معضلات بسیار مهم در جامعه است که استان یزد نیز به صورت ویژه ای با آن درگیر است.

 

وی افزود: آمار دیابت در کشور و به خصوص استان یزد به صورت نگران کننده ای در حال افزایش است؛ زیرا کم تحرکی و سبک زندگی نامناسبی در جامعه در حال رواج است.

 

متخصص فیزیولوژی ورزش خاطرنشان کرد: همچنان که وزیر بهداشت اعلام کرده است حدود ۱۰ میلیون نفر از جمعیت کشور ایران به بیماری دیابت مبتلا هستند که از این میان، دیابت پنج میلیون نفر شناخته شده و پنج میلیون دیگر ناشناخته است و در معرض این بیماری قرار دارند.

 

صادقیان تصریح کرد: به نوعی تمامی خانواده های یزدی درگیر بیماری دیابت هستند و در کشور نیز یک هفتم جمعیت به آن درگیر هستند که باید به آن توجه خاص داشته باشیم.

 

وی ادامه داد: در مرکز دیابت استان یزد طرح هایی در حال پیگیری است که طرح غربالگری دیابت در مدارس یکی از این طرح ها است که از این طریق از ابتدا به کودکان در خصوص دیابت آگاهی داده می شود؛ زیرا بر اساس آمارها 30 درصد از کودکان دیابت دارند و بایستی از همان کودکی از این بیماری جلوگیری شود.

 

متخصص فیزیولوژی ورزش گفت: آمارهای رسمی سازمان بهداشت جهانی نشان می‌دهد که میزان بیماری‌های غیر واگیر مثل بیماری‌های قلبی‌عروقی، تنفسی، سرطان، سکته مغزی، فشار خون و دیابت بیداد می‌کند و در این بیماری‌ها راهی برای کنترل آن وجود ندارد.



صادقیان بیان کرد: امروز بایستی توجه بیشتری به امر دیابت شود. باید فراتر از مصرف دارو اندیشه شود که تحرک بدنی از جمله این موارد است و باید در جامعه روز به روز افزایش پیدا کند.

 

وی ادامه داد: بسیاری از برنامه ها بایستی بازنگری شود  که ما نیز در دانشگاه یزد و به خصوص در بخش تربیت بدنی نیازمند این بازنگری هستیم و باید انجام شود.

 

متخصص فیزیولوژی ورزش خاطرنشان کرد: در پیشگیری از بیماری‌های کرونری قلب، سرطان کولون (روده بزرگ)، دیابت نوع۲، بهبود کیفیت زندگی بیماران، بهبود کیفیت زندگی مبتلایان به ایدز و فشارخون، پیشگیری و درمان پرفشارخونی، انجام فعالیت‌های جسمانی ۱۰۰درصد می‌تواند موثر باشد.

 

صادقیان خاطرنشان کرد: شایع‌ترین بیماری که هم اکنون در استان یزد وجود دارد، دیابت نوع۲ است که در این دسته از مبتلایان، بدن نسبت به هورمون انسولین مقاوم می‌شود در این حالت انسولین ترشح شده تاثیری بر روی جذب قند و خون ندارد یا ترشح آن به میزان کافی صورت نمی‌گیرد.

 

وی تصریح کرد: مهمترین علامت دیابت، بی‌علامتی است و تا زمانی که تاثیرات مخرب خود را در بدن انسان شروع نکرده باشد، هیچ علامت خاصی از این بیماری دیده نمی‌شود و هنگامی دهانمان خشک می‌شود یا زیاد تشنه می‌شویم و یا تکرر ادرار پیدا می‌کنیم که این بیماری تاثیر خود را گذاشته است و می‌توان گفت حداقل آن فرد شش‌ماه است که به این بیماری مبتلا شده است و احتیاج به درمان دارویی به وجود آمده که این عوارض خود را نشان داده است.

 

متخصص فیزیولوژی ورزش افزود: دیابت درمان قطعی ندارد؛ اما روش‌های موثری برای کنترل خوب و پیشگیری از بروز عوارض وجود دارد.

 

صادقیان خاطرنشان کرد: تاسیس یک کلینیک تحرک بدنی در مرکز دیابت نمی‌تواند کافی باشد و نیاز داریم یک‌سری افراد تربیت شوند و با مجوز به باشگاه‌های ورزشی وارد شوند و این افراد را در سطح استان بفرستیم و این امر را همه‌گیر کنیم و با آموزش این افراد دیابت را می‌توانیم کنترل کنیم.

 

وی تصریح کرد: فعالیت جسمانی هدفمند و زیر نظر متخصصین ورزشی می‌تواند یک عامل بالقوه در پیشگیری و درمان بیماری‌های مزمن، به‌ویژه بیماری دیابت باشد و تجویز فعالیت‌های جسمانی برای هر بیمار دیابتی اختصاصی است و این تجویز با توجه به پیشرفت بیماری و مشکلات جانبی احتمالی انجام می‌گیرد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار