به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، الیاس حضرتی، مدیر مسئول روزنامه اعتماد در نشست «بررسی نقش احزاب و رسانه ها در اعتمادآفرینی بین دولت و ملت» که عصر امروز در دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران برگزار شد گفت: مهمترین و اساسی ترین سرمایه اجتماعی که امروز همه جامعه شناسان از آن با دقت یاد می کنند و به آن تاکید دارند و معتقدند که بقا و تداوم با نشاط خانواده ها و جامعه در گرو حفظ این سرمایه اجتماعی است، اعتماد است.
وی گفت: اگر خدشه ای به اعتماد وارد شود به هیچ عنوان اصلاح شدنی نیست. ما هیچ وقت یادمان نمی رود که سال های آخر رژیم ستمشاهی بی اعتمادی بیداد می کرد و اعتماد بر پایه صداقت، راستی، پاکی، پاکدامنی، صراحت و درستگویی است و هر گونه دوگانگی، دروغگویی و دورویی خود به خود پایه های اعتماد را می لرزداند. لذا دولت باید خود را در کنار ملت بگذارد و نباید شکاف ایجاد کند. اگر به شکلی تصوری در ذهن مسئولان به وجود آید که افراد ویژه ای بودهاند که انتخاب شدند، از همین جا کج اندیشی و لرزیدن پایه های اعتماد را می توان حس کرد. اعتماد می تواند ریشه های اخلاق را هم در جامعه برپا کند و اگر بخواهیم اعتماد ریشه داشته باشد باید مردم آزادی بیان، اندیشه و گفتار داشته باشند.
مدیر مسئول روزنامه اعتماد با اشاره به دانشجویان ستاره دار گفت: آزادی بیان یعنی اینکه دانشجویی را به خاطر صحبت کردن ستاره دارد نکنیم و این گونه نباشد که آزادی قبل از بیان داشته باشیم ولی آزادی بعد از بیان نباشد. چرا که جایی که نجواهای درگوشی جایگزین بیان شود، ریشه های اعتماد در جامعه سوخته است. نجوای درگوشی مثل مریضی است که درد خود را نمی گوید و یک دفعه می میرد.
وی تاکید کرد: دولت ما در خیلی از قسمت ها اختیارات محدودی دارد. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در مجموعه فرهنگ کل کشور سهم ناچیزی دارد. صدا و سیما، نهادها و ارگان های مختلف همه دست اندرکار یک کار جهادی هستند و سینما دارند و کارگردان ها را دعوت می کنند و همین ها باعث می شود فیلمی را که وزارت ارشاد مجوز آن را صادر کرده است، اجازه اکران نداشته باشد.
حضرتی با ارائه یک پیشنهاد برای انحلال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: من پیشنهاد انحلال وزارت ارشاد را دارم تا لااقل اگر یک حادثه فرهنگی در کشور رخ داد دیگران که بودجه را گرفتند و به ریش وزارت ارشاد خندیدند، خودشان پاسخگو باشند و اختیاراتی برای وزارت ارشاد نمانده است.
وی اظهار داشت: بزرگترین پروژه در صحنه بین المللی در دولت روحانی رخ داد که یک کشور در مقابل شش کشور با تمام مناسبات بین المللی از حقوق حقه ملت صیانت کرد و مسئله را هم حل کرد. در صورتی که پیش از این فقط صورت مسئله را پاک می کردند و پاک کردن صورت مسئله که هنر نیست. امسال انتخابات مجلس را داریم و تمام احزاب برای یک نبرد سنگین تمام عیار تلاش می کنند.
مدیر مسئول روزنامه اعتماد در ادامه بیان داشت: اگر رهبری رهنمود و توصیه های خود را پیرامون برجام و هم زبانی دولت و ملت نکرده بود، چه کاری مانده بود که علیه دولت انجام شود که مخالفین دولت انجام نداده اند و چه کارهایی برای به شکست کشاندن برجام باید انجام می شد که نشد و پرونده سیاهی برای این قضیه ایجاد شد. وادادن، مرعوب شدن و خوش بینی بیش از حد قطعا محکوم است ولی بی انصافی این است که ما بگوییم وزیر خارجه و رئیس دولت که با نظرات رهبری خودشان را تنظیم می کنند به این افراد لقب خائن بدهیم و خیانت کلمه توهین آمیزی است.
وی ادامه داد: خائن وطن فروش خواندن وزیر امور خارجه و این دولت و اینکه طرح برجام را از ترکمنچای بدتر نشان داده شود توهین به رهبری است.
حضرتی با اشاره به اینکه بحث حزب در کشور ما مثل یک شوخی است گفت: 547 حزب در یک کشور مجوز دارد و این نشان می دهد که بحث حزب در کشور ما یک شوخی بیش نیست چرا که هر مجموعه تفکراتی یک حزب را تشکیل می دهد و احزاب باید تجمیع تفکرات موجود در جامعه باشند و در یک کشوری که دارای حزب های قوی است بین دو تا پنج حزب در آن فعالیت دارند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: وجود احزاب باعث می شود که به اصل نظام آسیبی نرسد و مشکلات مردم با احزاب حل شود و در صورت اعتراض، مردم اعتراض آنها به احزاب باشد و اصل نظام زیر سوال نرود همچنین وضعیت مطبوعات ما براندازه نظام اسلامی ایران نیست و هیچ تناسبی ندارد.