به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو، از مشهد در این مناظره در ابتدا سلیمی نمین با بیان اینکه نفوذ در میان دولت های همگون دیده می شود گفت: در ابتدا باید این سوال را پرسید که هدف از نفوذ چیست و چه مبنایی را دنبال می کند.
وی با بیان اینکه مهمترین شکل نفوذ نفوذ جهت تغییر یک حکومت می باشد بیان داشت: این نفوذ بسیار پیچیده است زیرا جهت تغییر یک حکومت باید مهندسی دقیقی از سوی شما طراحی شود تا تغییر در حکومت مورد نظر شکل بگیرد.
این کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه در هنگام مطالعه نهضت ملی شدن صنعت نفت به خوبی می بینیم که تغییرات جهت ایجاد نفوذ در کشور موجب به هم ریختگی در روابط شده است بیان داشت: این شکل نفوذ جهت ایجاد امکان تغییر تلاش می کند تا همه بخش های قدرت در یک حکومت را تحت تاثیر قرار دهد.
وی ادامه داد: سه رکن توده های مسلمان به رهبری آیت الله کاشانی جبهه ملی به رهبری دکتر مصدق که بدنه کارشناسی را هدایت می کرد و فدائیان اسلام که توده های تشکیلاتی را مدیریت می کرد هر سه در نفوذ دشمن به شکلی دچار مشکلات شدند.
سلیمی نمین با اشاره به اینکه دشمن جهت در هم شکستن استقلال ملت ایران عناصر نفوذی خود را در هر سه جریان وارد کرد بیان داشت: نفوذ در حقیقت هدف تغییر در ساختار سیاسی ایران را دنبال می کند اما این همه نفوذ نیست بلکه استحاله یک حکومت اوج هدف یک نفوذ را شکل می دهد.
وی با انتقاد از کسانی که پدیده نفوذ در ایران را جدی نمی گیرند گفت: امکان دشمن به هدف تغییر حاکمیت در یک کشور نائل آید بدون آنکه پدیده نفوذ را دنبال نکرده باشد.
در ادامه سادات با بیان اینکه به بخش زیادی از نفوذ ناشی از جهانی شدن است گفت: 70 سال پیش به تدریج مردم متوجه اتفاقات اطراف خود می شدند اما امروز روستاهای کشور از اتفاقات دورترین نقاط جهان نیز مطلع می شوند.
وی ادامه داد: امام 250 مصاحبه در پاریس با خبرنگاران داشتند که در تمام این سخنرانی ها اشاره به اشاعه حکومت اسلامی در جهان داشتند و مبحث آزادی در حکومت اسلامی را مدام برای مردم تفسیر می کردند.
این کارشناس مسائل سیاسی با اشاره به پدیده نفوذ و جایگاه آن خاطرنشان کرد: در قرن 21 در حالی که کشورها تلاش دارند دیکتاتورها را کنار بزنند متاسفانه درداخل کشور برخی حرف هایی می زنند که خریداری ندارد و از همین جا راه نفوذ باز می شود.
سادات با بیان اینکه مشخصا مانند سرماخوردگی این ضعف است که موجب نفوذ عوامل بیمار گونه در داخل بدن و یا یک سیستم حکومتی می شود گفت: ما در اوایل انقلاب و در حین انقلاب رشد تدریجی بی حجابی را در کشور داشتیم اما نکته قابل توجه این بود که با وجود حضور افراد بد حجاب در کشور بسیاری از این افراد از دانشگاه به حوزه تحصیل خود را تغییر می دادند اما امروز چه شده است که متاسفانه بدحجابی در جامعه و حتی در فضای دانشگاهی نوعی ارزش دیده می شود.
وی با بیان اینکه حرکت هایی که امروز در جامعه در مقابله با برخی ناهنجاری ها صورت می گیرد موجب از میان رفتن اعتماد مردم و از میان رفتن اعتماد مردم همان نفوذ است بیان داشت: اکنون دشمن تلاش خود را برای نفوذ انجام می دهد اما برخی رفتارهای داخلی که موجب توسعه و رشد بی اعتمادی هستند عامل اصلی در شکل گیری نفوذ در کشور می باشد.
در ادامه سلیمی نمین با بیان اینکه بهتر است در خصوص پدیده نفوذ صحبت کنیم و با اشکال تراشی از حقیقت شکل گیری نفوذ در کشور به حاشیه نرویم خاطرنشان کرد: عمدتا نفوذ در میان نخبگان و خواص جامعه معنا پیدا می کند آن هم نخبگانی که زندگی آنها آلوده شده باشد به اشرافی گری.
وی متذکر شد: یک زندگی کاملا اشرافی نیاز به هزینه دارد و هزینه این زندگی از طریق قبول افکار مغایر با مصلحت حکومت خود به دست می آید.
سلیمی نمین به قرارداد 1919 و تلاش کریزن خبرنگار آمریکایی در ایران اشاره کرد و افزود: او در طول مدت حضور خود در ایران توانمندی ها و نقاط قوت و ضعف ایران را ارزیابی می کند و طرح قرارداد 1919 را به وزارت خارجه انگلستان پیشنهاد می دهد که پس از شکست این طرح کودتای 1299 شکل گرفت و پس از این کودتا بود که تمامی امور ایران در اختیار بیگانگان قرار گرفت.
این استاد دانشگاه نفوذ را با سطح تماس میان تعاملات تاثیرگذار دانست و تصریح کرد: هر اندازه قدرتی بخواهد در جامعه ای نفوذ پیدا کند تمام تلاش خود را جهت بالا بردن سطح تماس خود با خواص و متن آن جامعه قرار می دهد.
وی به دولت دکتر مصدق اشاره کرد و گفت: مصدق پس از دوره هشتم مجلس امکان نداشت به مجلس راه پیداکند مگر اینکه وزارت و اجازه انگلیسی ها را به دست آورد.
این کارشناس مسائل سیاسی به نهضت ملی شدن نفت در ایران اشاره و خاطرنشان کرد: از ابتدای شهریور 32 تا پایان کار دولت مصدق رشد فکری در داخل ایران شکل می گیرد که ناشی از کم رنگ شدن نفوذ انگلستان در این کشور می باشد.
وی متذکر شد: اطلاعات ناشی از ضعف انگلستان در ایران موجب رشد تفکر نخبگانی در کشور می شود که در نتیجه پس از کودتای 28 مرداد رقابت سختی میان آمریکایی ها و انگلیسی ها شکل می گیرد که در این مسیر آمریکا به دنبال ایجاد نفوذ در ایران است و انگلستان می خواهد نفوذ خود را حفظ نماید.
سلیمی نمین به کوتاه شدن عمر دولت ها پس از کودتای 28 مرداد در ایران اشاره کرد و افزود: پس از اینکه انگلیسی ها سروری آمریکا را قبول می کنند و عقب نشینی خود در ایران را آغاز می نمایند شما می بینید دولت ها در ایران عمر بسیار کوتاهی دارند و براساس سیاست های آمریکا جابه جا می شوند.
این کارشناس مسائل سیاسی به پس از دوران انقلاب اسلامی و عدم حضور آمریکا و از میان رفتن سلطه آمریکا در ایران اشاره کرد و گفت: آمریکا در سال های 59 تا 60 تلاش بسیاری می کند تا از طریق سرکوب، کودتا و ... جایگاه خود در ایران را سامان دهد لذا پس از آنکه به نتیجه ای نمی رسد جنگ تحمیلی علیه ایران را برنامه ریزی می کند.
وی ضمن تاکید بر اینکه نفوذ از دوره قاجار به گونه ای در ایران رشد می کند که تلاش دارد با امتیازدهی به بیگانه جای خود را در ایران باز کند گفت: در دوره قاجار بود که فراماسونری در ایران پایه نهاده شد و بسیار از افراد جذب این سازمان جهانی می گردند به نحوی که تفکر جهان وطنی به این معنا که باید به جای دیدن وطن خود به همه جهان فکر کرد در ایران رشد پیدا می کند.
در ادامه سادات با بیان اینکه دشمن کارش نفوذ است و از این لحاظ انتقادی به دشمن وجود ندارد گفت: این مشخص است که دشمن نمی خواهد ایران رااز طریق مقاومت سخت از بین ببرد بلکه می خواهد از طریق مقاومت نرم کاری کند که دیگر مردم سراغ حکومت خود نروند.
وی با بیان اینکه آیا ما خودمان به صورت صادقانه و حزب اللهی در پازل دشمن بازی می کنیم یا خیر متذکر شد: در سال 88 کروبی که من مسئول ستاد انتخابات وی بودم و اکنون با وی هیچ ارتباطی ندارم به من گفت امام در جمعی فرمودند ما حتما باید با جهان ارتباط برقرار کنیم و این نشان می دهد که امام نیز به داشتن ارتباط میان ایران و جهان ملزم بودند.
وی ادامه داد: البته داشتن ارتباط جهت استفاده از مزایای علمی و فنی دیگر کشورها امری ضروری است که البته در این میان باید مراقب بود که نفوذ شکل نگیرد.
سادات ادامه داد: اینکه برخی در کشور اهانت به هاشمی و موسوی را دنبال می کنند و خدمت گزاران نظام را و کسانی که روزی مسئول جنگ بودند را در سیاست های خود پیش می گیرند هیچ فایده ای برای نظام نخواهد داشت.
این کارشناس مسائل سیاسی موسوی را اداره کننده سیستم جامع کشور در دوران جنگ دانست و بیان کرد: موسوی در حالی کشور را با ارز هفت تومان در دوران ابتدایی انقلاب و جنگ مدیریت می کرد که حتی صد هزار تومان اختلاس و یا رشوه در دوران مدیریت وی در جنگ مشاهده نشد همان چیزی که در دولت اصلاحات و رئیس جمهور اصلاحات دیده نمی شد.
سادات متذکر شد: دوره ریاست جمهوری اصلاحات را اگر با دوره ریاست جمهوری احمدی نژاد مقایسه کنید به خوبی می فهمید که احمدی نژاد چنان فشاری بر کشور وارد کرده است که در طول این دو سال پس از ریاست جمهوری دولت یازدهم نیز نمی توان این مشکلات را جمع کرد.
وی با بیان اینکه نقد کردن خدمتگزاران نظام مردم را نسبت به نظام بی اعتماد می کند و نتیجه این حرکت باز کردن درب های نفوذ در کشور می باشد گفت: این مسئله بسیار واضح است که اگر فقر از دری وارد جامعه شود ایمان از در دیگر بیرون خواهد رفت و این مسئله که اقتصاد و فرهنگ به یکدیگر ارتباط دارند باید در کشور جدی تلقی شود.
این کارشناس مسائل سیاسی عدم مدیریت صحیح در کشور را عامل مشکلات بسیار دانست و خاطرنشان کرد: چه طور می شود کشوری در همسایگی ایران با کمترین منابع نفتی به دلیل داشتن مدیریت صحیح به خوبی کشور را پیش می برد اما ایران با وجود منابع غنی مدام در حال تضاد در خصوص شخصیت ها و برنامه های مدیریتی خود می باشد.
وی با بیان اینکه می توان حسینی برخورد کرد و برق ها را خاموش و از کسانی که نمی توانند راه را ادامه دهند خواست تا از جمع بیرون روند گفت: به نظر من بسیاری از علما و روحانیون در ایران مشکل دارند زیرا نمی توانند به خوبی میان خود بحث کنند و اکنون اختلاف بین علما و روحانیون در کشور یکی از مشکلات عمده می باشد.
این کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه چرا دو آیت الله در کشور نمی توانند با رعایت اخلاق با هم گفتگو کنند متذکر شد: یکی از بحث های جدی امروز ما همین مسئله است که نمی توان نقد یکدیگر بپردازیم و گاهی به جای نقد اهانت توهین و زیر سوال بردن عناصر انقلابی را دنبال می کنیم.
وی با انتقاد از منتقدین عناصر مذهبی کشور گفت: متاسفانه در کشور ما هر کسی می خواهد حرفی بزند متهم به سیاه نمایی می شود و افرادی که به اسم پاک دستی وارد دولت ها می شوند نه تنها پاک دست نیستند بلکه دادگاه های ما نیز چشم خود را بروی آنها می بندند.
وی در پایان این بخش صحبت هایش با بیان اینکه روحانیت در ایران باید اشتباه خود را بپذیرد و در بخش های دیگر نیز دخالت نکند گفت: نمی شود هر کس که در ایران می خواهد حرفی بزند را عامل نفوذ شمرد و هر کس که حرفی مغایر با خواسته برخی افراد می زند را به عنوان عامل نفوذی شناسایی کرد.
در ادامه سلیمی نمین با انتقاد از سادات بابیان اینکه وی تمام ضعف های مدیریتی جامعه را بیان می کند و روحانیت علما نخبگان و دانشگاهیان را زیر سوال می برد اما در خصوص مسئله نفوذ حرفی نمی زند گفت: این واضح است که نفوذ در مورد خواص است و حال مهم نیست که این خواص آیت الله باشند یا حجت الاسلام.
وی ادامه داد: اینکه شما در خصوص آیت الله هاشمی و صحبت های مطرح شده در خصوص وی اعتراض دارید اما شورای نگهبان و آیت الله جنتی را زیر سوال می برید جای تعجب است که در همین موضوع نگاه دو گانه شما موجب شکل گرفتن مشکلات زیادی است.
این استاد دانشگاه با بیان ایکه بحث شورای نگهبان اختلافات علما و روحانیون یا اشتباه روحانیون ربطی به نفوذ ندارد گفت: موضوعات مطرح شده از سوی شما خطاهای انسانی نیست و مطالعه و بررسی قابل حل است اما ارتباطی به نفوذ ندارد اینکه ما به پایگاه مردمی خود توجه نکنیم و ایجاد بی اعتمادی نماییم نیز یک ضعف جدی است اما باز هم ارتباطی به نفوذ ندارد که من امیدوارم سادات تلاش کند که از نفوذ حرف بزند که البته در این صورت به نفع وی نخواهد بود.
سلیمی نمین نفوذ را استحاله جدی یک حکومت دانست و خاطرنشان کرد: نفوذ عمدتا و قویا مربوط به خواص است و اگر خواص در اختیار ملت خود نباشند و تفکر خود را با دشمنان یک ملت تطبیق دهند آن گاه ضرب های نفوذ در کشور به صدا درمی آید.
وی با انتقاد از خواصی که در کشور نسبت به امام و آرمان های انقلاب به حاشیه رفته اند گفت: برای باز شدن بحث به این نکته اشاره می کنم که نزدیک شدن احسان نبوی پس از محکومیتش در کودتای نوژه و آزاد شدنش به خانواده هاشمی نوعی نفوذ است.
وی ادامه داد: احسان نبوی به جد بر روی خانواده هاشمی کار می کند و هر ساله آنها را به سفر به فرانسه می برد و این مصداق بارز یک نفوذ است زیرا وی در کودتای نوژه دستگیر شده است و یک عامل آمریکای در ایران به شمار می رود.
سلمیی نمین به تغعیر شاخص های فکری نزدیکان هاشمی به دلیل نزدیک شدن نبوی به خانواده وی اشاره کرد و گفت: من این سوال را دارم که اگر کسی دچار تغییر در باورهای خود شد مقوله نفوذ در خصوص وی می تواند مصداق داشته باشد یا خیر.
این استاد دانشگاه با مطرح کردن این موضوع که دشمن تلاش دارد با نفوذ در میان مسئولان افرادی را به آنها نزدیک کند که آنان را از چارچوب های اخلاقی و باورهای انسانی دور و حتی نسبت به اعتقادات شان دچار شبهه کند گفت: رمضان پور معاون فرهنگی وزارت ارشاد دولت اصلاحات چرا در حالی که باید در خصوص مباحث فرهنگی کشور مراقبت کند پس از خروج از ایران سیاست گذار بی بی سی فارسی می شود.
وی با بیان اینکه تغییر سیاست سیاست گذار فرهنگی دولت جمهوری اسلامی ایران و نزدیک شدن او به سیاست گذاری برای شبکه بی بی سی فارسی یک نفوذ است که مطمئنا در طول سالیان دراز شکل گرفته است تصریح کرد: هیچ کس نمی تواند ادعا کند رمضان پور شاخص های فکری اش را یک شبه تغییر داده است و به یکباره نسبت به ایران به سیاست های کشور خود بیگانه شده است.
سلیمی نمین در بخش پایان این مناظره با بیان اینکه مسئله نفوذ را این گونه لوث نکنیم و با پرداختن به مسائل بی ارتباط با نفوذ بحث را به حاشیه نبریم یادآور شد: برخی تلاش دارند در داخل کشور مسئله نفوذ را عادی جلوه دهند و با درگیر کردن گرایش های مختلف سیاسی این موضوع را به حاشیه ببرند که در این خصوص باید زیرکی مردم و جامعه نخبگانی مانع از عادی سازی بحث نفوذ در کشور گردد.