محمد علی داوریار در گفتوگوی تفصیلی با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در مشهد، با اشاره به این نکته که من به انتخابات به عنوان نقطه عطف نگاه، میکنم، گفت: انتخاب در تمام طول زندگی خود را نشان میدهد از انتخاب رشته گرفته تا انتخاب همسر که در زندگی تاثیرگذاری بسیاری دارد.
وی ادامه داد: انتخاب در زندگی اتفاقی است که میتواند در صورت دقت، سرنوشت خوبی را برای ما رقم بزند و در صورتی که در انتخابهای خود دقت و توجه کافی را نداشته باشیم در طول زندگی با مشکل روبه رو خواهیم شد.
این استاد دانشگاه با تاکید بر این نکته که نباید به شکلی در انتخابهای خود رفتار کنیم که بعدها پشیمان شویم، خاطرنشان کرد: نباید مانند دانشجویی که پس از دوسال تحصیل در رشتهای خاص حس میکند، اشتباه کرده است و تصمیم به تغییر رشته دارد، این گونه رفتار کنیم.
نباید انتخابی بکنیم که بعد از دو سال متوجه شویم اشتباه کردهایم
داوریار متذکر شد: این که در انتخابات و انتخاب کاندید مورد نظر به گونهای رفتار کنیم که بعد دو سال متوجه شویم در انتخاب خود اشتباه کردهایم، درست نیست.
عضو هیات علمی گروه حقوق دانشگاه پیام نور مرکر مشهد به فرمایش امام خمینی(ره)، در راس امور بودن مجلس در کشور اشاره و تصریح کرد: در پشت این بیان امام(ره) نیت مهمی نهفته است و آن این که ما میتوانیم با همین انتخابها سرنوشت ملت خود را تعیین کنیم و بر این اساس به 300 نماینده رای میدهیم تا عصاره این افراد در مجلس شورای اسلامی به وضع قانون بپردازند و بر حسن و اجرای قانون نظارت داشته باشند.
رئیس دانشگاه پیام نور خراسان رضوی با تاکید بر دقت انتخاب کاندیدای مجلس شورای اسلامی، بیان داشت: باید فضای نخبگانی و دانشگاهی در انتخاب نماینده مورد نظر خود حداقلهایی را در نظر داشته باشد و آن این که آیا فردی که بنا است من به مجلس شورای اسلامی بفرستم صلاحیت لازم برای این جایگاه را دارد؟.
وی تاکید کرد: با توجه به تجربیاتی که من در رشته حقوق و در ارتباط با قانون داشتم میدانم که گاه با تصویب یک قانون دو خطی بسیاری از زندگیها احیا و یا بسیاری دچار ضرر میشوند، نشان میدهد تا چه اندازه این انتخاب میتواند در روند اداره کشور دارای اهمیت باشد.
دانشجویان از کاندیدا سئوال کنند که با قانون آشنایی دارند؟
این استاد دانشگاه دانشجویان را خطاب قرار داد و افزود: دانشجویان از افرادی که کاندید مجلس شورای اسلامی هستند، سئوال کنند و دقت داشته باشند که فردی که بناست در مجلس قانون وضع کند، اصلا آشنایی با قانون دارد؟ و آیا در مورد قانون گذاری چیزی میداند؟
عضو هیات علمی گروه حقوق دانشگاه پیام نور مشهد، خاطرنشان کرد: باید تحقیق کرد و دید آیا فردی که بنا است از طرف ما به مجلس برای قانونگذاری برود در دوران قبل از کاندید شدن خود، به قوانینی که دیگران تصویب کرده بودند پایبندی داشته است؟ و رعایت قانون برایش یک اصل است یا خیر؟.
داوریار توجه به نگاه کاندیدای انتخاباتی در برابر قانون را یک معیار بسیار خوب برای شناخت کاندیدای مجلس شورای اسلامی دانست و افزود: همه ما بر اساس قانون در پستهای مختلف تعریف و انتخاب میشویم و اگر کاندیدی رعایت قانون را در زندگی اصل بداند میتواند با اتکا بر این اصل در راستای اهداف انقلاب حرکت کند.
حیف و میل نکردن بیت المال باید در انتخاب کاندیدا مد نظر باشد
رئیس دانشگاه پیام نور خراسان رضوی حیف و میل نکردن بیت المال را نیز یکی از نکات قابل توجه در انتخاب کاندید اصلح دانست و بیان داشت: باید در انتخاب کاندیدای مورد نظر به این نکته نیز توجه داشت که این فرد اهل حیف و میل کردن بیت المال جهت رسیدن به اهداف خود نباشد.
وی متذکرشد: باید در انتخاب کاندید مورد نظر خود افرادی که تندروی میکنند و یا بیرمق هستند را کنار گذاشت و تلاش کرد افرادی تحصیل کرده، معتدل و منطقی و دارای حداقلهای یک کاندید انتخاباتی را از هر گرایشی که باشند انتخاب کرد.
این استاد دانشگاه به کمیسیونهای مختلف مجلس شورای اسلامی اشاره داشت و تاکید کرد: ما در مجلش کمیسیونهای مختلفی داریم و بر این اساس میتوانیم از کاندیدایی که در رشتههای مختلف دارای تخصص و کارایی هستند استفاده کنیم.
عضو هیات علمی گروه حقوق دانشگاه پیام نور مرکر مشهد ترجیح دادن منافع عمومی بر مصالح شخصی را یکی از صفات کاندیدای انتخاباتی مجلس دانست و بیان داشت: باید به نمایندهای در انتخابات فکر کرد که اگر موضوعی برای خود فرد دارای منفعت شخصی است و برای عموم ضرر دارد، وی منفعت عموم را بر منافع خود ترجیح داده و این موضوع را دنبال نکند.
جامعه دانشگاهی در داشتن انتخاب خوب به خانواده و جامعه پیرامونی خود کمک کنند
داوریار انتخاب نمایندگان اصلح در مجلس شورای اسلامی را موجب مدیریت صحیح این ارگان در طول چهار سال آینده دانست و افزود: جامعه دانشگاهی و مخصوصا دانشجویان باید با توجه به وسعت کمی این قشر به نسبت اعضای هیات علمی و به دلیل این که دانشجو از هر قشر و سطحی در دانشگاهها وجود دارد، در شناخت و انتخاب صحیح به خانواده و جامعه پیرامونی خود کمک کنند.
وی به تاکیدات مقام معظم رهبری در خصوص حضور حداکثری مردم در انتخابات اشاره داشت و افزود: تاکیدات رهبری معظم انقلاب و رئیس جمهوری بر حضور حداکثری مردم در انتخابات حاکی از اهمیت حضور پرشور مردم در انتخابات دارد؛ به شکلی که از همه حتی آنهایی که نظام را قبول ندارند خواسته شده است به صحنه بیایند.
این استاد دانشگاه حضور حداکثری را به منافع حزبی و سیاسی طیفهای سیاسی ارجح دانست و افزود: هر چه این حضور بیشتر باشد نظام بیشتر در برابر دشمنان خود بیمه خواهد شد.
رئیس دانشگاه پیام نور خراسان رضوی در پاسخ به این سئوال که برخی در جامعه در فضای انتخاباتی بر موضوعاتی که قانون کشور را زیر سئوال میبرد جهت تبلیغ جایگاه خود تاکید دارند، نظر شما چیست؟ گفت: من در موقعیتی نیستم که در مورد دیگران نظر بدهم؛ اما شخصا اعتقاد دارم اگر معیار همه ما قانون باشد بر جامعه نیز آرامش حاکم خواهد بود.
قانون نمیتواند همه را راضی نگاه دارد
وی متذکر شد: ما در عالم حقوق میگوییم اجرای قانون بد بهتر است از بی قانونی، به این معنا که در مراجعه مردم به دادگاه همه راضی از دادگستری خارج نمیشوند؛ زیرا قانون اگر بنا باشد همه را راضی نگاه دارد، دیگر قانون نیست و به صورت طبیعی یک عده از اجرای قانون ناراضی خواهند بود.
عضو هیات علمی گروه حقوق دانشگاه پیام نور مرکر مشهد در پاسخ به این سئوال که چرا رد و تایید صلاحیتها از سوی برخی دستمایه ایجاد تنش در آستانه انتخابات در کشور میشود، تصریح کرد: تایید امری است که در تمامی زندگی ما دیده میشود، شما با تایید یک رشته، رشته دیگری را رد میکنید و یا حتی میان دو انتخاب یکی را برتر دانسته و دیگری را رد میکنید.
داوریار شفاف عمل کردن شورای نگهبان در تایید و رد صلاحیتها را امری بسیار خوب دانست و افزود: این بسیار خوب است که در صورت رد صلاحیت کاندیدای انتخاباتی ابهامی وجود نداشته باشد و همین گونه که اکنون شورای نگهبان دلایل رد صلاحیتها را برای فرد متقاضی بیان میکند شفاف سازی لازم وجود داشته باشد.
رئیس دانشگاه پیام نور خراسان رضوی فرصت اعتراض برای کاندیدای رد صلاحیت شده را نوعی قانون مداری دانست و افزود: باید همه ما بر مدار قانون امور خود را مدیریت کنیم و تمکین به قانون را جدی بدانیم.
امنیت ایران در منطقه و جهان مثال زدنی است
وی به امنیت ایران اسلامی در منطقهای درگیر با دشمنان اسلام اشاره داشت و تصریح کرد: امنیت ایران در منطقه در نوع خود مثال زدنی است و ما در حالی که اطرافمان کشورهای بسیاری درگیر نا امنی و جنگ هستند در امنیت به سر برده و دانشجوی دختر و پسر ما در کنار زن و بچه همه به راحتی تا ساعاتی از نیمه شب در سر کلاس و درس هستند بدون این که ذرهای نا امنی را حس کنند.
عضو هیات علمی گروه حقوق دانشگاه پیام نور مرکر مشهد خاطرنشان کرد: کوچکترین ناامنی غیر قابل جبران است و باید این نکته مد نظر همه ما باشد و قدردان این نعمت بزرگ باشیم.
این استاد دانشگاه بردن برنامههای دانشگاهی به سمت مناظرات را در ایجاد فضای انتخاباتی مناسب در دانشگاه تاثیرگذار دانست و در پاسخ به این سئوال که از برنامههای انتخاباتی تشکلهای دانشجویی حمایت میکنید، گفت: دانشجویان در دانشگاه امانتهای مردم نزد ما هستند.
وی ادامه داد: ما از برگزاری برنامههای تشکلی دانشجویی در چار چوب قانون دانشگاه حمایت میکنیم و اخیرا نیز تریبون آزادی در فضای دانشگاه برگزار و از صداوسیما جهت پوشش آن دعوت به عمل آمد و نکته قابل توجه استقبال بالای دانشجویان و گفتن حرفهایی بود که در فضای ذهن دانشجو وجود داشت.
داوریار به برگزاری مناظرات دانشجویی اشاره داشت و تصریح کرد: ما اعلام کردیم که فضا برای برگزاری مناظرات در دانشگاه وجود دارد تا حضور حداکثری در انتخابات در فضای نشاط سیاسی شکل بگیرد.
آیا انقلاب کردهایم تا از BBC خط بگیریم؟
عضو هیات علمی گروه حقوق دانشگاه پیام نور مرکر مشهد در پاسخ به سئوالی در مورد خط دهی BBC، گفت: من واقعا برای کسانی که خط خود را از BBC گرفتهاند تاسف میخورم، آیا ما انقلاب کردیم که از BBC خط بگیریم؟.
وی متذکر شد: دانشجویان میتوانند از لیدرهای بسیار توانمند خودمان در کشور جهت داشتن اطلاعات لازم در انتخابات استفاده کنند و نه از کسانی که در آن سوی مرزها اصلا در شرایط ما نیستند. حقیقت امر این است که ما هر انتخاب و برنامهای داریم باید خودمان در دورن نظام به آن بپردازیم و به دیگران ارتباطی پیدا نمیکند.
این استاد دانشگاه با اشاره به برخی افراد که سابق بر این نماینده مجلس شورای اسلامی ایران بوده و اکنون در غرب و در شبکه BBC هویت جدیدی پیدا کردهاند، گفت: برخی که اکنون در ایران نیستند و ما قبولشان نداریم نمیتوانند برای ما خط دهی کنند زیرا آنها ایران را رها کرده و در حالی که شرایط حضور و کار در این کشور را داشتند، ایران را ترک کردند.
رئیس دانشگاه پیام نور خراسان رضوی تاکید کرد: این افراد زمانی نماینده مجلس بودند؛ اما بنا نیست تا همیشه نماینده بمانند، حال که رای نیاوردند در جای دیگری در کشور میتوانستند خدمت کنند؛ اما رفتن را بر ماندن ترجیح دادند و اکنون حق دخالت ندارند.
وی در بخش پایانی سخنان خود به دین مردم و مسئولان به انقلاب، شهدا و خانوادههای جانبازان اشاره داشت و گفت: ما همه میدانیم دانشجوی ما این دین و این اعتقاد را دارد که باید برای کشورش با نگاه بیدار و روشن تصمیم بگیرد و فکر نمیکنم دانشجویی در دانشگاههای ما باشد که خط خود را از بیگانه دنبال کند.
این استاد دانشگاه در پایان به حضور حداکثری دانشجویان و مردم در انتخابات تاکید کرد و یادآور شد: مطمئنا مردم فهیم و جامعه نخبگانی کشور فردا باز هم در حضوری چشم گیر اتحاد خود را در انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری به نمایش میگذارند.