به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از ایلام، محمد تقی رضایی حریری، استاد معماری دانشگاه تهران در کارگاه معماری ماندگار که امروز در دانشگاه پارسیان ایلام برگزار شد، پوست را لباس نخست، تن پوش را لباس دوم و خانه را لباس سوم انسان عنوان کرد و گفت: تمام موجودات زنده برای تداوم زندگی، خود را با شرایط جوی تطبیق می دهند و در این راستا تار و پود معماری حیات خود را به طبیعت گره می زنند؛ به عبارتی دیگر این اقلیم است که معماری جهان را شکل داده است.
وی به تاسیس نخستین آسیاب های بادی در سیستان و بلوچستان اشاره کرد و ادامه داد: یکی از اساتید دانشگاه های انگلستان که در سال ۱۹۷۴ به ایران سفر کرده بود، با بازدید از آسیاب های سیستان گفت: ایران می تواند تا ۲۵ سال آینده به بزرگترین تولید کننده نفت مصنوعی و برق خورشیدی جهان تبدیل شود. کشور ایران از نظر تابش آفتاب و وزش باد در بهترین ناحیه زمین قرار دارد؛ اما ما از این نعمت ها استفاده نمی کنیم، نفتمان را به قیمت ۳۵ دلار به اروپا می فروشیم و اجناس نفتی را ۴۵۰۰ برابر گران تر از یک بشکه نفت خریداری می کنیم.
این استاد معماری دانشگاه تهران با تاکید بر این مطلب که کشورهای اروپایی آفتاب ندارند؛ اما با این وجود برق خود را از نیروگاه های خورشیدی تامین می کنند، تصریح کرد: با عایق کردن سقف منازل تهران ۱۶ میلیارد در مصرف گاز و گازوئیل صرفه جویی می شود، آلودگی که از احتراق بنزین، گازوئیل و گاز در ایران تولید می شود، سالیانه هزاران نفر را به کام سرطان، آلرژیت و مرگ می کشاند.
حریری عنوان کرد: با وجود آنکه رشته معماری در ۸۰۸ دانشگاه ایران تدریس می شود، در حال فاصله گرفتن از معماری کاربردی و گرایش به معماری پرهزینه عاریتی هستیم.