ریاضی، معاون سازمان امور دانشجویان در گفتوگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در خصوص ابلاغ آئین نامه انضباطی دانشجویان در سال جدید گفت: آئین نامه انضباطی مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی، امسال تغییراتی نداشته و کماکان همان آئین نامه قبلی به دانشگاهها ابلاغ شده است.
وی افزود: شیوه نامه این آئین نامه که به امضای وزیر علوم میرسد همان شیوه نامه گذشته است که مجددا به دانشگاهها ابلاغ شد.
ریاضی ادامه داد: شیوه نامهها متناسب با تخلفات است و ممکن است در تفسیر آن نیاز به موارد جدید باشد و تغییراتی در آن داده شود. در مجموع دو بار در طول این ۱۵ سال تغییراتی در شیوه نامه ایجاد شده است که اختیار آن در آئین نامه به وزارت علوم داده شده است.
معاون سازمان امور دانشجویان در خصوص بیشترین موارد انضباطی دانشگاهها در سال گذشته گفت: مهمترین تخلف که به طور معمول در تمامی دانشگاهها اعم از دانشگاههای دولتی، آزاد و غیرانتفاعی رخ میدهد، بحث تقلب است و سایر موارد، موارد جزئی است.
وی خاطرنشان کرد: تقریبا در سالی که گذشت هیچ تخلف سیاسی از دانشگاهها برای شورای انضباطی گزارش نشده است و در تخلفات اخلاقی نیز متناسب با نوع تخلفاتی که صورت گرفته، شورای انضباطی دانشگاهها رایهای خود را دادهاند و کمیته تجدیدنظر نیز مجددا آن را بررسی کرده است. در مجموع مسئلهای به صورت عمده به کمیته مرکزی گزارش نشده و فقط موارد محدودی از تخلفات اخلاقی گزارش شده است.
معاون سازمان امور دانشجویان با اشاره به روند بررسی تخلفات در کمیتههای انضباطی گفت: روال این گونه است که رای اولی که شورای انضباطی دانشگاههای سراسر کشور صادر میکنند به عنوان رای بدوی است و سپس در صورت اعتراض دانشجو تجدیدنظر در همان دانشگاه انجام میشود و در صورتی که رای تجدیدنظر هم مجددا مورد اعتراض دانشجو باشد، در شورای انضباطی مرکز بررسی خواهد شد.
ریاضی در خصوص تخلفات اخیر شورای انضباطی در دانشگاه تهران گفت: موردی از تخلفات انضباطی در دانشگاه تهران به شورای انضباطی مرکز گزارش نشد و رسانهای شدن این موضوع دلیل بر دخالت سازمان دانشجویان در امور دانشگاه نمیشود. سازمان امور دانشجویان براساس آئین نامه، مرجع نهایی بعد از ارسال گزارش تخلف و پرونده از طرف دانشگاه، وارد بررسی خواهد شد.
معاون سازمان امور دانشجویان در خصوص ارزیابی دانشگاهها توسط سازمان امور دانشجویان گفت: سازمان امور دانشجویان براساس میزان تعداد دانشجو، تخلفات دانشگاهها را بررسی و ارزیابی میکند. موارد انضباطی باید شاخص داشته باشد؛ به طور مثال گزارش تقلب در یک دانشگاه ۴۰ هزار نفری با یک دانشگاه ۲۰۰۰ نفری متفاوت است.
وی در پایان در خصوص وضعیت انضباطی دانشگاهها گفت: مواردی که دلالت بر وضعیت آسیبشناسانه در دانشگاهها باشد، نیست و اینکه پدیده خاصی از موارد انضباطی در دانشگاهها بوده، نداشتیم.