به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سازمان بسیج دانشجویی؛ چهل نسخه از کتاب رحلات جهاد البناء ،(محصول اخیر هسته توانمندسازی حرکت های جهادی) به منظور ترویج اردوهای جهادی در کشورهای اسلامی توسط بسیج سازندگی به فرماندهان حزب الله لبنان تقدیم شد.
این کتاب که به ضرورت، فواید و چگونگی برگزاری اردوی جهادی با درنظرگرفتن فرهنگ کشورهای عربی می پردازد مورد استقبال فرماندهان ارشد حزب الله لبنان قرار گرفته است.
در مقدمه این کتاب آمده است:
امروز جوانان مسلمان، گروه تشکیل می دهند، آستینها را بالا می زنند، و برمی خیزند تا زمین را آباد کنند چراکه کتاب آسمانی شان می فرماید: «پروردگار، شما را از زمین آفرید و به آبادانی آن گماشت»[۱] چشمشان به آقایی است که چون از جنگ فارغ می شد و شمشیرش در نیام فرو می رفت. بیل به دست می گرفت چاه حفر می کرد و نخلستانها را آباد می ساخت. او که وصف شجاعتش در میدان نبرد لرزه بر اندام پهلوانها می انداخت کیسه های آذوقه یتیمان را به دوش می کشید و مجاهده را در کوچه های تاریک کوفه ادامه می داد. او مرد مبارزه با کفر و جهل و فقر بود. در توصیه های واپسین لحظات حیات دنیوی اش نخست، پیروانش را درباره توجه به یتیمان سفارش نمود «مباد آنان گاهی سیر و گاه گرسنه بمانند و حقوقشان ضایع گردد.»[۲]
پس از پیروزی انقلاب اسلامی، جوانان برای رفع محرومیتهای باقی مانده از حاکمیت طاغوت به پاخاستند و امام خمینی فرمان تشکیل جهادسازندگی را صادر کردند. جهاد مسئول سوادآموزی، آموزش مبانی عقیدتی، تشکیل شوراهای اسلامی، برگزاری مراسم مذهبی، حل اختلافات و تهیه و توزیع نشریه، فیلم نوار و پوستر در روستاها شد. اهمیت خدمات رسانی به روستاها چندان بود که وزارتخانه جهادسازندگی ایجاد شد و برکاتی چون به حداقل رساندن واردات محصولات دامی، انجام پروژه های راه سازی، ساخت مدرسه، جایگاه سوخت، حفر چاه آب کشاورزی، برق رسانی، احیا مراتع و جنگلها و حفاظت از منابع طبیعی را در پی داشت. با ادغام جهادسازندگی و کاهش حجم خدمت رسانی به مناطق محروم، اینبار نسل سوم انقلاب دوباره بپا خواست و بسیج سازندگی به فرمان امام خامنه ای برای استفاده از نیروی جوانان تشکیل شد.
خدمت رسانی همان انگیزه ای است که نه تنها جوانهای تحصیل کرده ایرانی را راهی مناطق محروم کرده است که جوانهای عراق را اربعین به موکبهای جاده نجف –کربلا می کشاند تا به جرعه آب و غذایی، پذیرای عاشقان اباعبدالله باشند، بی هیچ منتی و بی توجه به ملیت و زبان و قومیت. جوان سوری و لبنانی و عراقی را به میدان مبارزه با داعش و بیرون راندن دشمن از وطن وارد می سازد. دشمنی که ظلم و ویرانگری خوی اوست و زندگی را روز به روز برای مردم بی گناه سخت تر می کند. جهاد هیچگاه برای جوانان مسلمان، تنها برداشتن سلاح نیست، بلکه برای پاک کردن ردپای دشمن و زدودن غم از چهره مردم باید با عزمی جهادی به آبادانی شهرها و روستاها پرداخت تا در هیچ نقطه ای از کشورهای اسلامی فقر و محرومیت وجود نداشته باشد در همین خصوص اردوهای محرومیت زدایی می تواند به عنوان نمونه موفق، به منظور ایجاد آبادانی و محو آثار جنگ و حضور حاکمان سرسپرده در کشورهای مورد استفاده قرار گیرد. به این منظور کتاب "رحلات جهاد بنا"به همت هسته توانمندسازی حرکتهای جهادی و در راستای انتقال تجربیات جهادگران ایران اسلامی به جهان اسلام و باموضوع اهمیت و چگونگی برگزاری اردوهای جهادی تدوین شد تا تقویت کننده جنبشهای سازندگی جوانان مسلمان باشد.