اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در پی تصویب مقدماتی طرح منطقه آزاد بوشهر، جنبش دانشجویی استان بوشهر در نامه ای به نمایندگان شورای اسلامی، خواستار تحقیق بیشتر در مورد منطقه آزاد بوشهر شدند که در ادامه می خوانید.
بسم الله الرحمن الرحیم
نمایندگان محترم مردم شریف استان بوشهر در دهمین مجلس شورای اسلامی ضمن سلام و آرزوی توفیق الهی، در جهت خدمت هر چه بیشتر به ملت سرافراز ایران اسلامی و انعکاس خواسته های مردم قهرمان بوشهر به منظور توسعه و تعالی استانمان که متاسفانه در عین برخورداری از مواهب خدادادی، کماکان گَرد محرومیت از چهره مقاوم و مظلومش به صورت کامل رخت بر نبسته، توجه شما را به نکاتی پیرامون یکی از مهمترین رخدادهای اقتصادی چند هفته اخیر جلب می کنیم.
مستحضرید که در روزهای گذشته لایحه ایجاد ۷ منطقه آزاد تجاری، صنعتی و ۲۱ منطقه ویژه اقتصادی در دستور کار مجلس شورای اسلامی قرار گرفته است که نمایندگان حاضر با قید یک فوریت با لایحه مذکور موافقت کرده و مقرر شد کلیات و جزئیات این لایحه، پس از بحث و بررسی در کمیسیون اقتصادی، مجددا در صحن علنی مورد بررسی قرار گیرد.
نیک می دانید که عدالت، پیشرفت و خودکفایی همراه با رشد مادی و معنوی چهار رکن اساسی حرکت متعالی میهن عزیزمان ایران اسلامی است که در قانون اساسی، برنامه های پنج ساله توسعه، چشم انداز ۱۲ ساله، برنامه اقتصاد مقاومتی همواره به آن اشاره شده است و البته مورد تاکید جدی رهبر معظم انقلاب بوده است.
جنبش دانشجویی استان با عنایت به تجربه نه چندان موفقیت آمیزِ دیگر مناطق آزاد در کشور، همواره دغدغه های خود را مبنی بر ایراداتی که در ایجاد این مناطق وجود داشته و دارد بیان داشته است، همان دغدغه هایی که سالها پیش در مقدمه فرمان هشت ماده ای مقام معظم رهبری اینگونه آمده است کشور ما تشنه فعالیت اقتصادی سالم و ایجاد اشتغال برای جوانان و سرمایه گذاری مطمئن است و این همه، به فضایی نیازمند است که در آن سرمایه گذار، صنعتگر و عنصر فعال در کشاورزی و مبتکر علمی و جوینده کار، و همه قشرها از صحت و سلامت ارتباطات حکومتی و امانت و صداقت متصدیان امور مالی و اقتصادی مطمئن بوده و احساس امنیت و آرامش کنند.
ما دانشجویان دانشگاه های استان بوشهر معتقدیم بدون ایجاد زیر بناهایی که لازمه مناطق آزاد اقتصادی هستند، ایجاد این مناطق تنها به شکاف های اجتماعی و اقتصادی، ایجاد معبرهایی برای واردات کالا، ایجاد حیاط خلوت برای دولت ها، رشد رانت خواری و ویژه خواری، بدبینی مردم به سیستم اقتصادی کشور و ظهور قشر جدیدی از نوکیسگان خواهد انجامید.
ما از نمایندگانمان در خانه ملت می خواهیم، بیش و پیش از آنکه تمرکز خود را معطوف به تصویب منطقه آزاد اقتصادی کنند، در اجرای مقدمات آن بکوشند، ایجاد منطقه آزاد تا زمانی که نظارت دقیق و نظام مندی در اجرای آن وجود ندارد، تا زمانی که پیوست فرهنگی و اجتماعی مستدل و محکمی پشتوانه آن نباشد، تا زمانی که اراده ای برای مبارزه با ویژه خواری وجود نداشته باشد و در یک کلام تا زمانی که در مسیر الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت عدالت محور نباشد نه تنها خیر و برکتی به همراه نخواهد داشت بلکه به سمی مهلک برای اقتصاد، معیشت و جامعه تبدیل خواهد شد.
این سوال هم اکنون در ذهن مردم شریف ایران وجود دارد که این همه اصرار برای ایجاد منطقه آزاد با توجه به عدم تحقق اهدافی که برای ایجاد سایر مناطق آزاد در نظر گرفته شده بود، برای چیست؟ به عنوان مثال از ابتدای تاسیس مناطق آزاد تا کنون پیش بینی ایجاد ۵۲۲ هزار شغل شده بود؛ اما متاسفانه این عدد به ۵۲ هزار شغل کاهش یافته است، همچنین این مناطق بیشتر به گذرگاه های کالاهای لوکس تبدیل شده اند و به قاچاق، پولشویی و رانت خواری و فساد دامن زده است، همچنین موفق نشده است سرمایه گذاران خارجی را جذب نماید.
تصویب چنین طرحی مانند آن است که بدون ایجاد پی و شالوده مستحکم و مهندسی شده، به ساختن اِمارتی مجلل اقدام کنیم.
اگر چه ما معتقدیم نیت نمایندگان مردم استان سرافرازمان خدمت به پیشرفت و تعالی ملت و استان است و البته به مزایای طرح منطقه آزاد اقتصادی نیز واقفیم؛ اما بیم آن را داریم که ایجاد این مناطق تنها به مسیری برای فساد سیاسی، اقتصادی و فرهنگی منجر شده و به گسترده شدن شکاف های اقتصادی و فاصله فقیر و غنی بینجامد.
در آخر از نمایندگان، مردم غیرتمند استان سلحشور بوشهر می خواهیم، بدور از حرکت های سیاسی و خواسته های شخصی و حزبی، کما اینکه تا کنون اینگونه بوده، در باب این لایحه کنکاش و دقت بیشتری کرده و بدون ایجاد مقدمات آن، از تصویب عجولانه و بدون پشتوانه آن پرهیز و تلاش برای تصویب آن را به پس از هموار شدن مقدماتی که لازمه مناطق آزادِ اقتصادی است، موکول کنند.
جنبش دانشجویی استان بوشهر