اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سومین روز از سی و سومین نشست جنبش عدالت خواه دانشجویی در دانشکده فنی دانشگاه تهران در حال برگزاری است.
درخشان، کارشناس اقتصادی در این برنامه با اشاره به اینکه این روزها برخی می خواهند علم را جایگزین ایدئولوژی کنند، گفت: این افراد می گویند علم جدای از ارزش ها قرار دارد و باید تکنوکرات ها را جایگزین ایدئولوژیپردازان کنیم.
وی تصریح کرد: افرادی هستند که بدون هیچ تفکری می خواهند کار را جلو ببرند؛ اگر یک زمانی ملی کردن صنعت نفت افتخار بود، امروز برای برخی ها به دعوت از شرکت های خارجی و بستن قراردادها افتخار می کنند.
اقتصاددان برتر کشور با اشاره به بحث قراردادهای جدید نفتی اظهار داشت: قراردادهای جدید نفتی با تاریخ ما سازگاری ندارد. مصدق با زحمات فراوانش ملی شدن نفت را در کشور انجام نداد که امروز ورژن جدید قراردادهای نفتی برایمان افتخار باشد؛ او آمد که خلع ید کند.
پس از 37 سال شرکت های نفتی را به کشور دعوت و به این موضوع افتخار می کنیم
درخشان ادامه داد: امروز پس از 37 سال شرکت های نفتی را به کشور دعوت و به این موضوع افتخار می کنیم. ممکن است در این میان برخی ما را متهم کنند که شما هنوز در تاریخ قرار دارید و انقلاب اسلامی یک سوتفاهم بوده که امروز تمام شده است، ولی در حقیقت باید بگوییم دنیا دنیایی نیست که با قطع رابطه بتوان اهداف خود را پیش برد، ولی باید رابطه ها و بستن قراردادها منطقی باشد.
این کارشناس اقتصادی با اشاره به تصوراتی که در جهان پیرامون فرهنگ و اقتصاد است، تاکید کرد: برخی ها معتقدند باید رویکردها را تغییر دهیم و دین، رابطه ای بین انسان و خداست و نباید آن را به مسائل اجتماعی تسری بدهیم؛ باید عقلانیت را جایگزین ایدئولوژی کنیم. امروز دنیا به جای عدالت به بالا بردن تولید و سطح رفاه فکر می کند. این سیر استدلال ها تا جایی ادامه پیدا می کند که متصورند دیگر مرزهای کشورها مهم نیست و باید به سمت جهانی شدن حرکت کنیم.
وی ادامه داد: امروز برای برخی ها در دنیا، یکپارچه سازی سیاسی را مد نظر قرار داده اند و فضای مجازی هم ابزاری برای این نوع نگرش است.
اقتصاددان برتر کشور با بیان اینکه انگلیس با بیرون آمدن از اتحادیه اروپا بزرگترین ضربه را به همگرایی جهانی زد، گفت: من در یادداشت ها و مقاله هایم این موضوع را پیش بینی کرده بودم. انگلیس مدعی بود که چون در تاسیس اتحادیه اروپا نقشی ندارد، به همین دلیل باید از او جدا شد. زمانی که اتحادیه اروپا شکل گرفت، تنها انگیزه آن از بین بردن جنگ بین فرانسه و آلمان بود و می خواست که صنایع فولاد و زغال سنگ را یکی کند، چرا که جنگ های اروپایی ضربه های سنگینی را به اروپا زد. در این میان ایتالیا به این اتحادیه پیوست و زمانی که از انگلیس خواسته شد به این اتحادیه بپیوندد، مدعی بود که پیوستن کشور من به این جمع ،در شان ما نبوده و پس از مدتی انگلیس در جناح سیاسی متوجه شد که باید در اتحادیه اروپا حضور داشته باشد.
درخشان اضافه کرد: دوگل در آن زمان با پیوستن انگلیس به اتحادیه اروپا مخالفت کرد، چرا که معتقد بود در صورت حضور این کشور اهداف اتحادیه خراب خواهد شد. پس از مرگ دوگل انگلیس وارد اتحادیه اروپا شد و پس از چند سال از این جمع جدا شد. حتی برای جدا شدن انگلیس از اتحادیه، کشورهایی همچون آلمان و فرانسه از این موضوع استقبال کردند؛ با این مثال می فهمیم این که می گویند باید به سمت جهانی شدن و یکپارچه سازی سیاسی برویم، صرفا نصیحت هایی برای کشور ماست و این موضوعات در دیگر کشورها معنایی ندارد.
متهم میشویم که از جهان عقب هستیم ولی نسبت به فرانسه به فرهنگ جهانی بیشتر احترام می گذاریم
این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه کسانی که به همگرایی فرهنگ معتقد بودند، مدعی اند که باید ارزش ها را کنار گذاشت، گفت: این در صورتی بود که سیستم ارزشی هنوز در جهان قرار داشت؛ برای مثال به ما می گویند که زبان انگلیسی زبانی بین المللی است و باید حتی کودکانتان در مهدکودک ها هم آن را یاد بگیرند، ولی اگر به کشور فرانسه سفر کنید از ابتدای ورودتان در فرودگاه متوجه می شوید که همه جملات به فرانسوی نوشته شده و اثری از ترجمه انگلیسی در آنجا وجود ندارد. در اینجا باید بگوییم فدای کشور خودمان بشویم که امروز اگر در خیابان شوش و کوچه های فرعی هم بروید جملات به انگلیسی ترجمه شده است. در واقع باید بگوییم ما با فرهنگ جهانی ادغام شده ایم، ولی متهم می شویم که از جهان عقب هستیم؛ این در صورتی است که ما نسبت به فرانسه به فرهنگ جهانی احترام گذاشته و حتی اگر دقت کنید در کشورمان بر روی فرزندانمان اسم مریم می گذاریم؛ در صورتی که در نظام اروپایی اسم فاطمه بر روی فرزندان دختر وجود ندارد.
وی با بیان اینکه دنیا باید براساس علم و عقل پیش برود، گفت: این که براساس عقلانیت پیش برویم، درست است؛ ولی دل باختگی بحث دیگری است. در فضایی که صحبت از همگرایی و جهانی شدن است، به ما توصیه می کنند که ارزش هایتان را زیر پا بگذارید. کسانی که اهل فکر هستند متوجه می شوند که دست های دیگری در پشت پرده قرار دار؛د برای مثال کسانی که دایه دار آزادی هستند، چرا در برابر ظلم های عربستان کور و کر می شوند؟
اقتصاددان برتر کشور با اشاره به بحث تبلیغات جهانی گفت: BBC یک سازمان معمولی نیست ودانش بنیان بودن در نظام تبلیغات هم وجود دارد. این شبکه یکی از قوی ترین بنگاه های تبلیغات جهانی است که به لحاظ فکری دنیا را مدیریت می کنند. من اطمینان دارم که اگر BBC نبود امروز افکار عمومی مردم کشورمان فرم دیگری داشت، ولی امروز دیگر دنیا بدون BBC امکان پذیر نیست، چرا که وجود تبلیغات در کنار نظام سرمایه داری امری مهم است.
درخشان ادامه داد: برخی سرمایه داران با زد و بند به ارتباط گیری با مسئولان کشور رسیده و با استفاده از شبکه های بانکی به ثروت های نجومی دست پیدا می کنند و همین موضوع باعث می شود که به سیستم تقنینی و سیاسی کشور نفوذ کنند، این در صورتی است که در ظاهر کار خلاف قانونی انجام ندادند.
این کارشناس اقتصادی با اشاره به اقدامات جورج سورس گفت: وی تنها 21 میلیارد دلار از نهادهای کاغذی سود دارد. اقدامات او به حدی رسید که رئیس بانک مرکزی جهان گفت که جورج سورس با دو معادله کمر بانک انگلیس را شکست. این فرد با یک استراتژی توانست معادلات پولی کشورها را به دست بگیرد. جالب است بدانید همین جورج سورس کتاب هایی را برای رد سرمایه داری نوشته و مدعی است من تمام ثروتم را از راه سرمایه داری کسب کردم، ولی این موضوع انسان ها را بیچاره می کند.
امثال آمریکا حاضر نیستند برای رسیدن به اهدافشان ارزش هایشان را زیر پا بگذارند
وی ادامه داد: اسرائیل از طریق قدرت های سیاسی به اقتصاد آمریکا خط می دهد؛ این که می گویند براساس عقلانیت تصمیم بگیرید و ارزش هایتان را زیر پا بگذارید، تنها وصیتی برای کشورهای امثال ماست؛ چرا که امثال آمریکا برای رسیدن به اهدافشان حاضر نیستند ارزش هایشان را زیر پا بگذارند.
اقتصاددان برتر کشور با اشاره به نظام سرمایه داری یا کاپیتالیست گفت: سرمایه داران از سرمایه های اندک مردم به قدرت های بزرگ تبدیل شده و درصددند که به قدرت بزرگ تر تبدیل شوند و در این میان هر مانعی که در راهشان باشد را از بین می برند.
درخشان با اشاره به اینکه متاسفانه در کشور ما سرمایه داری در حال رخ دادن است و این موضوع به فرهنگ و سیاست ما هم لطمه می زند، ادامه داد: متاسفانه در کشور ما اقتصاد در یک راه و سیاست در یک راه دیگر گام برمی دارد؛ یعنی باید بگوییم سیاست و اقتصاد از یکدیگر زاویه می گیرند. امروز آمریکا بدهکارترین کشور دنیاست و به اندازه تولید ناخالص داخلیش بدهی دارد، ولی با قدرت سیاسی اش توانسته بر جهان حاکمیت پیدا کند و با توجه به اینکه بدهکار است، ادعا می کند بر جهان تسلط دارد.