کد خبر:۵۳۴۸۴۵
علی باقری در نشست جنبش عدالتخواه:

«اتکا به داخل» آمریکایی‌ها را مجبور به مذاکره کرد/ پافشاری بر ارزش‌ها در سیاست خارجی عین عقلانیت است

عضو سابق تیم مذاکره کننده هسته‌ای گفت: پافشاری بر ارزش‌ها در سیاست خارجی عین عقلانیت است، اما عقلانیتی که منافع ملی ایران را تأمین می‌کند؛ نه عقلانیتی که مورد قبول کاخ سفید است.

اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید

 

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، علی باقری، عضو ارشد سابق تیم مذاکره کننده هسته ای امروز در نشست سالانه جنبش عدالتخواه دانشجویی در دانشگاه تهران، با اشاره به اهمیت ارزش های انقلاب اسلامی در سیاست خارجی خاطر نشان کرد: در طول جنگ تحمیلی همه کسانی که شهید شدند، به خاطر ارزش ها پا به عرصه دفاع مقدس گذاشتند، ولی نکته مهم این است که ارزش هایی که باعث ایجاد انگیزه در میان جوانان شد، باعث شد تا حتی ذره‌ای از خاک ایران عزیز تحت اشغال دشمن باقی نمانده و عملاً تمامیت ارضی کشور حفظ شده و تا سال‌ها کسی جرأت حمله به ایران را نکند و عملاً امنیت ملی نیز تضمین شد.


وی با اشاره به موضوع هسته‌ای گفت: زمانی که دولت در دست داعیه‌داران «ایران برای همه‌ ایرانیان» بود، آنها تلاش داشتند تا با امریکایی‌ها مذاکره کنند، اما امریکایی‌ها قبول نمی‌کردند، و حتی در پاسخ به پیشنهاد غیررسمی ایران علاوه بر مسئله‌ هسته‌ای، درباره موضوع فلسطین و ... پاسخ دادند که ما با تروریست‌ها  مذاکره نمی‌کنیم، اما هنگامی که گفتمان اتکا به توانمندی‌های داخلی قوت گرفت، این امریکایی‌ها بودند که خواهان مذاکره بودند. از این رو پس از آن که فعالیت-های هسته ای در کشور توانست در عمل پیشرفت خود را به طرف مقابل تحمیل کند، آنها با کنار گذاشتن پیش شرط خود، مجبور شدند مانند بقیه ۱+۵ در میز مذاکره حاضر شوند.


باقری با اشاره به این که مذاکره فی نفسه موضوعیت ندارد، بلکه مذاکره ای مطلوب است که تأمین کننده منافع کشور باشد، اظهار داشت: در ژنو ۳ یعنی در آذر ماه ۸۸ آمریکایی ها ۹ بار و  در استانبول ۱ یعنی بهمن ۸۸، ۱۶ بار درخواست مذاکره کردند و ما به واسطه ها گفتیم اگر امریکایی ها برای مذاکره جدی هستند باید چند شرط را رعایت کنند؛ از جمله این که چون موضوع هسته ای است، باید بپذیرند که NPT  مبنای مذاکره باشد. بعد از پیگیری واسطه ها در نهایت آمریکایی ها این شرط را نپذیرفتند و خودواسطه ها نیز قانع شدند که امریکایی ها در انجام مذاکره صادق نیستند.


عضو ارشد سابق تیم مذاکره کننده هسته ای اضافه کرد:  چند ماه بعد، در استانبول ۲ یعنی فروردین ۹۱ آمریکایی ها در مذاکرات متن نامه اوباما را خطاب به رئیس هیأت مذاکره کننده  ایرانی قرائت کردند که در آن نامه، اوباما نه تنها آن شرط را پذیرفت (پذیرش حقوق هسته ای ایران در چارچوب ان پی تی)، بلکه تصریح کرد که امریکا نمی خواهد ایران در حقوق و تکالیف هسته ای ان پی تی یک استثنا باشد (نفی حقوق کمتر و تکالیف بیشتر برای ایران توسط رئیس جمهور امریکا).

 

وی ادامه داد: این دستاورد حاصل اتکا به ارزش ها در سیاست خارجی و آغاز سیاست خارجی از منابع قدرت داخلی بود؛ به عبارت دیگر بدون مذاکره، ولی با سیاست‌ورزی متکی به ارزش‌ها و توانمندی های داخلی، امریکا مجبور به عقب نشینی از مواضع خود و احترام به حقوق ایران شد.


باقری  با تاکید بر اینکه پافشاری بر ارزش ها، منافع ملی را در بر دارد، خاطر نشان کرد: این شبهه که اتکا و پافشاری روی ارزش ها در سیاست خارجی موجب لطمه دیدن و تضییع منافع ملی می شود گزاره‌ای غلط است و این گزاره را کسانی ترویج می کنند که یا شناخت درستی از ارزش های مورد نظر امامین انقلاب در عرصه  سیاست خارجی ندارند و یا این که در زمین دشمن که درصدد انهدام منابع قدرت ملی است، بازی می کنند.

 

عضو ارشد سابق تیم مذاکره کننده هسته ای تصریح کرد: پافشاری بر ارزش‌ها در سیاست خارجی عین عقلانیت است؛ اما عقلانیتی که منافع ملی ایران را تأمین می کند؛ نه عقلانیتی که مورد قبول کاخ سفید است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
زهرا
Iran (Islamic Republic of)
۲۸ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۸:۳۸
دکتر باقری فوووووق العادس! هوشمند و متفکر ...!
2
1
پربازدیدترین آخرین اخبار