اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو- یادداشت دانشجویی*شما دانشجویان آینده سازان این خاک و بوم هستید. آینده کشور به دست شما رقم می خورد و به دست شما اداره خواهد شد. اگر از قبل خودمان رو نسازیم، قطعا ناخواسته یا خواسته در نقشه دیگری بازی خواهیم کرد، پس باید خودتان رو آماده و مجهز به سلاح علم کنید. مولا امیر المومنین می فرماید : العلم سلطان
یکی از دلایل یا بهتر بگوییم اصلی ترین دلیل ضعف مدیریت در امور کشور در این چند دهه اخیر و نداشتن پیشرفت های چشم گیر در عرصه های مختلف، عدم انتقال قدرت از نسل های اول به نسل سوم بعد از انقلاب و جوانان است، به همین دلیل ما در کشور و امور اساسی آن دچار در جا زدن هستیم.
تا زمانی که قدرت به نسل های بعد منتقل نشود، نوآوری و ابتکار معنا پیدا نمی کند و به همین دلیل است که در این چند دهه اخیر با تعویض دولت ها با جناح های سیاسی حتی متفاوت هم ما درجا زدیم و پیشرفت قابل توجهی نداریم، پس دلیل اصلی ضعف، جناح سیاسی خاصی نیست؛ بلکه عدم انتقال قدرت و مسئولیت های کلیدی کشور به جوانان و نسل های بعد از انقلاب است.
سه تحلیلی که چرا قدرت از نسل اول به نسل سوم منتقل نمی شود:
اول: اولین دلیل مهم اون؛ طمع به مال و منسب دنیا که چشم های مسئولان را کور کرده و اجازه نمی دهد کسانی را بعد از خودشان در جایگاه مدیر بنشانند و تا لحظه مرگ به بهانه هایی چون احساس تکلیف کردن دو دستی مسئولیت و میزشان را چسبیده اند. احساس تکلیف بماند که مملکت رو مثل رشمیز خوردید و جوانان ما باید با خرابه هایی در آینده مواجه شوند که دست بهشان بزنی می ریزند و بدون پایه و اساس هستند.
دوم: دومین دلیل انتقال قدرت از نسل های بعد از انقلاب به جوانان عدم اعتماد به کار آن هاست.
احساس می کنند خودشان صاحب فکر و اراده و مسئولیت پذیری هستند و خیال می کنند تمام جوانان کشور همچون ما و شما، مثل آقازاده هاشان شکم هایمان پر از ششلیک های دولتی است که هیچ کاری از دستشان بر نیاد. جوانان برومند این کشور به مثابه شیر غرنده ای از ناموس و جان و مال کشور در دفاع مقدس دفاع خواهند کرد و برای این تفکر مسئولین که جوانانی چون شما را به مثابه فرزندان آماده خوار خودشان می گیرند باید گفت زهی خیال باطل.
سوم: اما سومین دلیل عدم انتقال قدرت از نسل اول، به ما نسل جوان بر می گردد (یه سوزن هم به خودمون بزنیم). جوان ما دچار یاس شده و خود را غیر قابل استفاده از نظر مسئولین می بیند.
جوان خودش رو آماده نکرده و مجهز به سلاح های گوناگون برای اداره امور کشور نکرده است.
شما زمام دار این کشورید. باید به این باور برسید. باید مسئولیت پذیر بود. مسئولیت پذیری این نیست که منتظر باشی کاری را به تو بسپارند و به بهترین نحو انجامش دهی نه خیر. مسئولیت پذیری یعنی اینکه بروی خودت خلاها و اشکال ها را پیدا کنی، برایش برنامه بریزی و مسئولیت رفع اشکال را بر عهده بگیری و محکم کار کنی. من بسیاری از دانشجوها را می بینیم؛ یک دیواری از کتاب های درسی در اطراف خودشون درست کردند و اجازه ورود مسائل اجتماعی، مدیریتی، فرهنگی، سیاسی و امور اساسی کشور را به محیط خودشان را نمی دهند (این تفکر سمی است مهلک که کشور را در آینده به دست نااهلان می اندازد) اداره نکنی اداره مان می کنند، نقشه نریزی باید در نقشه شان نقش میش را بازی کنیم، این آینده ما خواهد شد. سپس در فکر اداره آینده کشور باشیم. نه اینکه چشم بدوزیم به میز و منسب نه؛ بلکه در امور اساسی کشور و رفع پا برهنگان موثر باشیم. دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر به جای اینکه در این فکر باشد که کجا استخدام می شوید و حقوقش چه قدر است و به فکر مواجب و جیره اش باشد، باید برود به سمت خلاها، برود به سمتی که به آن نیاز دارند و به فکر خدمت باشد (آب کم جو تشنگی آور به دست، تا بجوشد آبت از بالا و پیش)
محمد زبیری، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر
انتشار یادداشتهای دانشجویی به معنای تایید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.