اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
امیر کلاهیان، عضو شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی در گفت و گو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، گفت: برخلاف ادعای دولت اگر ساختمان تحریم ها به واسطه برجام دچار فروپاشی شده بود، قانون داماتو توسط کنگره و سنای آمریکا تصویب نمی شد. در هر حال در این رابطه یا دولت به مردم دروغ گفته و یا غفلت کرده که به تبلیغ برجام پرداخته ،چون توافق هسته ای آن چیزی نیست که دولت آن را تبلیغ کرده است.
وی با بیان اینکه دولت چه در زمینه برجام دروغ گفته و چه غفلت کرده باشد در هر حال باید از پیشگاه ملت ایران عذرخواهی کند، اضافه کرد: با توجه به اینکه قانون اقدام متقابل پیشتر توسط مجلس وضع شده و به صراحت در این قانون تصریح شده که برنامه هسته ای کشورمان به سرعت توسعه پیدا کند؛ بنابراین مطالبه جدی ما از دولت این است که حداقل اشتباهات بی شمار خود در جریان مذاکرات هسته ای و برجام را با تکیه بر این قانون و با اقدام متقابل جبران کند.
عضو شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی کشور گفت: مسئله ای که دولت باید نسبت به آن پاسخگو باشد، این است که چرا آمریکاییها با احساس امنیت و آسودگی تحریم ها را تمدید می کنند؛ البته این احساس امنیت و آسودگی خاطر به دلیل وجود مکانیزم ماشه در توافق هسته ای است. در واقع ساختار برجام به گونه ای است که ما حتی نمی توانیم از حق وتوی چین و روسیه در قاعده حکمیت استفاده کنیم.
کلاهیان گفت: وقتی شرایط برای اجرای قانون داماتو توسط کنگره و سنا فراهم شده و کاخ سفید نیز اعلام کرده که اوباما نیز این قانون را امضا می کند، وزیر امور خارجه کشورمان از روی چه حساب و منطقی می گوید این قانون اجرایی نمی شود.
وی افزود: اولین موضوعی که با تمدید قانون داماتو به ذهن می رسد بیانات رهبر معظم انقلاب در خصوص خوشبین نبودن نسبت به مذاکرات هسته ای است. در واقع خوشبین نبودن ایشان به مذاکرات به دلیل بدعهدی و دشمنی آمریکا با ملت ایران و انقلاب اسلامی بوده است؛ اما توجه درستی از طرف دولتمردان به این بیانات نشد و اکنون نیز نتیجه این عدم توجه را در تبدیل شدن برجام به یک تهدید علیه کشور مشاهده می کنیم.
عضو شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی کشور با بیان اینکه به فرموده امام علی (ع) با این مضمون که ملتی که هنگام ندای ولی خود قیام نکنند و بیدار نشوند، با لگد دشمن بیدار خواهند شد، گفت: دولت سه سال بهرهبرداری از ظرفیت های کشور را به بهانه مذاکرات هسته ای تعلیق کرد و اکنون با تصویب قانون داماتو تنها باید دولت را مقصر اصلی نقض برجام توسط آمریکاییها بدانیم.
کلاهیان با تاکید بر اینکه رویکرد منفعلانه دولت موجب گستاخ تر شدن آمریکاییها شده تصریح کرد: دولت ثابت کرده که هر کجا از جانب آمریکا اعمال فشار صورت می گیرد، از منافع ملی عقب نشینی می کند؛ البته آمریکاییها نیز به این ضعف پی برده اند.
به گفته وی، اگر برجام تامین کننده منافع ملت ایران بود ،دولت در ایجاد اجماع ملی بر سر توافق هسته ای ناکام نمی ماند.
عضو شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی کشور از دولت روحانی به عنوان دولت غفلت ها نام برد و گفت: دولت از دشمن بودن آمریکا غفلت کرده و در جریان مذاکرات هسته ای تصور کردند که با قدم زدن، لبخند زدن و پشت میز مذاکره نشستن، خصومت ها و کینه ورزی های دشمن اصلی ملت ایران و انقلاب اسلامی به پایان رسیده؛ البته در همین ایام رئیس جمهور آمریکا عنوان کرد که اگر توان داشته باشد، تمام پیچ و مهره های صنعت هسته ای ایران را باز می کند؛ اما دولتمردان باز هم از دشمن بودن آمریکا غفلت کردند.
کلاهیان تعجیل دولت در به سرانجام رساندن مذاکرات هسته ای و کوتاهی در توجه به برخی جزئیات را از دیگر غفلت های دولت برشمرد و اظهار کرد: مسئله دیگر، غفلت دولت از ظرفیت های داخلی ملت ایران پس از توافق هسته ای بوده. در واقع دولت هیچ گاه این باور را نداشته که با تکیه بر ظرفیت های داخلی توان عبور از بسیاری از مشکلات کشور را داریم. به عنوان نمونه یکی از مصادیق غفلت دولت از ظرفیت های داخلی، عدم برخورداری از عدم جدی در اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی است.
وی افزود: اگر دولت در اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی از عزم کافی برخوردار بود، امروز آمار بیکاری در کشور تا این حد افزایش نمی یافت و اختلاس های چند هزار میلیاردی بی سابقه اتفاق نمی افتاد.
عضو شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی کشور با بیان اینکه دولت از بین دوگانه مردم و جریانات سیاسی همسو با خود همواره با این جریانات همراه کرده و برای مردم ارزش قائل نبوده گفت: به عنوان نمونه زمانی که سخنرانی علی مطهری در مجلس لغو شد شاهد جنجالسازی با شیوه های مختلف از طرف دولت و رسانههای همسو بودیم اما در خصوص سانحه قطار، احتلاس هشت هزار میلیارد تومانی دولت عملکرد قابل قبولی نداشته است.
کلاهیان در ادامه ضمن انتقاد از عملکرد مجلس در قبال توافق هسته ای و نقض برجام توسط آمریکا به دنبال تصویب قانون داماتو اضافه کرد: نگرانی ما این است که با این مجلس منافع ملی کشورمان در جریان بدعهدی های آمریکا چگونه تامین می شود.
وی با تاکید بر اینکه ما به دولت و مجلس انقلابی نیاز داریم چرا که با این رویه در تقابل با بدعهدی های آمریکا به هیچ نتیجه ای نمی رسیم تصریح کرد: اگر دولت و مجلس انقلابی در کشور داشتیم هیچ گاه برجامی به تصویب نمی رسید که امروز دستمان در مقابل آمریکا خالی بماند.
عضو شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی کشور گفت: با توجه به نقض برجام و بدعهدی آمریکا دولت و مجلس چگونه می خواهند خسارت پرشدن تمام مجاری و منافذ رآکتور هسته ای اراک با بتن، اکسید شدن سوخت ۲۰ درصدی و صنایع هسته ای از دسته رفته را جبران کنند.
کلاهیان بیان کرد: سوال ما از دولت و مجلس این است که با توجه به نقض برجام چگونه می خواهند در مقابل خون شهدای هسته ای که جان خود را در راه دستیابی به فناوری هسته ای فدا کردند پاسخگو باشند.