کد خبر:۵۶۸۶۲۵
رئیس دانشگاه فردوسی مشهد:

کمتر از ۱۰ درصد اساتید دانشگاه تعاملات بین‌المللی دارند

رئیس دانشگاه فردوسی مشهد گفت: در دانشگاه فردوسی مشهد کمتر از ۱۰ درصد همکاران ما تعامات بین الملی دارند که این نشان از نامناسب بودن وضعیت ما در عرصه ارتباط گیری اساتید دانشگاه با دانشگاه‌های خارج از کشور دارد.

اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید

 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، محمد کافی امروز در گرامیداشت هفته پژوهش و فناوری و مراسم تقدیر از پژوهشگران و فناوران برتر که در دانشکده علوم پایه دانشگاه فرودسی برگزار شد، به موضوع بین المللی شدن دانشگاه و ضرورت توجه به آن پرداخت و گفت: دانشگاه محدود به مرز خاصی نمی‌شود و بین المللی بودن در متن دانشگاه موج می‌زند و یک دانشگاه زمانی می‌تواند به دانشگاهی مطلوب تبدیل شود که بین المللی باشد.

 

وی با بیان این مطلب که به صورت جزیره‌ای نمی‌توان در دنیای امروز فعالیت کرد، ادامه داد: چنانچه درصدد مطرح شدن هستیم باید مرزهای خود را گسترش دهیم و از ظرفیت‌های به وجود آمده به بهترین وجه بهره گیریم.

 

کافی ضمن اشاره به این مطلب که در بسیاری از رشته‌های علمی فاصله‌ها برداشته شده است، تصریح کرد: امروزه به فعالیت‌های بین المللی امتیاز بیشتری داده می‌شود، بنابراین اساتید باید به این نکته توجه کنند.

 

وی افزود: در دانشگاه فردوسی مشهد کمتر از 10 درصد همکاران ما تعامات بین الملی دارند که این نشان از نامناسب بودن وضعیت ما در عرصه ارتباط گیری اساتید دانشگاه با دانشگاه‌های خارج از کشور دارد.

 

رئیس دانشگاه فردوسی مشهد به سفر هیات‌های علمی خارجی به داخل کشور اشاره کرد و این سفرها را ظرفیتی برای اساتید و دانشگاه‌ها خواند و خاطرنشان کرد: برای همکاری با دانشگاه‌های روسیه هر کدام از اساتید که با یک دانشگاه و یا یک استاد روسی طرح مشترک داشته باشند، معاونت علمی ریاست جمهوری تمام هزینه آن طرح را پرداخت می‌کند.

 

کافی ادامه داد: همچنین طبق توافقات صورت گرفته چنانچه 10 طرح بزرگ بین اساتید و دانشگاه‌های ایران و هند تالیف شود، کل هزینه‌های طرح از محل صندوق مشترکی که بین این دو کشور ایجاد شده است، تامین می‌شود.

 

وی ضمن بیان بر این موضوع که اعتبارات دانشگاه کافی نیست، بار دیگر بر فعالیت بین المللی تاکید کرد.

 

شرکت‌های دانشگاه در سال 94 حدود 5.5 میلیارد تومان فروش محصول داشته‌اند

 

در ادامه این نشست محمد بهرامی، معاون پژوهشی دانشگاه فردوسی مشهد با بیان این مطلب که پژوهش پاهای یک وزنه بردار و فناوری دستان وی محسوب می‌شود که بدون پژوهش نمی‌توان ثروت و قدرت تولید کرد، در ادامه سخنان خود بیان کرد: در گذشته تعداد مقالات دانشگاه فردوسی در آی اس آی نسبت به دانشگاه شیراز کمتر بود؛ اما در پنج سال اخیر این شکاف کاهش یافته به طوری که در سال جاری تعداد مقالات ما حدود 1060 و تعداد مقالات شیراز 959 مقاله است.

 

معاون پژوهش دانشگاه فردوسی مشهد به رشد کفیت در پژوهش‌ها اشاره و تصریح کرد: خوشبختانه توانسته‌ایم جایگاه خود در بحث کیفیت مقالات را حفظ کنیم و علاوه بر آن در بحث مرجعیت علمی نیز کارنامه مناسبی داریم.

 

بهرامی ضمن اشاره به این نکته که 22 شرکت دانش بنیان در دانشگاه فعال است، خاطرنشان کرد: به طور کلی 118 شرکت در دانشگاه فعال است و 86 عضو هیات علمی دانشگاه در این شرکت ها حضور دارند، همچنین فروش محصولات شرکت های ما در سال 94 به 5.5 میلیارد تومان رسیده است.

 

وی وجود فاصله میان زیر ساخت‌ها و منابع انسانی را یکی از مشکلات عرصه پژوهش خواند و یادآور شد: متاسفانه منابع انسانی ما یک جا و زیر ساخت‌های ما در جایی دیگر قرار دارد که باید بتوانیم این مشکل را برطرف و زیر ساخت‌های مناسب در داخل دانشگاه را ایجاد کنیم.

 

لازم به ذکر، از پژوهشگران و فناوران دانشگاه فردوسی مشهد در پایان این مراسم تقدیر و تجلیل به عمل آمد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار