آخرین اخبار:
کد خبر:۵۸۱۷۸۸
باشگاه دانشجویان/

ورود ترامپ به عرصه سیاست، شوکی با پس لرزه‌های فراوان است!

برای ناظران، رسانه‌ها،‌ سیاستمداران، احزاب، حکومت‌ها و حتی مردم و ارکان قدرت در آمریکا روی کار آمدن ترامپ غافلگیر کننده بود. این غافلگیری به حدی بود که تحلیلگران از آن به زلزله و شوک با پس‌ لرزه‌های فراوان بی‌ اعتمادی و ‌تردید یاد کردند!

اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید

 

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، یادداشت دانشجویی؛ برای ناظران، رسانه‌ها،‌ سیاستمداران، احزاب، حکومت‌ها و حتی مردم  و ارکان قدرت در آمریکا غافلگیر کننده بود. این غافلگیری به حدی بود که تحلیلگران از آن به زلزله و شوک با پس‌ لرزه‌های فراوان بی‌ اعتمادی و ‌تردید یاد کردند!

 

اما باوجود این شوک بزرگ باید گفت براساس آنچه که رخ داده، باید منتظر آغاز سرفصل جدیدی از سیاست ورزی آمریکا به واسطه عملکرد دونالدترامپ باشیم؛ به این اعتبار بسیار ‌واضح است که طبیعتا باتوجه به شعارهای منحصر بفرد ترامپ من جمله:


1- تغییر در روابط سرد مسکو - واشنگتن 


2- گفت‌ و گو با پوتین برای حل مشکلات و تنظیم روابط جدید


3- فشار بر چین برای تغییر سیاست‌ های تجاری آن در صادرات کالا به آمریکا و فروش محصولات خود


4- کشیدن دیوار میان مکزیک و کشورش 


5- اصلاح مشگلات اقتصادی و بازگرداندن قدرت اقتصادی 1970 تا 2000 و از بین بردن داعش باید هرروز شاهد تغییرات بیشتر در روند سیاست گذاری ها باشیم.

 

دونالد ترامپ در کنار شعارها و برنامهایش٫ اولویت هایی نیز بیان کرده:

 

مهمترین اولویت‌ ترامپ که قول داده بود بلافاصله پس از ورود به کاخ سفید انجام دهد، تغییر برنامه تأمین بیمه‌ های درمانی و اجتماعی اوباما‌ست که به بیمه بهداشتی اوباما‌ شهرت دارد. برنامه دیگر او، زنده‌ سازی مجدد کارخانه‌ها و صنایع داخلی در آمریکا و نجات تجارت‌ ها و بنگاه‌ هاست که با شعار مبارزه با رشد بیکاری پیگیری خواهد شد.

 

رئیس جمهور آمریکا گفته است که قصد دارد به بررسی قدرتمند مسئله مهاجرت بپردازد؛ او می‌ خواهد به مرزها بپردازد، همچنین قصد دارد مسئله ایجاد اشتغال بصورت فراگیر دنبال کند؛به این ترتیب به نظر می‌ رسد مسائل داخلی، مهاجرت، بهداشت و درمان و اشتغال‌زایی در اولویت کارش خواهند بود!

 

باید گفت ترامپ ذاتا فردی است که از منظر سیاست و امنیت به مولفه‌ های اقتصادی آمریکا نگاه نمی‌ کند و عموما راهکار عبور از بحران اقتصادی آمریکا را در نگاه اقتصادی به سیاست و امنیت می‌داند؛ او وقتی در مورد اقلیت‌ها، اسلام‌ گراها، مکزیکی‌ها و فساد در سیستم حکومتی آمریکا سخن می‌ گوید راه‌ حل را در حذف هزینه‌ های سربار اقتصادی و بدون توجه به پیامد های آنها می‌ داند.

 

زمانی که در تعامل با دیگر کشورهای جهان و پیمان‌ های دو و چند جانبه حرف می‌ زند، حاضر نیست هزینه امنیت‌ سازی و همکاری با دیگر شرکای خود را به‌ عهده بگیرد! در چنین شرایطی بدیهی است که اولین تدبیر برای بهبود اوضاع  اقتصادی از نگاه او این است که هزینه‌ های گوناگون باید کاهش یابند!

 

با این وجود می‌ توان دوره چهارساله ریاست‌ جمهوری‌ ترامپ را از چند جهت فصل جدید نامید؛ از محورهای مهم دیگر، چگونگی نگاه و مدیریت‌ ترامپ نسبت به توافقنامه برجام است او همواره مواضع تندی در قبال برجام و توافق هسته‌ای 1+5 با ایران داشته‌ به‌ طوری که در دوره رقابت‌ های انتخاباتی گفته بود بعد از انتخاب آن را پاره خواهم کرد.

 

اما اکنون در آستانه ورود به کاخ‌ سفید معتقد است که ضمن قبول این تعهد که آمریکا آن را با دیگر هم پیمانان امضاء‌ کرده است، بازبینی مجدد و ارزیابی در چگونگی اجرای آن را در دستورکار قرار خواهد داد! بنابراین در حال حاضر بعید است‌ ترامپ برجام را لغو کند؛ ضمن این که مجموعه اظهار نظرهای مقامات آمریکایی بر این موضوع دلالت دارد که رئیس‌ جمهور جدید آمریکا باوجود همه جار و جنجالی که با سخنانش علیه توافق هسته‌ ای به پا کرد به هیچ عنوان قصد ندارد زیر توافق بزند.

 

ايران باید در برابر تلاش های نتانياهو و ترامپ هوشيار باشد؛ آنها به دنبال خشمگين كردن ايران هستند. تنها اميد ترامپ و نتانياهو، تحريك ايران در مسائل غيرهسته‌ای است از سوی دیگر این موجب فعال تر شدن فعاليت‌های ضدايرانی مي شود.


ايران در سطح منطقه‌ای توانسته است مسائل این حوزه را به سمت خواست‌های خود جهت بدهد و اين در شرايطی است كه امريكا و متحدانش قدرت مانور چندانی ندارند.

 

علی عمرانی - دانشجوی علوم سیاسی مقطع کارشناسی دانشگاه پیام نور مرکز کرج

انتشار یادداشت‌های دانشجویی به معنای تایید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروه‌ها و فعالین دانشجویی است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار