اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
مجتبی عبادی در گفتوگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، با بیان اینکه سند ملی آموزش 2030 با اسناد بالادستی و شرایط عرف جامعه در کشورمان مغایرت دارد، گفت: یکی از دلایل مغایرت این سند با شرایط عرف جامعه این است که در آن بر تربیت شهروند جهانی تاکید شده است و این در حالی است که رهبر معظم انقلاب در دیداری که امسال با نخبگان داشتند، تفسیر وابستگی را از مفهوم شهروند جهانی داشتند.
وی با بیان اینکه این سند زمینه دسترسی آزاد غربی ها به اطلاعات آموزشی و تربیتی کشورمان را فراهم می کند و ما متعهد به ارائه این اطلاعات شده ایم، افزود: سند ملی آموزش 2030 زمینه ساز نفوذ است؛ بنابراین می توان آن را برجام آموزشی دانست.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان تهران گفت: با پذیرفتن سند ملی آموزش 2030 باید اسناد بالادستی کشورمان همچون نقشه جامع علمی و سند تحول بنیادن آموزش و پرورش کشورمان را کنار بگذاریم و به تعهدات خود در سند 2030 عمل کنیم.
عبادی تصریح کرد: مسئله این است که چرا شورای عالی انقلاب فرهنگی و مجلس نباید در جریان پذیرفتن سند ملی آموزش 2030 جمهوری اسلامی ایران باشند؟ چرا برای اجرای این سند سریعا کارگروهی تشکیل و رونمایی می شود؛ اما برای عملیاتی شدن سند تحول بنیادین آموزش و پرورش که یک سند بومی است و پنج سال از زمان تصویب آن می گذرد، چنین همتی وجود ندارد؟
وی با اشاره به اینکه حذف یک دفعه دروس تربیتی و دروس شهید و شهادت نتیجه عملیاتی شدن سند ملی آموزش 2030 است، افزود: دو هفته پس از آنکه یک روزنامه صهیونیستی مطلبی در شهریور ماه در مورد سند ملی آموزش 2030 منتشر کرد، این خبر در کشورمان جریان یافت. کارگروه ملی آموزش به دستور جهانگیری معاون اول رئیس جمهور شکل گرفت و به تبع آن در اردیبهشت ماه ۹۵ اعلام کردند که ساعت دروس دینی در مدارس کاهش یافته و دروس جدید با موضوع محیط زیست و فناوری جایگزین آن شده است. واقعیت این ست که این اتفاق با هدف همسو شدن با سند غربی 2030 افتاده است.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان تهران با بیان اینکه در برنامه وزیر آموزش و پرورش نیز موضوع پیگیری و اجرایی شدن سند ملی آموزش 2030 مطرح شده، گفت: در جلسه ای که با وزیر آموزش و پرورش داشتیم وی می گفت که ما این سند را به گونه ای اجرا خواهیم کرد که با اهداف جامعه و نظام مغایرتی نداشته باشد، اما مسئله این است که چرا باید سند بومی تحول بنیادین آموزش و پرورش کشور که با آنها همه زحمت تهیه شده بود، را رها کنیم و به دنبال اجرایی کردن یک سند غربی باشیم.
عبادی اظهار کرد: چرا نباید سند بومی تحول بنیادین آموزش و پرورش در کشورمان عملیاتی شود؟ آیا سند ملی آموزش 2030 برجام، fatf و ipc آموزش و پرورش است؟
وی با تاکید بر اینکه سند ملی آموزش 2030 هیچ سنخیتی با اسلام و انقلاب اسلامی ندارد، اضافه کرد: مجلس باید در مقابل این که دولت به صورت مخفیانه این سند را امضا کرده، واکنش جدی نشان بدهد و ما نیز در این راستا در جلسه ای که با زاهدی، رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس داشتیم، بر این موضوع تاکید کردیم.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان تهران با بیان اینکه حرف ما این است که شورای عالی انقلاب فرهنگی در قبال سند آموزش 2030 چه می کند، گفت: آقایان مصاحبه می کنند که این سند بدون اجازه و اطلاع این شورا امضا شده؛ خب اگر اینچنین است، پس جلوی اجرای آن را بگیرند؛ نه اینکه این سند رونمایی شود و بعد هیچ موضعی هم نگیرند.