کد خبر:۶۲۳۵۰۵
در نشست دانشجویان معترض به انحلال شاخص‌پژوه در تهران مطرح شد

پژوهشگاه شاخص‌پژوه اصفهان، قربانی سیاسی‌کاری جدید وزارت علوم/ دانشجویان پیگیری حقوقی می‌کنند

دامنه سیاسی کاری‌های وزارت علوم پس از دانشجویان بورسیه و دانشگاه آزاد با انحلال پژوهشگاه شاخص‌پژوه اصفهان گریبان دانشجویان این پژوهشگاه را نیز گرفته است.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، پژوهشگاه شاخص پژوه ازاوایل دهه هشتاد، با هسته اولیه گروه پژوهشی بهسازی لرزه‌ای شاخص پژوه و با مجوز وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تشکیل شد.
این گروه پژوهشی پس از طی مراحل قانونی و تشکیل سه گروه پژوهشی مجزا، مبدل به مرکز پژوهشی شاخص پژوه شد و از حالت موافقت اصولی، تبدیل به یک مرکز قطعی پژوهشی ارتقاء یافت. سپس این مرکز پژوهشی با ساماندهی دو مرکز پژوهشی دیگر که متشکل از پژوهشگران مورد تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بودند و طبق آیین نامه‌های مصوب معاونت پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و شورای گسترش بر اساس مصوبه وتایید وزارت خانه مذکور در اواخر دهه هشتاد تبدیل به پژوهشکده شد.
به علاوه درهمان زمان نیز وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مجوز تأسیس رصدخانه علم و فناوری شاخص پژوه را صادر کرد.
همچنین در سال ۹۱ از پژوهشگاه مهندسی بحرانهای طبیعی و پدافند غیر عامل شاخص پژوه در سیزدهمین جشنواره تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر سال ۹۱ تقدیر به عمل آمده است.
در هر حال با وجود طی مراحل قانونی توسط پژوهشگاه شاخص پژوه امروز شاهد انحلال این پژوهشگاه توسط وزارت علوم هستیم؛ البته این اقدام مورد اعتراض مسئولان و دانشجویان پژوهشگاه قرار گرفته، اما تاکنون هیچ اقدامی از طرف وزارت علوم برای پاسخ به این اعتراضات صورت نگرفته است.
 
پژوهشگاه شاخص‌پژوه اصفهان، قربانی سیاسی‌کاری جدید وزارت علوم/ دانشجویان پیگیری حقوقی می‌کنند 
رشیدی، رئیس مرکز دفتر تهران شاخص پژوه روز گذشته در نشستی که با حضور دانشجویان معترض به انحلال پژوهشگاه شاخص پژوه در تهران برگزار شد، گفت: این پژوهشگاه اولین پژوهشگاه خصوصی کشور بوده که در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری اقدام به پذیرش دانشجو از طریق کنکور، جذب دانشجویان استعداد درخشان، دانشجویان انتقالی خارج از کشور کرده است.

وی با بیان اینکه این پژوهشگاه شرایط عمومی برای پذیرش دانشجو را مانند همه دانشگاه‌های کشور داشته تصریح کرد: پژوهشگاه شاخص پژوه از همان ابتدا برای برگزاری دوره‌های خود با دانشگاه اصفهان به توافق رسید و بر اساس این توافق یک زمین به مدت ۳۰ سال در اختیار آن قرار گرفت و براساس آن تفاهم مقرر شد که چهار ساختمان توسط پژوهشگاه در محل دانشگاه اصفهان در قالب مشارکت مدنی احداث شود.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه شاخص پژوه اصفهان اضافه کرد: براساس این تفاهم مقرر شده بود که پژوهشگاه شاخص محور چهار باب ساختمان را در ملک مذکور احداث و دو دستگاه از آن را به دانشگاه اصفهان واگذار نماید و خود نیز به مدت ۳۰ سال از دو دستگاه دیگر آن بهره برداری کند.

رشیدی با اشاره به اینکه با انتصاب رئیس جدید دانشگاه اصفهان به دلیل مشکلاتی که ایشان با رئیس سابق دانشگاه داشتند اعلام شد که تفاهم نامه منعقد شده مورد تایید هیئت امنای این دانشگاه نبوده و این در حالی است که بعدا هیئت امنا اعلام کردند تفاهم نامه مورد تایید آن‌ها بوده، تصریح کرد: کامران، نماینده اصفهان و رامش، رئیس دانشگاه اصفهان از جمله اعضای هیئت امنای دانشگاه اصفهان بودند که اعلام کردند توافق نامه مورد تایید آن‌ها و دیگر اعضاء بوده است.

وی با بیان اینکه با گسترش اختلافات بین پژوهشگاه شاخص پژوه و دانشگاه اصفهان پای وزارت علوم نیز به این موضوع کشیده شد و در واقع وزارت علوم نیز مدعی شد که چرا پژوهشگاه در ملک دانشگاه اصفهان فعالیت می‌کرده است، افزود: دود اقدام وزارت علوم در جهت انحلال پژوهشگاه شاخص پژوه تن‌ها به چشم دانشجویان این پژوهشگاه رفته است؛ در واقع هدف وزارت علوم نیز این است که دانشجویان را با پژوهشگاه درگیر کرده و به نوعی به آن‌ها بقبولاند که پژوهشگاه مقصر است.

رشیدی با اشاره به اینکه پژوهشگاه شاخص پژوه برای اثبات حق خود موضوع را در دیوان عدالت اداری مورد پیگیری قرار داد که براساس این پیگیری‌ها رای به نفع پژوهشگاه صادر شد، اما پس از آنکه وزارت علوم پژوهشگاه را منحل کرد دیوان نیز رای خود را به نفع وزارت علوم تغییر داد، گفت: انحلال این پژوهشگاه اثرات روحی و روانی مخربی بر روی دانشجویان آن گذاشته است. در هر حال دانشجویان این پژوهشگاه برای پیگیری حقوق خود بار‌ها به وزارت علوم مراجعه کرده اند، اما تاکنون نتیجه‌ای حاصل نشده است.
وی با اشاره به اینکه علی رغم مشکلات روحی که برای دانشجویان این پژوهشگاه به وجود آمده و هزینه بالایی که آن‌ها برای تحصیل خود صرف کرده اند، اما وزارت علوم و معاون آموزشی این وزارتخانه حتی پنج دقیقه هم برای رفع مشکلات آن‌ها وقت نگذاشته اند، بیان کرد: البته وعده هایی داده اند، اما هیچ وقت محقق نشده اند، چون هر بار محتوای این وعده‌ها تغییر می‌کند. به عنوان نمونه یکی از وعده‌های آن‌ها این بوده که دانشجویان پژوهشگاه را به یک مرکز غیرانتفاعی منتقل کنند و این در حالی است که رشته‌های پژوهشگاه شاخص پژوهدر هیچ مرکزی وجود ندارد.

رشیدی گفت: یکی دیگر از مباحثی که وزارت علوم مطرح کرده این است که دانشجویان این دانشگاه باید مجددا در آزمون دکتری شرکت کرده و در صورت قبولی ادامه تحصیل بدهند و یا اینکه گفته اند که دانشجویان پژوهشگاه در دانشگاههای متناظر که خودشان می‌گویند تحصیل کنند. واقعیت این است که هدف وزارت علوم حل مشکلات پژوهشگاه و دانشگاه آن نیست.

وی با بیان اینکه همان طور که دولت برای رفع مشکلات موسسات مالی و اعتباری وارد عمل شد و با تدبیر مشکل آن‌ها را حل کرد امروز نیز ما انتظار داریم که دولت برای حل مشکل پژوهشگاه شاخص پژوه وارد عمل شود، افزود: سوال ما این است که آیا وزارت علوم نمی‌تواند مشکل پژوهشگاه شاخص محور را حل کند و در روزهای پایانی دولت یازدهم اجازه ندهد که رسیدگی به این زخم کهنه به دولت دوازدهم موکول شود؟

رشیدی بیان کرد: انتظاری که ما از وزارت علوم داریم این است که پرونده علمی دانشجویان پژوهشگاه شاخص پژوه اصفهان را مورد بررسی قرار بدهد و در صورتی که بار علمی مستندات آن‌ها مورد تایید قرار گرفت مدرک دکتری آن‌ها را تایید کند.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه شاخص پژوه اصفهان با بیان اینکه وزارت علوم یک طرفه اقدام به انحلال پژوهشگاه شاخص محور اصفهان کرده افزود: درخواست ما این است که انحلال این پژوهشگاه به حالت تعلیق درآید و در یک فرصت فعالیت‌های علمی و پژوهشی دانشجویان مورد ارزیابی قرار بگیرد و در صورت تایید مشکل تایید مدرک دکتری دانشجویان رفع شود.

وی تصریح کرد: همان طور که موضوع بورسیه‌ها به نفع ملت نبود و عوارض روحی و روانی بسیاری برای این دانشجویان بورسیه در برداشته و حتی موجب از هم پاشیدگی خانواده برخی از آن‌ها شده انحلال پژوهشگاه شاخص پژوه نیز تبعاتی برای دانشجویان آن داشته است. در هر حال امیدواریم که با پادرمیانی دولت مشکل پژوهشگاه و تایید مدرک دکترای دانشجویان حل شود.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه شاخص پژوه اصفهان با بیان اینکه حدود ۱۵ نفر از دانشجویان پژوهشگاه شاخص محور به این پژوهشگاه وکالت حقوقی داده اند تا ما به نیابت از آن‌ها در محاکم قضائی طرح دعوا و شکایت کنیم و این غیر از شکایتی است که پژوهشگاه از عوامل انحلال به عمل آورده است، گفت: وزارت علوم خیلی راحت اعلام می‌کند که ما مدارک دانشجویان پژوهشگاه شاخص پژوه را تایید نمی‌کنیم و این در حالی است که تن‌ها یک ماه قبل از انحلال پژوهشگاه مدرک دکتری سه نفر از فارغ التحصیلان آن به تایید مدیر کل شورای گسترش وزارت علوم رسیده است و این یکی از طنزهای روزگار ماست که چگونه تن‌ها یک ماه بعد از تایید مدرک دکتری فارغ التحصیلان اعلام می‌شود که مدرک دیگر فارغ التحصیلان تایید نمی‌شود.
یکی از دانشجویان دکترای پژوهشگاه شاخص پژوه نیز در این نشست با اشاره به اینکه از سال ۹۲ تا زمان انحلال در مقطع دکتری در این پژوهشگاه تحصیل کرده ام، افزود: ما انحلال این پژوهشگاه را نتیجه ضعف نظارت وزارت علوم می‌دانیم. حرف ما این است که چرا وزارت علوم باید پس از گذشت چندین سال از فعالیت این پژوهشگاه حالا آن را منحل کند. در واقع وزارت علوم باید کار پایش مراکز دانشگاهی را به درستی انجام دهد تا شاهد بروز چنین مشکلاتی برای دانشجویان نباشیم.
این دانشجو انحلال پژوهشگاه شاخص پژوه توسط وزارت علوم را متاثر از سیاسی کاری متولیان امر در این وزارتخانه دانست و گفت: با توجه به اینکه فعالیت پژوهشگاه شاخص پژوه در دولت قبل شروع شده و برخی از نیروهای این دولت نیز در آن تحصیل کرده اند به نظر می‌رسد که اقدام وزارت علوم سیاسی و متاثر از این موضوع بوده است.
وی با اشاره به اینکه امروز به دلیل انحلال پژوهشگاه شاخص پژوه جلوی تدریس دانشجویان دکترای این پژوهشگاه در مقطع کارشناسی ارشد دیگر دانشگاه‌ها گرفته شده، تصریح کرد: این دانشگاه‌ها مدعی شده اند همین که جلوی تدریس شما را گرفته ایم و آبروی شما را نبرده ایم در حقتان لطف کرده ایم.
این دانشجو با بیان اینکه تحصیل ما در پژوهشگاه شاخص پژوه قانونی بوده، اما امروز تایید مدارک علمی مان بازیچه مسائل سیاسی شده و مورد تایید قرار نمی‌گیرد، گفت: به عنوان فارغ التحصیل مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه تهران پژوهشگاه شاخص پژوه را برای ادامه تحصیل در مقطع دکترا انتخاب کردم، اما امروز پس از صرف چند سال از عمر خود و پرداخت ۴۵ میلیون تومان شهریه با مشکل مواجه شده ام.
یکی دیگر از دانشجویان این پژوهشگاه نیز با اشاره به اینکه متاسفانه در کشورمان تن‌ها چیزی که مورد توجه قرار نمی‌گیرد مسئله کیفیت آموزشی است، گفت: هر گاه پای مسائل سیاسی به میان کشیده می‌شود همه چیز باید قربانی شود تا برخی‌ها به مقاصد خود برسند و امروز نیز این موضوع دانشجویان پژوهشگاه شاخص پژوه را قربانی کرده است.
وی با بیان اینکه درخواست ما از رئیس جمهور این است که دست افرادی را که به دنبال سیاسی کاری هستند از وزارت علوم کوتاه کند، تصریح کرد: انحلال پژوهشگاه شاخص پژوه موجب بی آبرویی ما شده است.
این دانشجو با اشاره به اینکه وزارت علوم از ۲ ماه پیش جهت جمع آوری و بررسی مدارک دانشجویان پژوهشگاه شاخص پژوه اقدام کرده، افزود: یکی ازاین آقایان به من گفت که هیچ کدام از این مدارک مورد بررسی قرار نمی‌گیرند با این وجود مشخص می‌شود که این اقدام بازی بیش نبوده و وزارت علوم می‌خواسته زمان را از ما بگیرد تا به اصلی‌ترین هدف خود یعنی غیرقانونی اعلام کردن مدرک دانشجویان دکترا دست یابد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
سید مهدی هاشمی
Iran (Islamic Republic of)
۰۸ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۶:۴۹
آرزو می کنم حداقل از آقای محمودزاده بابت این حمایت پول خوبی گرفته باشید والا خسر الدنیا و الاخره خواهید بود ایشان درامد نامشروع زیادی از این اقدام مجرمانه خود داشته خجالت نکشید اگر پولی نگرفتید گوشه چشمی بیایید از ان چند ده میلیارد تومان به شما هم چیزی می رسد حالا وزارت علوم سیاسی عمل می کند قوه قضاییه چرا ایشان را ممنوع الخروج و قرار وثیقه چند میلیاردی گذاشته است.
مرد باشید و این نظر را تایید کنید.
1
0
ایثارگر
Iran (Islamic Republic of)
۱۳ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۸:۳۵
با سلام

طبق قانون
وزارت نمی تواند قانون عطف به ماسبق را اجرا نکند

چون جرم است

در ضمن دانشجویان حق مکتسبه داریم

بنده شکایت کرده ام

مطمینم به جایی میرسد


چطور ما باید هم پولمان رود هم ابرو
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار