وی بیان کرد: کشور ما یکی از دو ستون امنیت منطقه بود. در جهان دو قطب سیاسی بلوک شرق اتحاد جماهیر شوروی و بلوک غرب امریکا وجود داشت که دائم در حال تنش با یکدیگر بودند و میخواستند دامنه نفوذ خود را افزایش و دامنه نفوذ دیگری را کاهش دهند.
امیر بختیاری در بخش دیگر سخنان خود گفت: در دهه 40 و 50 راه برکناری دیکتاتور انقلابات اجتماعی بود که هزینه سنگینی هم به دنبال داشت. وقوع انقلاب اسلامی گر چه هزینه زیادی در برداشت ولی باعث شد ما بطور کامل از حوزه نفوذی امریکا بیرون بیاییم.
وی ادامه داد: اتحاد جماهیر شوروی که سیاستهای ضد شوروی در ایران ناراضی بود زیاد به انقلاب اسلامی دلگرم نبود هر چند که آن را تائید میکرد.
مدرس دانشکده افسری ابراز کرد: تلاش امریکا پس از انقلاب این بود ایران را به سیاستهای سابق و به نفع خود بازگرداند و شوروی هم از طرف دیگر میخواست ایران را از امریکا دور کند.
صدام حسین درصدد بود رهبری جهان عرب را به دست بگیرد
وی بیان کرد: عراق از زمانی که روی خشت افتاد مخالفت خود را با ایران شروع کرد این در حالی بود که قدرت سیاسی و اقتصادی نداشت.
بختیاری در ادامه افزود: رجال عراق بویژه حزب بحث آرزو داشتند در منطقه قدرتمند شوند. صدام حسین و حزب بعث درصدد بود رهبری جهان عرب را به دست بگیرد.
وی انگیزه جنگ عراق با ایران را تغییر شرایط در منطقه عنوان کرد و افزود: از انجا که اقدام صدام حسین جاهلانه بود که جنگ و دعوا به پا کرد و نتوانست به هدف خود برسد و این در حالی بود که اگر شخصی مثل گاندی یا نیلسون ماندلا روی کار بودند قطعا به هدف خود میرسیدند.
مدرس دانشکده افسری عنوان کرد: کشور ما از اقوام و مذاهب مختلف تشکیل شده است و راز ماندگاری ما حضور همین اقوام است که با هم و در کنار هم زندگی میکنند که دشمن درصدد ایجاد تفرقه بین اقوام و مذاهب کشور ماست.
وی با تاکید بر اینکه دستگاه سیاسی و امنیتی کشور ما باید همه تهدیدات دشمن را رصد کند و لحظهای غفلت نکند، تصریح کرد: صدام حسین قبل از شروع جنگ اعلام حمله به کشورمان را کرده بود و روز به روز ارتش خود را قوی تر میکرد ولی متاسفانه ما این تهدید را در آن زمان جدی نگرفتیم.