کد خبر:۶۳۷۲۰۳
آیت الله علم الهدی در جمع مدیران دانشگاه‌های خراسان رضوی:

۸۵درصد دانشگاهیان خراسان رضوی نسبت به مسائل سیاسی بی‌تفاوت هستند

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی گفت: از جنبه های منفی دانشگاه‌های خراسان رضوی این است که ۸۵ درصد دانشگاهیان این استان نسبت به مسائل سیاسی بی‌تفاوتند.
۸۵درصد دانشگاهیان خراسان رضوی نسبت به مسائل سیاسی بی‌تفاوت هستند

به گزاش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، آیت الله علم الهدی روز گذشته در جمع اساتید و مدیران دانشگاه های خراسان رضوی با بیان این موضوع که جامع دانشگاهی و آکادمیک خراسان رضوی نسبت به سایر دانشگاه‌های کشور جریانی موفق و منسجم‌تری است، گفت: برحسب اطلاعاتی که دارم، فضای فرهنگی دانشگاه‌های استان با وجود برخی از مشکلات بسیاری از چالش‌های فرهنگی دیگر دانشگاه‌های کشور را ندارد.

وی افزود: نکته مورد توجه در دانشگاه‌ها وجود تضارب آرای، اندیشه و افکار است که چنانچه این تضارب در دانشگاه‌ها توسعه بیشتری داشته باشد در رشد اجتماعی وسیاسی افراد تاثیر بهتری خواهد داشت و این امر نیازمند صبر به خصوص تحمل نظرات مخالف نظر خودمان است.

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی بیان کرد: نکته دیگر این است نخبگان در ارائه اندیشه‌های خود باید احساس امنیت کنند، البته بیان اندیشه می‌بایست در موقعیت مکانی وزمانی خود اتفاق بیفتد در غیر این صورت با مشکلاتی مواجه خواهیم شد.

امام جمعه مشهد متذکر شد: اشتباهی که در دانشگاه صورت می گیرد این است که گاهی بیان اندیشه و تضارب آرای را با آزادی بی‌بندبار ارائه اندیشه اشتباه می‌گیرند که باید این دو موضوع در مدیریت دانشگاهی به خصوص در مدیریت فرهنگی و دانشجویی مورد توجه قرار بگیرد.

وی ضمن اشاره به این مطلب که رسالت اساتید بسیج این است که امکان تضارب اندیشه در دانشگاه‌ها را ایجاد کنند، گفت: بدتر موضوع در دانشگاه‌ها این است که افراد در دانشگاه فقط به تحصیل مشغول باشند و رشد اجتماعی نداشته باشند.

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی خاطرنشان کرد: یکی از مسائل برتر کشور در مقایسه با دانشگاه‌های برتر دنیا این است که اساتید ودانشجویان ما از رشد اجتماعی بیشتری برخوردار هستند.

امام جمعه مشهد متذکر شد: حتی دانشگاه هاروارد که کارش آموزش مسائل سیاسی است رشد اجتماعی دانشگاه‌های ایران را ندارند، دانشگاه های برتر دنیا فقط سخنان استکبار را می‌گیرند و روی همان‌ها نظر می‌دهند.

آیت‌الله علم الهدی گفت: باید این رشد اجتماعی را در دانشگاه های کشور توسعه بدهیم.

وی افزود: یکی از مشکلات این است که صاحبان اندیشه سیاسی دانشگاه های مشهد نسبت به سایر دانشگاه‌های کشور فقط ۱۵ درصد هستند و ۸۵ درصد دیگر دانشگاهیان نسبت به مسائل سیاسی بی‌تفاوت اند که این خود جنبه منفی برای دانشگاه‌های این شهر محسوب می‌شود.

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی بیان کرد: بسیج اساتید و دانشجویی باید رشد اجتماعی و سیاسی دانشگاه‌های مشهد را توسعه بدهند.

امام جمعه مشهد در ادامه سخنان خود با بیان این موضوع که از ورود دانشجویان در میدان برخورد اندیشه‌ها وحشت نداشته باشید و در عین مراقبت، باید امکانات این امر را نیز برایشان فراهم کنیم، خاطرنشان کرد: افزایش رشد اجتماعی دانشجویان در دانشگاه باعث می‌شود که آنان از مصونیت بیشتری در مقابل القائات سوء خارج از دانشگاه برخوردار باشند.

آیت‌الله علم الهدی تصریح کرد: بیشتر برخوردهای که بین تشکل‌های دانشجویی و اساتید شکل می‌گیرد بر مبانی فکری نیست ویا کم است، بلکه بر اساس سلیقه‌های افراد تشکل‌ها و یا تلقین‌های سوء و استعماری جریان های سیاسی خارج از دانشگاه است.

وی تاکید کرد: بخشی از برخوردها تشکل‌ها دانشگاهی به دلیل بی‌خبری از مبانی است، بنابراین باید مبانی نظام را در دانشگاه ها توسعه و ترویج دهیم و این جزء رسالت‌های بسیج اساتید است.

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی در پایان سخنان خود با یادآوری این که آستان قدس رضوی معاونت علمی ایجاد کرده است، خاطرنشان کرد: باید رابطه تشکیلاتی بین این معاونت و کل مراکز علمی برقرار شود که بتوان بیشترین استفاده را در حوزه علمی کرد.

پیش از سخنان آیت الله علم الهدی هریک از روسای دانشگاه‌های مشهد بیاناتی را بیان کردند.

محمد کافی، رئيس دانشگاه فردوسی مشهد در این دیدار ضمن ارائه گزارشی از فعالیت های که مدیران دانشگاهی استان در مدت چهار سال انجام داده‌اند، گفت: هنوز با شرایط مطلوب فاصله داریم؛ اما دانشگاه‌های خراسان رضوی نسبت به دیگر دانشگاه‌های کشور شرایط بهتری دارند.

وی افزود: در این مدت بین دانشگاه‌ها و دستگاه‌های اجرای وتصمیم‌گیری استان نیز هم‌گرایی خوبی ایجاد شده است.

در ادامه حسین نوعی، مسئول موسسات و دانشگاه‌های غیر انتفاعی خراسان رضوی گفت: برخی دانشگاه و موسسات غیر انتفاعی استان تعهدات مالی پیدا کرده‌اند که اکنون به خاطر کاهش دانشجو از عهده این تعهدات نمی‌تواند برآیند به نظر من بهتر است که کلمه غیرانتفاعی از روی این دانشگاه و موسسات غیر انتفاعی برداشته شود که بتوانیم سرمایه گذاری خصوصی را جذب کنیم.

ملک‌نژاد، رئیس دانشگاه آزاد خراسان رضوی در ادامه این دیدار یکی از مهمترین مسائل فارغ التحصیلان را اشتغال دانست و گفت: باید در دانشگاه‌ها تحول ایجاد شود که دانشگاه فقط محل تحصیل نباشد.

وی افزود: متاسفانه خیلی از فارغ التحصیلان ما بیکار هستند و نیاز به اشتغال دارند در صورت حل این معضل گره خیلی از معضلات دیگر نیز باز می‌شود.

در ادامه سایر اساتید و روسای دانشگاه‌های استان به بیان دیدگاه‌ها خود پرداختند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار