به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، سکته مغزی، بیماری که سومین عامل مرگ و میر بعد از بیماری قلبی وسرطان در دنیا شناخته شده است که در ایران نیز شیوع بالای دارد، طوری که ما رتبه دوم در این زمینه را داریم.
عامل سکته مغزی اختلاط عصبی است که فرد را در وضعیت اورژانسی قرار میدهد و درمان فوری و عملکرد زود هنگام میتواند جلوی عوارض بیشتر را بگیرد، بنابراین مردم باید نسبت به این بیماری آگاهی داشته باشند که در هنگام مواجه با فرد مبتلا فوری به اورژانس خبر دهند و به این ترتیب بیمار بلافاصله تحت درمان و مراقبتهای پزشکی قرار گیرد، به این دلیل هفتم آبان ماه روز سکته مغزی نام گرفته است.
در ایران یک هفته به نام روز سکته مغزی نام گرفته است که هشداری برای مردم و سیستم سلامت کشور باشد که درمان و کنترل این بمیاری را جدی بگیرند.
کاویان قندهاری، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، امروز در نشست خبری اطلاع رسانی سکتههای مغزی که در بیمارستان قائم(عج)، دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد، در جمع خبرنگاران بیماری سکته مغزی را از جمله بیماریهای شایع در کشور دانست و گفت: در سالهای اخیر شیوع این بیماری در ایران افزایش یافته است و ما در این زمینه رتبه دوم را داریم.
وی ضمن اشاره به این نکته که این بیماری بیشتر افراد سالمند را مبتلا میکند، افزود: سن مبتلایان به سکته مغزی در ایران 50 سال و در کشورهای دیگر 60 سال به بالا است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد این بیماری را سومین عامل مرگ ومیر در دنیا دانست و بیان کرد: عوامل این بیماری کنترل نشدن بیماری های مانند دیابت، فشار خون بالا، چربی خون بالا، بیماریهای قلبی وعروقی، افزایش سن و مصرف سیگار است و توصیه می شود افراد مبتلا به این بیماریها در خصوص درمان به صورت جدی اقدام کنند.
قندهاری با تاکید بر این که افراد باید در سه ساعت نخست سکته مغزی به بیمارستان منتقل شوند که تحت درمان قرار گیرند، خاطرنشان کرد: یکی از روشهای درمان بیماران سکته مغزی تخریب لخته خون با استفاده از داروهای خاص است که این روش برای بیمارانی که در سه ساعت نخست بیماری به بیمارستان انتقال مییابند، کاربرد دارد.
وی متذکر شد: فقط۱۰ درصد از بیماران در سه ساعت نخست به مراکز درمانی منتقل می شوند و بیشتر بیماران این ساعات طلایی را از دست میدهند.
دانشیاردانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: بیماران باید در شش ماه اول بیماری مرحله بازتوانایی خود را بگذارند، چون تاثیرات بیشتر در بهبود بیماریشان دارد.
قندهاری با بیان این که سکته مغزی در مردان شیوع بیشتر نسبت به زنان دارد، گفت: شیوع این بیماری در مردان 25 درصد است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ادامه سخنان خود در خصوص کمبود تخت برای بمیاران سکته مغزی اشاره کرد و افزود: تنها راه حل بهبود وضعیت کمبود تخت برای این بیماریها ایجاد بیمارستان تخصصی برای بیماریهای عصبی است.
وی بیان کرد: در حال حاضر بیمارستان قائم(عج) مشهد به عنوان مرکز جامع درمان بیماری های سکته مغزی این شهر در وزارت بهداشت شناخته شده است و معیارهای لازم برای درمان این بیماری را دارد.
دانشیاردانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه وزارت بهداشت در سالهای اخیر تلاشهای زیادی در جهت تشخیص به موقع سکته مغزی کرده است، تصریح کرد: راه اندازی مراکز خاص درمان سکته مغزی یکی از این اقدمات است که در این مراکز بیماران خاص سکته مغزی بستری می شوند واقدامات فوق تخصصی با حضور پرسنل آموزش دیده روی آنان انجام میشود.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: همچنین سامانه 724 راهاندازی شده است که تمام مشخصات بیماران سکته مغزی را ثبت میکند که در آینده سیاست گذاری کلان درمانی را بر اساس آن در کشور برنامه ریزی کند.
ایجاد مسیر سبز برای انتقال بیماران سکته مغزی
در ادامه محمد رضا شاره، کارشناس اورژانس مشهد گفت: افراد برای پیشگیری از این بیماری باید، فعالیت فیزیکی،، رژیم غذای درست، پیشگیری از چاقی، مدیریت استرس و کنترل دیابت داشته باشند.
وی در انتقال بیمار به وسیله اورژانس به بیمارستان تاکید کرد و افزود: به منظور انتقال به موقع این بیماران به بیمارستان از طریق اورژانس، مسیر سبز ایجاد کردهایم.