آخرین اخبار:
کد خبر:۷۵۳۶۴۶
در جلسه روسای علوم پزشکی شهیدبهشتی عنوان شد

وظیفه سلامت بیش از ۵ میلیون نفر برعهده دانشگاه شهیدبهشتی است/ تکمیل پرونده‌های الکترونیک سلامت در سال ۹۸

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با بیان اینکه وظیفه سلامت بیش از ۵ میلیون نفر بر عهده آن‌هاست، گفت: تکمیل پرونده‌های الکترونیکی سلامت افراد تحت پوشش مهم‌ترین برنامه دانشگاه در سال ۹۸ است.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمد آقاجانی رییس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی درجلسه‌ با روسا ومعاونان مراکز و شبکه‌های بهداشت دانشگاه که به منظوربررسی دستاورد‌ها و تبیین اهداف سال جدید برگزار شد، اظهار کرد: دانشگاه در کنار وظایف علمی و پژوهشی، وظیفه سلامت نزدیک به ۵ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر را بر عهده دارد.

وی با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی مسئولیت سلامت بیشترین تعداد جمعیت را در بین سایر دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور بر عهده دارد، گفت: ارائه خدمات سلامت به این جمعیت به دلایل مختلف مشکلات خاص خود را دارد، اما با تلاش، جدیت و برنامه ریزی در حوزه بهداشت، دانشگاه خدمات مطلوبی را ارائه کرده است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی عمق بخشیدن به کیفیت خدمات، توسعه کمی و کیفی پرونده الکترونیک سلامت و نظام ارجاع را از مهم‌ترین ماموریت‌های حوزه بهداشت دانشگاه در سال آتی برشمرد و تاکید کرد: در حوزه اداری نیز روان سازی بروکراسی اداری در تمام حوزه‌ها از جمله بهداشت جاری خواهد شد.
 
آقاجانی با بیان اینکه دانشگاه در سال ۹۷ دستاورد‌ها و افتخارات زیادی داشته است، تاکید کرد: اطلاعات ثبت شده در سامانه «سیب» نشان دهنده آن است که در حوزه بهداشت دانشگاه نیز توسعه کمی قابل توجهی ایجاد شده است. در سال ۹۸ باید برای عمق بخشیدن و کیفی‌تر شدن خدمات در همه زمینه‌های بهداشتی تلاش کرد.

ضرورت کمی سازی کیفیت خدمات بهداشتی
وی با بیان اینکه دانشگاه برای ارتقای خدمات بهداشتی در سال ۹۸ برنامه‌هایی دارد، گفت: کیفیت نیز باید کمی سازی شود؛ زیرا هر پدیده‌ای در مدیریت تا قابل اندازه گیری نشود قابل مدیریت نیست.

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به ضرورت شاخص و چهارچوب برای اندازه گیری کیفیت خدمات بهداشتی، یادآور شد: خدمات بهداشتی مهمترین بخش ارائه خدمات نظام سلامت است. اگر در حوزه بهداشت به اندازه لازم سرمایه گذاری صورت گیرد قطعا سلامت مردم به شکل چشمگیری ارتقا می‌یابد.

آقاجانی با بیان اینکه میزان پولی که در حوزه بهداشت سرمایه گذاری می‌شود، نسبت به سایر بخش‌ها اثر مضاعف دارد، یادآور شد: خدمات حوزه بهداشت در مقایسه با خدمات حوزه درمان و با توجه به میزان هزینه‌ای که در آن انجام می‌شود، مطلوب است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تاکید بر لزوم توجه به مباحث پزشک خانواده، نظام ارجاع و پرونده الکترونیکی سلامت در سال ۹۸، گفت: البته تا کنون پرونده الکترونیک سلامت در سطح دو و سه تشکیل شده است و آماده ایم که آن را به سطح یک وصل کنیم.

وی با بیان اینکه از ۵ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر جمعیت تحت پوشش دانشگاه، پرونده الکترونیکی سلامت نزدیک به ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر آماده شده است، افزود: تقریبا پرونده سلامت ۷۰ درصد از جمعیت تحت پوشش سلامت دانشگاه تهیه شده است، اما در سال ۹۸ باید عمق اطلاعات و تعداد این پرونده‌ها بیشتر شود.

پرونده الکترونیکی سلامت؛ راهی مناسب برای جلوگیری از دوباره کاری
وی با اشاره به اهمیت پرونده‌های الکترونیکی سلامت، تکمیل شدن این پرونده‌ها را راه حلی مناسب برای جلوگیری از دوباره کاری در روند درمان بیماران عنوان کرد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به سیستم نوبت دهی آنلاین در ۱۹ بیمارستان دانشگاه به عنوان تجربه‌ای مطلوب، گفت: در گذشته چنین مرکزی در دانشگاه وجود نداشت، اما در حال حاضر همه با یک مدل استاندارد به هم وصل شده اند و ارتباط شبکه‌ها با این سیستم بسیار آسان‌تر است.

آقاجانی با تاکید بر اهمیت و نقش پر رنگ هوش مصنوعی در مدیریت گفت: تا زمانی که مدیریت بر پایه هوش مصنوعی صورت نگیرد، به نتیجه مطلوب نخواهیم رسید.

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به دستاورد‌های پژوهشی و آموزشی دانشگاه در سال ۹۷، اظهار کرد: تدوین نقشه جذب اعضای هیئت علمی، نقشه تمایز دانشگاه، نقشه توسعه رشته مقاطع، ارتقای ۴۰ رتبه‌ای در نظام رتبه بندی لایدن و عبور از مرز سه تولید علمی در ازای هر عضو هیئت علمی را از مهم‌ترین دستاورد‌های دانشگاه در سال ۹۷ عنوان کرد.

ضرورت ساده سازی و روان سازی بروکراسی اداری
آقاجانی با تاکید بر روان سازی و ساده سازی روند بروکراسی اداری در سال ۹۸، اظهار کرد: در حوزه بهداشت نیز در سال جدید فرایند‌های اداری باید بازنویسی شده و روند‌های اضافی از آن حذف شوند تا گامی در جهت افزایش رضایت مردم برداشته شود.

وی در ادامه با اشاره به فشار‌های اقتصادی ناشی از تحریم‌ها در سال آینده، ایجاد وحدت، صمیمیت و همچنین تلاش مضاعف و کاهش توقعات را لازمه عبور از این شرایط عنوان کرد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی همچنین ارتقای بهره وری را یکی دیگر از راهبر‌های مهم برای عبور از فشار‌های اقتصادی عنوان کرد و گفت: یکی از بزرگترین مشکلات نظام سلامت کمبود بهره وری است.

آقاجانی در ادامه راه اندازی سامانه هوشمند بهره وری را یکی از دستاورد‌های مهم دانشگاه عنوان کرد و گفت: استفاده از این سامانه به زعم وزیر بهداشت و بسیاری از مسئولان عرصه سلامت، راه نجات حوزه سلامت است.

وی با بیان اینکه با راه اندازی این سامانه بسیاری از ظرفیت‌های مغفول مانده در بیمارستان‌ها مانند تخت‌های خالی، داروها، تجهیزات و منابع انسانی قابل شناسایی شده اند، گفت: با توجه به تعداد بالای خدمات درمانی ارائه شده در بیمارستان ها، تعداد فراوان مراجعان و پرسنل بیمارستان ها، تنوع گسترده در اقلام دارویی و تجهیزات، مدیریت و بهره وری مطلوب در بیمارستان‌ها بدون استفاده از هوش مصنوعی امکان پذیر نیست.

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه نظام ارتقای بهره وری یک رویکرد علمی برای استفاده بهینه از منابع است، وحدت و همدلی، کار مضاعف و نظام بهره وری را راهبرد‌های اساسی برای به حداقل رساندن آسیب‌های اقتصادی به دانشگاه و جامعه عنوان کرد.

وی ضمن تشکر و قدر دانی از زحمات تمام همکاران حوزه بهداشت در سال ۹۷، نزدیکتر و هماهنگتر شدن بیمارستان‌ها و شبکه‌های بهداشت را به یکدیگر ضروری عنوان کرد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در پایان با بین اینکه در ایام نوروز مسئولیت اصلی ارائه خدمات درمانی و بهداشتی برعهده بخش دولتی است، بر جدیت مراکز و شبکه‌های بهداشتی برای ارائه خدمات در این ایام تاکید کرد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار