نایب رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: با حذف کنکور، هر دانشگاه طبق نظارت کامل سازمان سنجش آزمون جداگانهای را برای پذیرش دانشجویان در مقاطع تحصیلی مختلف برگزار میکند.
جبار کوچکی نژاد نایب رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو بیان کرد: طبق قانون پذیرش دانشجو قرار بود از سال گذشته دیگر کنکوری بدین شکل فعلی نداشته باشیم، چون مافیای کنکور از این طریق حدود ۶ تا ۷ هزار میلیارد تومان را از جیب مردم برمیدارند درحالی که جز مهارت تست زنی، اثری در ارتقای علمی نیز مشاهده نمیشود.
کوچکی نژاد گفت: اخیرا طی جلسه کمیسیون آموزش و تحقیقات مقرر شد تا مرکز پژوهشها برای پذیرش دانشجویان در مقاطع تحصیلی مختلف اقدام اساسی را برنامهریزی کند و طرح آن را به کمیسیون ارائه دهد تا برای سال ۱۳۹۹ تکلیف این موضوع برای دانشگاهها و داوطلبان مشخص شود.
نایب رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه نگاه به برنامهها به نوعی است که کنکور کاملا حذف شود، ادامه داد: تلاش داریم با حذف کنکور، پذیرش داوطلبان را به دانشگاهها بسپاریم درحقیقت با این برنامه داوطلبانی که قصد دارند در دانشگاههایی همچون صنعتی شریف یا امیرکبیر ادامه تحصیل دهند باید در آزمون خود دانشگاه که با نظارت کامل سازمان سنجش آموزش کشور برگزار میشود، شرکت کنند.
وی اظهار داشت: در این روش معدل داوطلبان هنگام بررسی پذیرش آنها مد نظر قرار میگیرد همانطور که اکثر کشورهای دنیا چنین روشی را برای مقاطع تحصیلی کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری اجرا میکنند.
کوچکی نژاد تصریح کرد: با حذف کنکور هر دانشگاه طبق نظارت و استانداردهای سازمان سنجش آموزش کشور، برای خود آزمون جداگانه برگزار میکند تا حق هیچ داوطلبی از بین نرود و افرادی نتوانند با پول یا پارتیبازی به دانشگاههای مطرح وارد شوند بدین شکل میتوان سرنوشت کنکور و پذیرش دانشگاهها را حل کرد.