وزیر اسبق تعاون گفت: سند پیشرفت ۵۰ ساله کشور در دست تولید است و فکر میکنم ظرف ماههای آینده آماده شود.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، قاضی زاده هاشمی، عضو هیئت رئیسه مجلس در نشست هم اندیشی احصای نظام مسائل و موضوعات مدیریت و برنامه ریزی جمهوری اسلامی ایران که به همت شبکه تخصصی اندیشه ورزی بسیج دانشجویی برگزار شد، گفت: بزرگترین مسئله که نظام باید آن را حل کند بحث شایسته گزینی و ثبات مدیریت است.
وی با تاکید بر اینکه باید شایسته گزینی به معنای واقعی در کشور محقق شود، تصریح کرد: آرمان و گفتمان کشور معلوم است، اما مدیران با این آرمان و گفتمان هم آرمان و هم گفتمان نیستند با این وجود اگر میخواهیم کشور به اهداف ترسیم شده برسد باید به این مسئله توجه شود.
قاضی زاده هاشمی تصریح کرد: در جاهایی که مداومت مدیریت وجود داشته مانند مجموعههایی که زیر نظر رهبر معظم انقلاب هستند آثار مدیریت قابل رویت است، ولی در نظامهای مردم سالار مدیریت راهبردی بی معناست و نوع مدیریت در این نظامها اقتضائی است با این وجود نمیتوان منتظر آثار میان مدت مدیریت در این بخشها بود.
همچنین محمد ناظمی اردکانی، وزیر اسبق تعاون در این نشست با اشاره به اینکه هدف گذاری کلان در سطح ملی و هدف گذاری در عرصه اجرا در بدنه نظام از مشکلات اصلی کشور به حساب میآیند، تصریح کرد: سندهای مختلفی از جمله سند چشم انداز ۱۴۰۴، سند پیشرفت ۵۰ ساله کشور که در دست تولید است و فکر میکنم ظرف ماههای آینده منتشر شود، بیانیه گام دوم که رهبر معظم انقلاب راسا آن را تدوین و ترسیم کردند و سیاستهای کلی و سند قانون اساسی در کشور وجود دارد که آینده خوبی را به عنوان چشم انداز کشور ترسیم کرده اند با این وجود سوال این است که چرا اهداف این سندها یا محقق نمیشود و یا درصدی از آنها تحقق مییابند.
ناظمی اردکانی اظهار کرد: ایرادی که در فضای اجرایی کشور وجود دارد، این است که ما یک سند توسعه ملی که براساس آمایش سرزمینی باشد و به عنوان سند پایین دست اسناد دیگر مورد استفاده قرار گیرد، نداریم.
وی با اشاره به اینکه آمایش سرزمینی پیش از انقلاب در کشور شروع شد و بعد از انقلاب عزمی برای انجام آن به وجود آمد، اما رها شد، تصریح کرد: فقدان سند توسعه ملی باعث شده که هر دولتی میآید ریل جداگانهای برای خود ترسیم کند به گونهای که میتوان گفت: دولتهای مختلف در کشورمان روی ریل خاصی که خود ساختند حرکت کردند.
وی با بیان اینکه اگر کشور سند توسعه ملی داشته باشد، هر دولتی باید ذیل ریل دولت قبل حرکت کند و در واقع میثاق باید آن سند توسعه ملی باشد گفت: رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب بیان کردند که ما در زمینه عدم استفاده از ظرفیتهای کشور مقام اول را داریم که واقعا همین طور است.
وزیر اسبق تعاون گفت: با وجود سند توسعه ملی میتوان تحلیلی از محیط ملی و بخشی داشت و بعد از این تحلیل است که میتوانیم راهبرد تعیین کنیم. در هر حال امروز ما برای تعیین راهبرد در قوه مقننه، قضائیه و قوه مجریه مشکل داریم چرا که برای اجرای راهبرد نیازمند به یک نظام ارزشی هستیم، اما این نظام ارزشی که باید میثاق ارزشی باشد را نداریم.
ناظمی اردکانی گفت: پس از تدوین نظام ارزشی باید نظام برنامه ریزی مبتنی بر نظام ارزشی صورت گیرد و پس از آن نیازمند یک نظام نظارتی هستیم که دائما بر سیستم نظارت کند.
وی با اشاره به اینکه امروز در دنیا بحثی به نام حکمرانی خوب مطرح است، افزود: این حکمرانی خوب یک نقشه راه استعماری است که توسط نظام سلطه و در راس آن آمریکا تدوین شده است با این وجود هر کشوری که در این نقشه راه قرار نگیرد مانند ایران میگویند یک حکمرانی ضد خوب است.
ناظمی اردکانی با تاکید بر اینکه باید یک حکمرانی خوب اسلامی را با کمک نظریه پردازان و فرهیختگان کشور مدون کنیم، تصریح کرد: باید با تدوین این نظام در چارچوب یک حکمرانی خوب اسلامی به پیشرفت برسیم.