وزیر علوم تحقیقات و فناوری گفت: ورود به مباحث حریم خصوصی افراد نیاز به مجوز قانونی دارد و شیوه نامه انضباطی نمیتواند مجوز محسوب شود.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، منصور غلامی، وزیر علوم تحقیقات و فناوری صبح امروز در حاشیه جلسه هیأت دولت در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه آیا شما (وزیر علوم) اعتقاد دارید که نقد حریم خصوصی صورت نگیرد، افزود: قطعاً همین طور است. این مبحثی قانونی است و ورود به مباحث حریم خصوصی افراد نیاز به مجوز قانونی دارد و این شیوه نامه نمیتواند مجوز محسوب شود، اما این مبحث در حال بررسی است هر چند تعداد افرادی که (دانشجویان) منجر به چنین تخلفاتی شده باشند بسیار اندک است.
وی همچنین در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره آخرین وضع آیین نامه انضباطی دانشجویان افزود: آیین نامه انضباطی دانشجویان مصوبات خاص خود را دارد و هم اکنون در حال اجراست و شیوه نامه برای اجرای دقیق این آیین نامه تنظیم شده است.
غلامی گفت: در بحث تخلفات اخلاقی در حوزه این آیین نامه باید بگویم که دانشجویان پزشکی دورهای را به عنوان دوره آموزشی و دورهای دیگر را در بیمارستانها میگذرانند که این مبحث به شیوه نامه انضباطی اضافه شده است همچنین در بخش دیگری که مربوط به فضای مجازی و آیین نامه آن در این شیوه نامه مطرح شده است دانشجویان نگرانیهای زیادی داشتند و این بخش هم اکنون در حال بازنگری است تا به طور شفاف مشخص شود.
وی در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره خروج زبان انگلیسی از نظام آموزشی گفت: ما در هر موقعیتی که باشیم باید این را بپذیریم که هم اکنون بیشتر منابع علمی دنیا به زبان انگلیسی است لذا برای دسترسی به این منابع باید زبان انگلیسی را بدانیم البته برخی از رشتههای تحصیلی هستند که ضرورتاً کاربرد آن به یک زبان غیر از انگلیسی است لذا محدود کردن زبان انگلیسی مطرح نیست بلکه باز کردن زمینهای برای ورود دیگر زبان هاست.
:وی همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری درباره ایجاد فرصت شغلی مناسب برای افراد تحصیلکرده افزود: خوشبختانه هم اکنون همه خانوادهها به تحصیل فرزندان خود اهمیت میدهند و ما شاهد یک ظرفیت انسانی تحصیلکرده به سرمایهای بزرگ در کشور هستیم هر چند ایجاد زمینه اشتغال نیازمند بررسیای جدی است، ولی ورود افراد تحصیلکرده به شرکتهای دانش بنیان، نشاندهنده آمار اشتغال خوب دانش آموختگان دانشگاهی محسوب میشود.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان این که امروز رئیس سازمان امور استخدامی کشور آماری مبنی بر حضور افراد تحصیلکرده در بخشهای غیر دولتی را ارائه داده است، گفت: این آمارها نشان میدهد که افراد تحصیلکرده زیادی هستند که میخواهند در بخشهای مختلف دولتی و غیر دولتی ورود پیدا کنند هر چند ما باید بخش خصوصی را با تحصیلکردههای دانشگاهی تقویت کنیم.
غلامی در ادامه درباره بحث بورسیه افراد افزود: در دولت جمهوری اسلامی ایران دو نوع بورسیه وجود دارد، نوع اول آنکه افرادی از کشورهای خارجی با بورسیه دولت جمهوری اسلامی ایران وارد کشور میشوند و به تحصیل خود ادامه میدهند که این روندی قانونی و اداری دارد و باید افراد بتوانند روادید خود را دریافت کنند و در دانشگاههای کشور مشغول تحصیل شوند، اما نوع دوم مربوط به اتباع افغانستان است که خانواده و والدین این افراد در کشور زندگی میکنند و فرزندان آنها در آزمونهای سراسری شرکت کرده اند که البته حضور آنها در آزمونهای سراسری به معنای بورسیه شدن این افراد نیست و آموزش رایگان شامل آنها نمیشود و باید به صورت شفاف بررسی شود.
غلامی اضافه کرد: خروج نخبگان از کشور به معنای خروج قطعی و رفتن دائم نیست بلکه جریانی طبیعی است. این رفت و آمدها به طور معمول، بوده است و دانش آموختگان زیادی چنین رفت و آمدهایی داشته اند و جای نگرانی نیست.
وی با بیان اینکه برخی از این دانش آموختگان درپی اشتغال بهتر هستند گفت: آنها درپی وضع مادی بهتری هستند و این مسئله در جلسه هیات دولت گذشته هم مطرح شد بنابراین ما باید بتوانیم نگرانی آنها را از باب مسایل مادی برطرف کنیم.
غلامی با بیان اینکه خروج نخبگان از کشور به معنای خروج قطعی و دائم نیست اظهار داشت: در همین سالهای گذشته تاکنون آمارهای درخور توجهی از برگشت افراد تحصیلکرده به کشور داشته ایم بنابراین، این موضوع جریانی طبیعی است و جای نگرانی نیست هر چند باید بیشتر به این مسئله توجه شود.